Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
*Dora*

ZAKŁADAM STAŁY APARAT ORTODONTYCZNY - KTO JESZCZE?

Polecane posty

Gość a prosze was
dajcie mi adres do dobrego orto z warszawy, i w miare taniego:) mam wade zgryzu - tylozgryz... i czas pomyslec o zlikwidowaniu jej:)

Gość babette
hej dziewczyny i chłopaki, od dzisiaj jestem dumną posiadaczką aparatu, mam pytanie,słyszałam że aby mieć zdrowe ząbki warto zaopatrzyć się w irygator, czy ktoś może polecić mi jakiś w miarę nie za drogi:))

Gość julbar
sylo 36 co chciałabyś wiedzieć? proszę pytaj -aparat nosze od pazdziernika 2006 dół już zdjęty(retencja_) góra jeszcze ze 3-tyg ze względu na 2 implanty wstawiane własnie . A tak ogólnie to troszku bólu(da się wytrzymać), do aparatu można się przyzwyczić w ogóle go nie czuć, a efekty rewelacyjne!!!!!!

troche mnie nie bylo... a tu juz prawie 6 miesiecy z aparatem :) 10 kwietnia zalozylem na dolna szczeke. dziury mam po czworeczkach wielkosci paznokcia :P miejmy nadzieje ze szybko znikna

Oczywiscie jak to po zalozeniu wosk poszedl w ruch bo mnie tak pocharatalo przez noc ze szkoda gadac :( mija 4 dzien wargi juz sie przyzwyczaily juz prawie nie czuje ze nosze aparat :)

Gość kana013
a to zawsze tak musi być? z tym ranieniem warg i policzków?

Gość syla 36
julbar to miło ze chcesz nam pomoc.aparat noszę juz 2 tydzien i czuję jakbym go miała od zawsze.obylo sie bez większego bolu i poranionej sluzowki.czy ty tez miałeswyrywaną 4 ,jesli tak to napisz jak długo znikala ci dziura po niej .pytam się oto na forum juz 3 raz ale nikt mi nie odpowiada.druga sprawa to higiena zabkow,do tej pory uzywalam szczoteczki elektrycznej a teraz zwyklej,niestety caly czas mam wrazenie niedomytych zebow zwlaszccza 3 .moze szczotkuję za delikatnie ale ca ly czas mam trałmę ze cos uszkodzę[aparat mam porcelanowy].napisz jakiego uzywasz płynu do płukania.atak wogole to jaka miałes wade i kiedy zauwazyłes pierwsze efekty.[moja to tylozgryz]5 maja ide na pierwsza wizytę po zalozeniu aparatu ,czy musze spodziewac sie bolu ktory jak juz pisałam nie przyszedł za 1 razem.czy wciagu tych 2 lat zdarzyły ci si e jakies uszkodzenia aparatu ijak sobie radziłes.pytam bo moja orto jest w moim miescie tylko 2 razy w miesiacu igdyby cos to wole wiedziec co robic a nie panikowac.narazie to chyba tyle pozdrawiam i czekam na twoje cenne rady

Gość syla 36
do wszystkich nie wiem jak wy ale ja zauwazyłam ze ostatnio coraz więcej osob nie narzeka na bol a wręcz na niego czeka. co wy na to

Gość o wy
ale z was idioci. specjalnie sobie utrudniać życie nosząc takie dziadostwo (złom) w paszczy. wyglądacie jak robokopy. jak według was wyznacznikiem powodzenia, piękna itd mają być zęby to z wami coś jest nie tak. najważniejsze jaki ktoś jest a nie jak wygląda

Jasne - lepiej wyjść za założenia, że "jakim mnie Boże stworzyłeś takiego mnie masz". A tak się składa że krzywe zęby to nie tylko problem estetyczny, ale i zdrowotny. I także dlatego decydujemy się na aparaty. I guzik mnie obchodzi opinia takich osób jak ty. PS Zakładając, że jesteś kobietą - rozumiem, że nóg też nie golisz, w końcu liczy się wnętrze.

Gość a wy
to lepiej nic nie zakładaj bo możesz stracić. a jeśli chodzi ci o golenie nóg to nie wydaje mi sie żeby to było konieczne. a po co ktoś to ma robić skoro naprzykład nie chodzi na basen na wf a jest zima. a pod spodniami nie widać. to jest według mnie przykład jak niektórzy mają niepokolei w głowie

Gość aniacx
a wy nie po kolei to moze masz Ty i wtracasz sie w nie swoje sprawy,zajmij sie lepiej pielegnowaniem swoich owłosionych nog,a przypuszczajac po Twojej wypowiedzi to zeby tez masz krzywe a My nie dlugo bedziemy mieli PIEKNE a Tobie bedzie zal!!

Gość a wy
ja mam zęby przepiękne i na nogi też nie narzekam. a zresztą jak ktoś ma bogate owłosienie to podobno będzie bogaty czyli wszystko przede mną

Gość aniacx
to po co wtracasz swoje 3 grosze w nie swoje sprawy,jak Ci sie aparaty nie podobaja to sie nie patrz.......a one tez sa oznaka dobrobytu

a wy znam troche ludzie tego typu. probuje leczyc swoje kompleksy obrażając innych! moj komentarz na to co piszesz; buhahaha, zajmnij sie swoimi sprawami. ciekawe co powiesz swojemu dziecku jak bedzie mialo krzywe zeby, czy to samo co napisales/as wczesniej?? zalosne

Gość a wy
i co sie tak rzucasz? jakbyście mogli to byście mnie chyba pobili. to wy macie problem a nie ja. ktoś wam coś powie że macie druciaka na zębach a wy już jakbyście sie tego wstydzili

Gość julbar
sylo myj zeby zwykłą szczoteczka a wewnątrz mozesz elektryczną (ja tak robiłam), nie kupuj specjalnej do aparatu bo nie ma takiej potrzeby (mój orto twierdzi że domyć mozna wszystkim wystarczy chcieć). Co do uszkodzenia aparatu to pozrywałam dwa zamki -jabłka uwielbiam je-a tak to nic nie działo się.Ja nie wyrywałam zębów bo nie było takiej potrzeby( nie wyrosła mi jedna 2 , a trójka wskoczyła na jej miejsce i strasznie byłam pokrzywiona!!!!).jak zdejmę górę to umieszczę zdjęcia, ale jeszcze muszę wstawić dwa implanty( za 2). Ból jak ból można się przyzwyczić , łyknąć tabletkę ,ale to da się wytrzymać.Pytaj odpowiem i trzymaj się NAPRAWDę WARTO!!! efekty u mnie po 3-4 miesiącach

Gość aniacx
a wy; kto ma problem to ma!! ja mojego aparatu sie nie wstydze a wrecz przeciwnie,a Ty szukasz zwady widocznie Ci sie nudzi no coz takie zycie

ja tam uwielbiam moj drucik, jest taki sliczny :) aaale nie ma co pisac:D predzej czy pozniej znudzi sie ;] a rzucam sie, bo mam taki kaprys:P Dziewczynki i chlopcy jak tam wasze zabki sie maja :) bo u mnie jeszcze nie widac pierwszych efektow ;)

Ja już jutro dzwonię do orto i umawiam się na pierwszą wizytę. Więc coś zaczyna się dziać. Jak będę znała termin pierwszej wizyty, dam znać. Tak bardzo się cieszę i nie mogę doczekać;) Pozdrawiam gorąco;*

Gość kana013
hejka! troszke mnie nie było. Ja jutro jade do chirurga zdjąć szwy (przypomne że miałam 8 wyrywane, naszczęście było-minęło:)), a aparacik 28 kwietnia dopiero, najpierw musze napisać egzamin gimnazjalny :) A mi bedzie odarzu wszystko zakładała? tzn. cały aparat?

Gość syla 36
julbar dzięki za dobre rady i szybką odpowiedz napisz jeszcze jakiego płynu uzywales . pozdrowionka

Gość syla 36
do wszystkich kurczę jaka sztuka trafila nam sie na forum mam na mysli ,[a wy]skoro nie ma takich problemow to po co weszła na te strony ludzie ....zbagatelizujcie tego typa pewnie mu sie znudzi i wskoczy na inne forum itam bedzie innych obrazał

Hej :* Ale mnie tu dawno nie było łohoho xD Duużo tu nowych osóbek :) Hmm... ja jutro jade do ortodontki... NARESZCIE ! :) Chcę już sobie zmienić gumeczki... na czerwone ciekawa jestem jak to będzie wyglądało. U mnie już widać efekty i bardzo się z tego ciesze :) Jutro orto zakłada mi zamki na obie dwójki, a to dlatego że miałam wyrywane wszystkie czwórki... czekałam aż trójki przesuną się na miejsce czwórek. No i teraz założy mi zamki na te nakrzywsze w mojej szczęce dwójki, na które wczesniej nie było miejsca, ale po wyrwaniu czwórek już jest :)Aparat to wspanała rzecz ! Początki są natrudniejsze bo się przyzwyczajasz itp. potem leci z górki :) Boli tylko gdzieś ok. 2 dni po każdej wizycie... przynajmniej ja tak mam ale to jest tylko i wyłącznie sprawa indywidualna :) Buziaki dla wszystkich przeszłych, teraźniejszych i przyszłych aparatek i aparatów hehe :*

Gość o wy
trzeba zignorować- najlepszy pomysł

Gość dziwaczne pytanie
mam aparat od niedawna, i chcialam zapytac czy on dziala przez kilka [ierwszych dni po wizycie a potem efekt jest utrzymywany czy powoduje zmane ustawienia zebow caly czas

Gość pawel wroclaw
czesc wszystkim Mam pytanie, bylem wczoraj na swojej pierwszej wizycie u orto i zaproponowala mi na poczatek jakis aparat na poszerzenie troche mojej waskiej buzki(zakladany na gorna szczeke na jakies 4 tyg do moze nawet 6 miechow troche duzy rozrzut).Moje pytanie jest wiec takie czy po zalozeniu takie aparatu mozna normalnie jesc, jak wyglada mowienie i wogole..... pytam was poniewaz macie na pewno jakies doswiadczenie.Orto co prawda mowila o pewnych niedogodnosciach ale moze o czyms zapomniala, jednym slowem chcialbym wiedziec na co sie dezyduje:) pozdrawiam

Gość syla 36
do paweł wrocław pewnie bedziesz nosic tzw. hyrax.ja nie mialam z nim doswiadczenia ale duzo czytalam tu na ten temat podobno nie jest to przyjemne i malo wygodne radzę wroc do poprzednich stron adowiesz sie naprawde duzo pozdrawiam

Gość syla 36
dziwaczne pytanie tez nad tym czesto myslałam wydaje mi sie ze aparat dziala tylko przez kilka vdni po wizycie apotem efekt sie utrwala ale to wie tylko orto ciekawe moze ktos oto pytalswoją orto pozdrawiam

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się