Gość io-io Napisano Grudzień 18, 2006 Pod wpływem waszych opowiadań o zdjęciach obejrzałam sobie moje zrobione kilka dni po założeniu aparatu na górze (dół był miesiąc później), specjalnie prosiłam, by mi zrobiono z pełnym usmiechem.Widac na nim moje krzywe zęby, a teraz po pięciu miesiacach różnica niebywała! Patrze w lustro i sie cieszę :-).Radzę wszystkim czekającym na aparat: zróbcie sobie uśmiechnięte zdjęcie, bo potem łatwo się zapomina, jak było źle! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*Dora* 0 Napisano Grudzień 18, 2006 ________________________________APARATKI__________________________________________ ******************************************************************************************************************* Lp._____Nick_______Wiek__Założenie__Góra__Założenie__Dół__Czas_noszenia_____rodzaj____ ******************************************************************************************************************* 1.__*Dora*__________27______________ X______________________3_lata__________________ 2.__brown_eyed_girl__16______________X_______________X______2_lata__________________ 3.__Krzywa_________27____07.11.06____X______________________2_lata_______kosmetyczny 4.__minka__________22______________________________________2_lata__________________ 5.__wiiolciaa________17____08.09.06___X_____07.11.06___X_____1,5_roku_________metalowy 6.__Agnieszka31_____31____03.10.06___X______________________________________________ 7.__Ileneczka_______16______________________________________________________________ 8.__agaga23________23____08.11.06___X______________________2,5_roku_________metalowy 9.__kamyk22________22_____________________________________________________________ 10._markotka_______21______________________________________________________________ 11._igna**aparatka___17____07.10.05___X____07.06.06____X______2_lata__________metalowy 12._Shiiine_________16________________________________X_____________________________ 13._kati24__________24____26.06.06___X____07.08.06____X____1,5_roku______porcel./metal 14._Aparacik________13_______________X_______________X______2_lata_________metalowy 15._sylvie__________32____04.11.06____X____04.11.06____X__________________kosmetyczny 16._netka91________15____06.11.06____X_____________________________________metalowy 17._linnnea_________18_______________X_______________X_____________________metalowy 18._wiola15________15____ 04.11.06____X_____________________________________metalowy 19._Monola_________36____10.08.06____X______________________2_lata________ceramiczny 20._Aagness______________31.08.06____X______________________2_lata__________metalowy 21._Onaa21_________21_____________________________________________________________ 22._edro___________38____16.12.06__________________________________________________ 23._hiruni___________________________X_____________________________________________ 24._Kiikunia________20_______11.03____X_______02.04____X_____3_lata__________metalowy 25._*Aparatka*_______________12.04____X_______06.05____X____________________metalowy 26._Kociulinda______29_______01.07____X_______02.07____X____________________________ 27._Hadasa_________27____15.11.06____X____15.11.06____X____________________________ 28._kabansa_______________________________________________________________________ 29._najeli_________________________________________________________________________ 30._Agaa24_______________17.11.06_____X____17.11.06____X_____2_lata______kosmetyczny 31._Kofanaaaaa______19___16.10.06_____X_____________________1,5_roku_______metalowy 32._Mała_Miiiii____________10.11.06_____X_______________X______2_lata______kosmetyczny 33._beata_81______________________________________________________________________ 34._ana73________________14.12.06_____X____14.12.06____X___________________metalowy 35._an_ette_______________________________________________________________________ 36._**KwIaTuSzEk**___17____________________________________________________________ 37._MalutkaMałaJa___27_______________X________________X_______________kryształ_górski 38._olaszu2________________________________________________________________________ 39._cranberry________24____________________________________________________________ 40._aneczka_20_____________________________________________________________________ 41._Kewcia__________22____28.11.06___X_______________________2_lata_________metalowy 42._ewelll___________22____________________________________________________________ 43._skaa____________22______03.06____X_______09.06____X____________________________ 44._amaalka_______________________________________________________________________ 45._Triss14__________19____21.09.06___X__________________________________kosmetyczny 46._gini*____________27____________________________________________________________ 47._EDYTA_NAVY_____________12.06____X____________________________________________ 48._diam____________________12.06____X____________________________________________ 49._Gosiaa24________24____13.12.06____X__________________________________kosmetyczny 50._Ewdzia________________________________________________________________________ 60._Cala____________20_______________X_________________X___________________metalowy 61._foisss___________16___15.09.06_____X_____22.08.06____X_____2_lata_________metalowy 62._Braces__________________08.06_____X________08.06____X_____2_lata _____kosmetyczny 63._Emma23________23____14.12.06____X_________________X___________________metalowy 64._Chester________________________________________________________________________ c.d.n. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cala 0 Napisano Grudzień 18, 2006 No właśnie, ja się pogubiłam i nie wiem do kogo wysłałam a do kogo nie :o Emma23, czyzbym do Ciebie nie wysłała? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MalutkaMałaJa 0 Napisano Grudzień 18, 2006 Emma23, właśnie wysłałam hurtem;) zdjęcia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*Dora* 0 Napisano Grudzień 18, 2006 c.d. ________________________________APARATKI__________________________________________ ******************************************************************************************************************* Lp._____Nick_______Wiek__Założenie__Góra__Założenie__Dół__Czas_noszenia_____rodzaj____ ******************************************************************************************************************* 65._ona81_________________________________________________________________________ 66._malutka22_____________________________________________________________________ 67._ina24__________________________________________________________________________ 68._magdalena_____________________________________________________________________ 69._rogasiowa______________________________________________________________________ 70._SUNSHINE23_____23____14.12.06___X______________________________________metalowy 71._Becia280_______13______________________________________________________________ 72._di5____________________________________________________________________________ 73._Vira___________________________________________________________________________ 74._madziasbb______23_____09.09.05___X____09.09.05___X______________________metalowy 75._ANKA_666_____________16.12.06___X______________________________________metalowy 76._io_io___________57____19.07.06___X_______08.06____X______2_lata________kosmetyczny 77._aparatka_z...___20_____16.06.06___X_____________________1,5_roku_______kosmetyczny 78._absinthe__________A_P_A_R_A_T___Z_D_J_Ę_T_Y____________3_lata___________________ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cala 0 Napisano Grudzień 18, 2006 io-io, może chcesz sie dołączyc do naszej akcji? :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość io-io Napisano Grudzień 18, 2006 ale ja jestem najstarsza! Mogłybyscie byc mymi dziećmi :-). Troche głupio... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cala 0 Napisano Grudzień 18, 2006 No i co z tego? Io-io, przecież wiek nie ma tu najmniejszego znaczenia! Jestes aparatką tak jak my :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Emma23 0 Napisano Grudzień 18, 2006 do io-io ja przez zalozeniem paratu zrobilam tuzin zdjec samych zebow i teraz po zalozeniu aparatu jak mi ciezko to je ogladam zeby dodac sobie sily i nie lamac sie i narzekac bo to przeciez ma mi pomoc z uzyskaniu ladnego usmiechu:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*Dora* 0 Napisano Grudzień 18, 2006 Emma23 - moje zdj. nie doszły? Ja mam tylko od: chester, Emma23, kamyk22, agaga23, Cala, malutka22. A wysyłałam i podobno doszły: Cala, kamyk22, chester, ileneczka, hiruni, SUNSHINE, kamyk22, malutka22, Emma23, igna**aparatka. Wysyłałam i nie doszły: Romek, agaga23, igna**aparatka - 3 zdj. ??? Do reszty nie ma szans, żeby dziś poszło... Ja zrobię sobię zdjęcie samej szczęki i pokażę Wam moje \"trójzęby\", hehe, bo nikt mi nie wierzy, że mam krzywe zęby (i to jak), każdy mówi, po co mi aprat, heh... A ja mam zęby w dwóch rzędach... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość io-io Napisano Grudzień 18, 2006 tak, całe życie zazdrościłam ludziom ładnych, równych, białych zębów. Gdy dowiedziałam się, że wiek nie jest przeszkoda (choc musiałam przedtem zrobic badania, czy nie mam osteoporozy), to zdecydowałam sie natychmiast zupełnie nie wiedząc, w co sie pakuję :-). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cala 0 Napisano Grudzień 18, 2006 *Dora* potwierdzam :) Doszły :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cala 0 Napisano Grudzień 18, 2006 I podejrzewam, że to była jedna z najlepszych decyzji w Twoim życiu :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kamyk22 Napisano Grudzień 18, 2006 też sie pogubiłam do kogo wysłałam a do kogo nie :) podaje mój nowy mail : kamyk22-84@o2.pl ( jak mozesz Dorka to zmien na liście MalutkaMalaja dzieki uje za komplement - lubie sie usmiechać ale na wiejszosci zdjec nie widac moich ząbków - zartujemy z moja kumpela ze to zdjecia " nie pokazujemy ząbków" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lulu1991 Napisano Grudzień 18, 2006 mam 15 lat i minimalnie krzywe zeby. tzn.górne dwójki zachodzą mi pod jedynki(troszkę)! niewyglada to moze tak strasznie, ale wiadomo- chcialoby sie miec idealne ząbeczki. jednak moja dentystka powiedziala mi, ze ortodonci są OKRUTNI!- każą wyrywać np. zdrowe i proste czwóreczki, zeby bylo miejsce dla prostych zębów! a pozniej i tak zostanie ci te 3-4 mm odstępu miedzy zebami! za takie cos to ja dziekuje!c mam w dupie to prostowanie zebow moge miec leciutko skrzywione, ale za to chce miec caly komplecik do gryzienia:) zresztą wiele znanych osob ma krzywe zeby i nic sobie z tego nie robą:) a Kirsten Dunst powiedziala nawet, ze nie chce prostowac swoich zebów, bo uważa, ze są seksowne:) i tak trzymac! ludzie, jesli nie macie bardzzzzzzo krzywych zebow to nie dajcie sie namawiac na zbedne wyrywanie:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość io-io Napisano Grudzień 18, 2006 Do "specjalistki d/s tabelki": podaję adres:joannaio@life.pl i równiez prosze o zdjęcia! A decyzja była dobra, choc mocno nieprzemyślana: nie miałam żadnej, ale to ŻADNEJ wiedzy o tym, co mnie czeka. Może i dobrze? Bo poczatki łatwe nie były, oj nie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cala 0 Napisano Grudzień 18, 2006 lulu1991, jeśli tak jak piszesz masz minimalnie cofnięte siekacze drugie to obyłoby się bez wyrywania :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*Dora* 0 Napisano Grudzień 18, 2006 MalutkaMałaJa - dzięki za foty, ale z Ciebie laska!!! Włosy rzeczywiście super! Tylko zazdrościć! Powiedz mi jak je wyhodowałaś? Bo mnie strasznie wypadają... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MalutkaMałaJa 0 Napisano Grudzień 18, 2006 Kwestia gustu, ja swojej wystającej trójki nie uważam za seksowną, bynajmniej. Wysyłam i wysyłam zdjęcia i ciągle nie dochodzą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MalutkaMałaJa 0 Napisano Grudzień 18, 2006 Dora, ostatnio bardzo mi wypadały. Kupiłam szampon Neril i tabletki silica, pomogło. Tylko nie wiem czy po szamponie i tabletkach tak do końca. Bo co roku na początki jesieni wypadają mi garściami włosy, a potem nagle przestają. Jednak ten szampon Ci polecam. Tylko bardzo przesusza włosy, uzywaj dużo odżywki do niego. dziękuję za komplement:). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*Dora* 0 Napisano Grudzień 18, 2006 A ja jestem bardzo sumienne, hehe i wszystko sobie notuję co i jak, do kogo wysłałam. Nie wiem skąd to mam, ale na biurku mam masę papierków i wszystko musze zanotować. U mnie tak jest ze wszystkim :) Do dentychy jak chodze to też wszystko notuję, na co i ile idzie, hehe. Chyba mam jakąś manię... :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kamyk22 Napisano Grudzień 18, 2006 czytałam gdzies ostatnio ze Kirsten Dunst tez nosila aparat e dziecinstwie :) a wyrywanie zebów nie zawsze jest konieczne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pytaniee Napisano Grudzień 18, 2006 Dziewczyny mam zamiar rowniez zalozyc aparat. Narazie na górną szczękę. Powiedzcie mi rpsze czym się rozni kosmetyczny od porcelanowego i jaka roznica w cenie jest między nimi. Z góry dziękuję! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość io-io Napisano Grudzień 18, 2006 To prawda, zły zgryz ma mnóstwo osób i jesli im to nie przeszkadza, to w porzadku. Ja na przykład miałam zeby identyczne jak Tony Blair (widziałem kiedys jego usmiechniete zdjęcie w duzym zbliżeniu), ale jednak wolę i chcę miec proste i dlatego je poprawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MalutkaMałaJa 0 Napisano Grudzień 18, 2006 A ja wysyłam raz z początku, raz z końca listy i tak kilka razy pod rząd i ciągle nie wysyła. A z zapisywaniem, to też tak mam, tylko teraz mam za dużo bałaganu na biurku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*Dora* 0 Napisano Grudzień 18, 2006 Właśnie kupiłam tonik NERIL :) Bo słyszałam, że pomaga. Zobaczymy... Wogóle nie widać po Twojej czuprynce, ze Ci włosy wypadają... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MalutkaMałaJa 0 Napisano Grudzień 18, 2006 W tym czasie, kiedy było robione zdjęcie, włosy mi wypadały (koniec wakacji), mam gęste włosy, dlatego nie widać. Kiedyś chciałam bardzo mieć proste, teraz mi przeszło. Toniku nie miałam, ale pewnie też jest dobry. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cala 0 Napisano Grudzień 18, 2006 Pytaniee, porcelanowy to podgrupa kosmetycznego:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MalutkaMałaJa 0 Napisano Grudzień 18, 2006 Widzę, że nikt nie zakłada kryształu górskiego, albo nikt nie mówi o tym. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*Dora* 0 Napisano Grudzień 18, 2006 kamyk22 doszło zdj. Twoich ząbków. Wiesz co? Z przodu wogóle nie widać, że masz wysunięte!!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach