spinaczowa 0 Napisano Grudzień 19, 2006 Witam Dziewczyny! Pierwzy raz udzielam się na Waszym forum. W piątek będe miała zakładany aparat na górny łuk. Jestem czulona na nikiel, więc będzie to aparat antyalergiczny, ale metalowy. Mam wyrwane już dwie czwórki z górnego łuku- jedna poszła w piątek miniony, druga wczoraj :o A zęby mam tragiczne- szczególnie te górne. Mam 22 lata, aparat będę nosić około 3 lat. Pozdrowionka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość io-io Napisano Grudzień 19, 2006 Witaj Spinaczowa, życze powodzenia w piatek :-). Nic nie boli, tyle że trzeba mieć otwarte usta prawie przez godzinę, nic przyjemnego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spinaczowa 0 Napisano Grudzień 19, 2006 Tylko to piątkowe akładanie aparatu wypada 2 dni przed świętami. Dziewczyny, powiedzcie jak jest z jedzeniem w tych pierwszych dniach? Ja się w sumie cieszę z tego terminu (od pierwszej wizyty u orto minęło już prawie 4 miesiące), mniej zjem pewnie w te święta, co mnie cieszy. Bo ja akurat do \"chudzielców\" nie należę ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kewcia 0 Napisano Grudzień 19, 2006 dziekuje dora;) moj usmiech z daleka wyglada ladnie ale z bliska...:) ja studiuje ekonomie wiec klimaty podobne:) W;ASNIE WALKUJE RACHUNKOWOSC ZARZADCZA A CZEKAJA MNIE DZIS JESZCZE FINANSE PRZEDSIEBIORSTW!POZDRAWIAM:) I CZEKAM NA KOLEJNE FOTKI:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kewcia 0 Napisano Grudzień 19, 2006 WITAJ SPINACZOWA:) I ZAPRASZAMY CZESCIEJ:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*Dora* 0 Napisano Grudzień 19, 2006 A mój usmiech czy to z bliska czy z daleka wyglada tak samo :-( Wystąjace czwórki, hehe. Nie mam szerokiego uśmiechu jak Wy :-( I mam żółte zęby :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*Dora* 0 Napisano Grudzień 19, 2006 Ciekawe czy dziś w nocy będzie taka rozmowa jak wczoraj, z jednego dnia kilak stron :) Ja chyba dziś nie będę uczestniczyć, chyba że w porywach albo całkiem w nocy. Bo przyjeżdża mój \"Pan\" :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*Dora* 0 Napisano Grudzień 19, 2006 Ale jak przyjdę z pracy to powysyłam Wam zdjęcia! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*Dora* 0 Napisano Grudzień 19, 2006 agaga23 tylko jedno zdjecie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość io-io Napisano Grudzień 19, 2006 Do Spinaczowej: Przez kilka pierwszych dni (w najgorszym razie, tak jak u mnie, tygodni) nic nie mozna gryźć, więc na pewno niepostrzeżenie i bez wysiłku schudniesz. A poza tym koniecznośc dokładnego czyszczenia zębów po kazdym jedzeniu mnie osobiscie bardzo irytowała (i nadal irytuje), więc skończyło sie podjadanie między posiłkami. A idąc gdziekolwiek trzeba zabierac ze sobą szczoteczkę, bo resztki na aparacie przeszkadzają i fatalnie wygladają. Powodzenia! Makowca nie radzę jeśc, bo bedziesz potem kwadrans wydłubywała mak spod zamków :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cala 0 Napisano Grudzień 19, 2006 Dzień dobry:) A jaki ładny :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cala 0 Napisano Grudzień 19, 2006 Kewcia i io-io dziekuję ślicznie za fotki Io-io, fajnie wygląda porcelanowy Ja zakładam metalowy. Gdybym mogła sobie pozwolić na kosmetyczny pewnie bym to zrobiła. Miłego dnia! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kewcia 0 Napisano Grudzień 19, 2006 ja po rownych 3 tyg stwierdzam ze napewno nie scudne!jem wiecej niz keidys tyle ze zalatwiam to w 3 posilkach i nie podjadam!:) a schudnac troche moze i by sie przydalo:) :) :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hiruni 0 Napisano Grudzień 19, 2006 Wysłałam wam zdjęcia ale skrzynka Romka, malutkiej22, agaga23 i Beci280 odrzuciła mi pocztę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cala 0 Napisano Grudzień 19, 2006 Hiruni, cóż to za kraj? :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hiruni 0 Napisano Grudzień 19, 2006 Tucja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cala 0 Napisano Grudzień 19, 2006 Extra Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hiruni 0 Napisano Grudzień 19, 2006 a na tym drugim zdjęciu którego nie znosze bo widac moje paskudne zęby to palmiarnia w Książu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cala 0 Napisano Grudzień 19, 2006 Czy ja wiem czy takie paskudne... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hiruni 0 Napisano Grudzień 19, 2006 Widac na nim moją cofniętą dwójkę :-O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kewcia 0 Napisano Grudzień 19, 2006 czy uzywa ktos moze plynu elmex pomaranczowego??? mam problem;( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hiruni 0 Napisano Grudzień 19, 2006 Ja mam pastę i żel elmex Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*Dora* 0 Napisano Grudzień 19, 2006 AKCJA \"POKAŻMY SIĘ\" ************************************************ *Dora* --> dora.kafeteria@wp.pl Cala --> cala14@wp.pl kamyk22 --> kamyk22-84@o2.pl chester --> krakson@vp.pl ileneczka --> bilka_14@tlen.pl Romek --> rroommeekk@onet.eu hiruni --> hiruni@o2.pl agaga23 --> hospod_m@eu.pl SUNSHINE23 --> aurora102@wp.pl Emma23 --> ewciaos4@wp.pl malutka22 --> jagodka69@buziaczek.pl Becia280 --> becia280@buzaiczek.pl igna**aparatka --> igna_aparatka@o2.pl MalutkaMałaJa --> malutkamalaja@o2.pl Gosiaa24 --> gojusik@interia.pl Kewcia --> kewciaaaaaa@wp.pl io-io --> joannaio@life.pl Venlaa --> venla@poczta.fm Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kewcia 0 Napisano Grudzień 19, 2006 hiruni a plyn? bo mi po bardzo dokladnym myciu i pote wyplukaniau tym plynem(innym nie) zostaje biele cos na zameczkach:( i nie wiem co to? zle myje zeby? czy to moze klej? nie wiem:( jesli ktos ma podobne spostrzezenia to prosze o rade!bo juz sie doluje ze zle myje zeby!:(:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*Dora* 0 Napisano Grudzień 19, 2006 AKCJA \"POKAŻMY SIĘ\" ************************************************ *Dora* --> dora.kafeteria@wp.pl Cala --> cala14@wp.pl kamyk22 --> kamyk22-84@o2.pl chester --> krakson@vp.pl ileneczka --> bilka_14@tlen.pl Romek --> rroommeekk@onet.eu hiruni --> hiruni@o2.pl agaga23 --> hospod_m@eu.pl SUNSHINE23 --> aurora102@wp.pl Emma23 --> ewciaos4@wp.pl malutka22 --> jagodka69@buziaczek.pl Becia280 --> becia280@buziaczek.pl igna**aparatka --> igna_aparatka@o2.pl MalutkaMałaJa --> malutkamalaja@o2.pl Gosiaa24 --> gojusik@interia.pl Kewcia --> kewciaaaaaa@wp.pl io-io --> joannaio@life.pl Venlaa --> venla@poczta.fm Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*Dora* 0 Napisano Grudzień 19, 2006 ________________________________APARATKI__________________________________________ ******************************************************************************************************************* Lp._____Nick_______Wiek__Założenie__Góra__Założenie__Dół__Czas_noszenia_____rodzaj____ ******************************************************************************************************************* 1.__*Dora*__________27______________ X______________________3_lata__________________ 2.__brown_eyed_girl__16______________X_______________X______2_lata__________________ 3.__Krzywa_________27____07.11.06____X______________________2_lata_______kosmetyczny 4.__minka__________22______________________________________2_lata__________________ 5.__wiiolciaa________17____08.09.06___X_____07.11.06___X_____1,5_roku_________metalowy 6.__Agnieszka31_____31____03.10.06___X______________________________________________ 7.__Ileneczka_______16______________________________________________________________ 8.__agaga23________23____08.11.06___X______________________2,5_roku_________metalowy 9.__kamyk22________22_____________________________________________________________ 10._markotka_______21______________________________________________________________ 11._igna**aparatka___17____07.10.05___X____07.06.06____X______2_lata__________metalowy 12._Shiiine_________16________________________________X_____________________________ 13._kati24__________24____26.06.06___X____07.08.06____X____1,5_roku______porcel./metal 14._Aparacik________13_______________X_______________X______2_lata_________metalowy 15._sylvie__________32____04.11.06____X____04.11.06____X__________________kosmetyczny 16._netka91________15____06.11.06____X_____________________________________metalowy 17._linnnea_________18_______________X_______________X_____________________metalowy 18._wiola15________15____ 04.11.06____X_____________________________________metalowy 19._Monola_________36____10.08.06____X______________________2_lata________ceramiczny 20._Aagness______________31.08.06____X______________________2_lata__________metalowy 21._Onaa21_________21_____________________________________________________________ 22._edro___________38____16.12.06__________________________________________________ 23._hiruni___________________________X_____________________________________________ 24._Kiikunia________20_______11.03____X_______02.04____X_____3_lata__________metalowy 25._*Aparatka*_______________12.04____X_______06.05____X____________________metalowy 26._Kociulinda______29_______01.07____X_______02.07____X____________________________ 27._Hadasa_________27____15.11.06____X____15.11.06____X____________________________ 28._kabansa_______________________________________________________________________ 29._najeli_________________________________________________________________________ 30._Agaa24_______________17.11.06_____X____17.11.06____X_____2_lata______kosmetyczny 31._Kofanaaaaa______19___16.10.06_____X_____________________1,5_roku_______metalowy 32._Mała_Miiiii____________10.11.06_____X_______________X______2_lata______kosmetyczny 33._beata_81______________________________________________________________________ 34._ana73________________14.12.06_____X____14.12.06____X___________________metalowy 35._an_ette_______________________________________________________________________ 36._**KwIaTuSzEk**___17____________________________________________________________ 37._MalutkaMałaJa___27_______________X________________X_______________kryształ_górski 38._olaszu2________________________________________________________________________ 39._cranberry________24____________________________________________________________ 40._aneczka_20_____________________________________________________________________ 41._Kewcia__________22____28.11.06___X_______________________2_lata_________metalowy 42._ewelll___________22____________________________________________________________ 43._skaa____________22______03.06____X_______09.06____X____________________________ 44._amaalka_______________________________________________________________________ 45._Triss14__________19____21.09.06___X__________________________________kosmetyczny 46._gini*____________27____________________________________________________________ 47._EDYTA_NAVY_____________12.06____X____________________________________________ 48._diam____________________12.06____X____________________________________________ 49._Gosiaa24________24____13.12.06____X__________________________________kosmetyczny 50._Ewdzia________________________________________________________________________ 60._Cala____________20_______________X_________________X___________________metalowy 61._foisss___________16___15.09.06_____X_____22.08.06____X_____2_lata_________metalowy 62._Braces__________________08.06_____X________08.06____X_____2_lata _____kosmetyczny 63._Emma23________23____14.12.06____X_________________X___________________metalowy 64._Chester________________________________________________________________________ c.d.n. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*Dora* 0 Napisano Grudzień 19, 2006 c.d. ________________________________APARATKI__________________________________________ ******************************************************************************************************************* Lp._____Nick_______Wiek__Założenie__Góra__Założenie__Dół__Czas_noszenia_____rodzaj____ ******************************************************************************************************************* 65._ona81_________________________________________________________________________ 66._malutka22_____________________________________________________________________ 67._ina24__________________________________________________________________________ 68._magdalena_____________________________________________________________________ 69._rogasiowa______________________________________________________________________ 70._SUNSHINE23_____23____14.12.06___X______________________________________metalowy 71._Becia280_______13______________________________________________________________ 72._di5____________________________________________________________________________ 73._Vira___________________________________________________________________________ 74._madziasbb______23_____09.09.05___X____09.09.05___X______________________metalowy 75._ANKA_666_____________16.12.06___X______________________________________metalowy 76._io_io___________57____19.07.06___X_______08.06____X______2_lata________kosmetyczny 77._aparatka_z...___20_____16.06.06___X_____________________1,5_roku_______kosmetyczny 78._absinthe__________A_P_A_R_A_T___Z_D_J_Ę_T_Y____________3_lata___________________ 79._venlaa__________________________________________________________________________ 80._spinaczowa______22____22.12.06___X______________________3_lata___________metalowy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ina24 Napisano Grudzień 19, 2006 *Dora* Hej, ja w celu uzupenienia informacji do Twojej rubryczki:)Mam 24 lata i aparat założyli mi w czwatrtek tj. 14.12. Na razie jest to aparat rozszerzający podniebienie(Q-helix- chyba tak sie profesjonalnie nazywa). Stały aparat będę miała zakładany dopiero na wiosnę i tak naprawdę to jeszcze nie wiem na jaki sie zdecydowac. Moje wrażenia z pierwszych dni w aparacie- jest naprawde ok. Nie boli , z jedzeniem jakoś sobie radze i z mówieniem też nie ma większego problemu. Oby tak dalej:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
venlaa 0 Napisano Grudzień 19, 2006 Dora, wysłałam ci zdjecie, koniecznie wyslij swoje - chce zobaczyc jak wyglada szefowa Dziewczyny wysylajcie rowniez! Mam juz zdjecia Cali, Kamyka22 Chestera kilka danych do uzupełnienia tabeli: mam 23 lata, aparat zakladam w styczniu na 2 lata, góra -kosmetyczny, dół -metal. Elmex zel do uzytku raz w tygodniu - swietny, natomiast pasta (zielona do wrazliwych zebow) ostatnio wywolala dziwne uczucie na zebach dlatego odstawiłam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cala 0 Napisano Grudzień 19, 2006 ina24, takich aparatów nie uwzględniamy w naszej tabelce :) Ten aparat na rozszerzenie szcęski do hyrax :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach