Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pediatra

rady babć-czy na pewno do lamusa?

Polecane posty

Gość pediatra
zaznaczam:pisze o czymś czego nie widzę. Ja absolutnie odradzam detreomycynę (b.szkodliwa) kłopoty ze skórą nie sa(jednak) spowodowane tą maścią.Nie piszesz od kiedy maluch pije nutramigen, to ważne> Jesli zmiany po nocy to zastanów sie czy np brane do was do łózka nie spi na pierzu puchu.Po drugie-chemia-kosmetyki, płyny do płukania tkanin(!) kremy ( przy łojotoku przeciwwskazane).czy próbowałaś tormentiolu na te zmiany? Jesli nie to mozesz.Pojedyńcze ropne krostki przecieraj 70% spirytusem.

pije nutramigen od 2 miesiąca wcześniej był na bebiku, wyprysi dostał w 3 dobie po urodzeniu, początkowo była to czerwona kaszka na policzkach, potem wszystko zeszło i zostały czarne wągry, proszku używam tego samego cały czas lovela, płynów żadnych, w kosmetykach jestem bardzo oszczędna i używam tylko oliwki, buzię od początu smarowałam kremem oliatum, wypryski ropne ma od 3 tygodni, nie ma kontaktu z pierzem używam wyłącznie pościeli antyalergicznej bo mój małżonek miał kiedyś alergię (kurz, pyłki) obecnie jest po odczuleniu, mały od początku sypia wyłącznie w łóżeczku we własnej pościeli (często zmieniam) pościel również jest antyalergiczna, ze mną śpi sporadycznie. Detromecyny dawno nie używam bo gdy przeczytałam ulotkę to włosy dęba mi stanęły, ale używam tą maść na skazę bo tak zalecila pediatra choć zastanawia mnie po co skoro i tak nie widzę żadnej poprawy, zastanawiam się czy nie powinnam zrobić jakiś badań, może te wypryski to objaw jakiejś choroby, zaznaczam że dziecko już zaraz po urodzeniu miało problem z cerą, na początku miał straszny łojotok cały czas się świecił. Urodził się przez cc jeśli ma to jakieś znaczenie. Piersią karmiłam zaledwie 3 doby (wdał się ostry stan zapalny - lekarze nie dali rady tego rozgonić więc zasuszyli pokarm, aczkolwiek czasami teraz jeszcze zdaża się że leje mi się z piersi mimo że biorę tabletki anty)

Witam!!! Pediatro nie spie bo ona potrafi sie po pół godz obudzic wiec czekam zawsze moge cos napisac w tym czasie. Masz racje z tym usypianiem wczoraj juz o godz 21 zaczelam ja usypiac a zasnęła po 2 w nocy. Wiec szkoda zachodu. Pozdrawiam i dziekuje za odpowiedz🌼

Gość koobi
Witam pediatro! Bardzo pozyteczny topik:-) Jestem co prawda mamą in spe, wiec nie mam jeszcze doswiadczenia, jednak chcialam zapytac----ostatnio b.popularne sa ksiązki"Pierwszy rok życia dziecka" A Eisenberg i "Język niemowlat" T.Hogg -- czy znasz te ksiazki i mogłabys jakos ustosunkowac się do rad tam zawartych? Pozdrawiam!

Gość pediatra
Stokrotko! nie wiem czy w przypadku Twojego Bobasa nie mamy do czYnienia z tzw trądzikiem noworodków czy niemowląt.W tym przypadku sterydy ( w maści robionej np ) będą pogarszac sprawę.Moze jednak spróbuj tormentiolu lub sudkremu na te zmiany albo łagodniejszego antybiotyku (one jednak na recepty). Koobi0niestety nie znam dobrze w/w publikacji.Postaram się z nimi zapoznać.