Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
*Dora*

ZAKŁADAM STAŁY APARAT ORTODONTYCZNY - KTO JESZCZE?

Polecane posty

Sunshine - dzieki za odzew. Ale smak faktycznie jak opony + aromat pomaranczowy, ale nie pamietam jakiej marki byl ten plyn. U mnie z czyszczeniem zebow jest taka troche przegrana sprawa, hyba genetyka zawodzi - pare razy zdarzylo sie,z zab wygladal normalnie,a w srodku prochno... Ta czworka, ktora mi \'poszla\' - kurcze na chelbku z maselkiem... Musze uwazac :/ Moi rodzice i brat maja bardzo slabe zeby. Wlasciwie rodzice , to ich prawie juz nie maja...

Sorry za literowki... Kamyk- ja tez mam odruchy, ale mysle,ze moze pomysl z plukaniem ziolami przejdzie. Od samego zapachu rumianku mnie mdli, ale moze szalwia? Moze Romek cos powie o plynach i ziolach... Plyn kupilam, bo teraz slabiej docieram szczoteczka, a plyn wszedzie dojdzie, to odkazi. Ale nie moze byc tak, ze mi z ryjka wali po uzyciu plynu. To nie fair ;)

Kociulinda, szałwia \"przyciemnia\" zęby. lekarka jak mi kiedys kazala plukac gardlo to mowila ze mi sie zeby zabarwia, ale pozniej to zejdzie:) ja mialam plukac tydzien, a jak Ty bedziesz płukała rok czy ile tam to Ci sie na pewno przebarwia, wiec szalwia odpada.zobacz czy nie ma jakichs plynow dla dzieci- beda mniej wstretne

No, tak, a rumianek zabarwi na zolto. Ech... Nie wiem, czy dzis wyplucze tym swinstwem... Moze jakis roztwor z pasty do zebow zrobie :)

rumianek chyba nie barwi, chociaz nie wiem. przezyjesz bez plukania, naprawde nie mamy co tak panikowac:)

No chyba bede musiala, ale mam problem, bo odkad mam aparat, to widocznie zolkna mi zeby :( Chcialam trzymac lepsza higiene i moze troszke to powstrzymac.

moja kumpela nie plukala niczym, myla zeby rano i wieczorem, zula gume, slowem- robila wszystko \"nie tak\" a jej zebom nic nie jest, nie ma juz aparatu , nie ma ubytkow:) ma sliczny usmiech

No, ale mowilam, u mnie genetycznie w rodzinie zeby sa slabiuchne, dlatego chcialam sie starac. Ale - moze niepotrzebnie przeginam.

moim zębom sie chyba nie podobala ta wizyta dzisiejsza... bylam jakies 3,5h temu (jakos po 19) i juz czuje jakby mi ktos miazdzyl glowe;(

Gość ATENA 86
SUNSHINE23 a dlaczego cie tak bola zeby po wizycie? mnie nigdy nie bola tylko raz mialam luk zmieniany to bolalo

Romku, powiedz mi prosze jaka jest roznica miedzy takim skrecanym drutem, a zwyklym, prostym? jak to dziala? i kiedy sie zmienia na jaki?

ATENA, ja to nawet nie wiem co jest co w tym aparacie.. zmieniala mi drucik, gumki, i jakies takie gomowe cos (wyglada jak lancuszek z gumek) to moja pierwsza kontrola nawet nie wiem na czym polegala:)

Cześć! Wiecie co się stało? Zostałam wyśmiana na forum ileneczki, bo napisałam \"wogóle\" razem, a powinno być \"w ogóle\" itp. :-( :-( :-( Chyba się załamię, takiego byka zrobić!!!

Gość kamyk22
Dora Nie przejmuj się tym - kazdy moze się pomylic, uważam że powinni Ci zwracać uwagi na ten temat publicznie - bardzo to nie fair Jak widzisz kazda z nas robi tu na forum duzo bledow i literowek ale wszystkie tu szanujemy siebie i nie wytykamy sobie bledow Tzrymaj się naprawde nie masz sie czym prezjmowac 🌼 ❤️

Tak jest dziewczyny! :) Rzeczywiście u nas można pisac z bykami, nikt nikomu nic nie wypomina! ja sam nie raz robię przekręty literowa albo zadzry się byczek. sama jek tez zobaczę, że ktos go poczynił to nawet przez mysl mi nie przyjdzie, żeby to komus wypomnąć! Pozdrawiam i dobranoc....

Gość kamyk22
SUNSHINE23 idziesz zrobic rozrube na tamtym forum???????????????? :P :p :) :)

poza tym, nawet jesli jest literówka lub coś to i tak czytajacy sie domysla i wie co chcialas napisac. :)

Humanum errare est (chyba nie pokręciłam ;) ). To ja się muszę powymądrzać po łacinie. Błądzić jest rzeczą ludzką. A wracając do tematu :) Przez dwa dni nie używałam wosku, dziś tak wysmarowałam pierścienie, że ich nie widać nawet. Mój język cierpi i policzki od środka też trochę. Ale nie jest i tak źle, myślałam, że będzie gorzej.

jeszcze w dodatku strasznie mi smutno, bo wycinali dzis na mojej ulicy wszystkie drzewa- stuletnie klony, podobno jak robili kanalizacje to obcieli im polowe korzeni i byly niestabilne... a mieszkam na ulicy domkow jednorodzinnych, te klony tworzyly taki tunel, latem dawaly chlodek, jesienia mienily sie barwami lisci, zima siedzialy i skrzeczaly na nich glodne ptaki, wiosna witaly zielenia.. wchodzac w ulice juz wiedzialam: jestem w domu:( moje drzewka- glupia jestem, ryczalam jak bobr.. ale to tak jakby zabrali mi kilkunastu przyjaciol- tyle ich bylo, przed kazdym domem;( sentymentalna jestem nie wiem po kim to mam.. w dodatku zbliza sie ta koszmarna rocznica.. eehh i znow becze jak jakis dzieciak

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się