Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

*Dora*

ZAKŁADAM STAŁY APARAT ORTODONTYCZNY - KTO JESZCZE?

Polecane posty

Gość anioleq3
Filip a ta mocna pasta wybielająca to jaka? :P

Colgate ta extra mietowa whitening:D tylko ze u mnie ona przy zcestym i intensywnym uzywaniu powoduje podraznienia i dlatego uzywam jej naprzemian z ziolowa, a jakis tydzien temu musialem w ogole przestac jej uzywac bo moje usta az spuchly;p ale teraz znow zaczalem naprzemian z izolowa i jest dobrze:d a zeby sa jakie byly przed aparatem:) Justka:D ale szybko masz ta wizyte:D ja mam dopiero 26 września:P a chciałbym już bo mi sie niebieskie gumki znudziły :D

Gość voldtekt
Chyba każda dobra,wybielająca tak działa.ja miałam colgate,blendamed,aquafresh i myjąc szczotką elektryczną nabawiłam się niezłej opuchlizny.dobra rada:po myciu zębów wybielającą pastą, usta przepłukać zielonym elmexem-świetnie koi. >>a ja jutro do orto i -jak dobrze pójdzie - w pon. aparat;))

one są żrące:) ale jak bym ich nie używał to nie wiem jak by moje uzębienie się prezentowało za dwa latka:P

Gość niusiaa00
Monis87 straszna ta cisza..:(:( Czarne Oczka chyba na dobre nam znikła:( chociaz Zadrutowana jesszcze czasem do nas wpada! Tak tak dzisiaj równiuteńki miesiąc:P:P u mnie bardzo dobrze:P sa dni ze wogole nie czuje aparatu nie pamietam go i nic kompletnie nie boli;P a są dni takie jak np dzisiaj ze cos tam sie rusza i przesuwa aktualnie to troszke bolą ząbki ale naprawde delikatnie wcale nieporównywalnie do poczatkowego bolu:P a u Ciebie Kochana:*?? i reszty czwóreczki??:P

Gość voldtekt
heh,filip,prawda??coś za coś,nie ma tak miękko:);p ale zdecydowanie polecam elmexa na większe podrażnienia,szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie umycia zębów bez niego;)

Gość voldtekt
Niusia00, Ty chyba gdzieś na jarotach się leczysz..nie wiesz,czy u Twojej orto jest możliwość płatności na raty??

kurde szkoda że tak długo muszę czekać na następną wizytę:P w sumie to myślałem czy sobie sam nie zmienic ligaturek bo te troche wyblakły:P ale nie wiem czy coś się nie stanie i poczekam lepiej do następnej wizyty i się zapytam:)

A ja jutro mam rano wizytę kontrolną, zastanawiam się właśnie nad kolorem gumeczek, wezmę czerwone i nie wiem jaki drugi kolorek...

Gość Moniś87
a ja mam wizyte w poniedziałek i chce wziąść gumki różowe... ale mam wątpliwości.. Filip-> ja się właśnie zastanawiałam nad granatowymi, ale jak mówisz, że blakną.... ja mam blękitne i tylko delikatnie wyblakly... niusia00-> u mnie tak samo jak u ciebie :) raz lepiej raz gorzej, ale ogólnie jest ok. Pokochałam już mój aparacik i poki co nie chce się z nim rozstawać...:))

Gość Moniś87
voldteks -> ja ostatnie wakacje to miałam rok temu ( urlop-tydzień)...pod tym względem tęsknie za szkołą (ale tylko pod tym)

Gość voldtekt
Moniś87, tak to jest, my musimy ciężko pracować, a spryciarze się "wakacjują" ;p taki life, wszytkich to czeka,nie cieszyć się tak:):):)

Gość Moniś87
voldtekt -> oj racja, racja...ale praca ma też i swoje zalety :) (ja dzięki pracy dostałam kredycik na aparat)

Gość niusiaa00
voldtekt--> tak na jarotach ale wiekszosc ortodontow w olsztynie jest wlasnie na jarotach tam to normalnie takie skupisko ich:P jedziesz i gdzie sie nie obrocisz to napisz "ortodonta" albo "stomatolog" :P a co do płacenia na raty to u mojej orto jest taka mozliwosc jak najbardziej a z tego co mi sie wydaje to pewnie u wiekszosci chcociaz to zalezy czy ortodoncie zalezy na kasie czy na pacjencie:P

Gość niusiaa00
ja mam aparat bezligaturowy wiec z gumeczkami nie szaleje ani troszke:D:D ale jesli moge sie wlaczyc do burzliwej dyskusji o kolorach ligaturek to moje zdanie jest takie: zmieniajcie sobie kolorki co miesiac na inne, jak najbardziej jaskrawe i rzucajace sie w oczy i miejcie w dupie opinie publiczna to wasz aparacik i wasz usmiech jesli wam i najblizszym sie podoba to jest super! zreszta kiedy szalec z kolorami jak nie wlasnie wtedy kiedy sie ma aparat! minie ten rok czy troche wiecej zdejmiecie go a potem bedziecie zalowac ze gumki byly tylko przezroczyste czy siwe a drugiej szansy nie bedzie;P:P

Gość Moniś87
niusiaa00-> popieram Twoją wypowiedź o ligaturkach :) ja na początku wzięłam tylko na dół kolorowe i to błękitne więc w ogóle prawie nie widać..a teraz sobie zaszaleje :)

Gość martaaa1102
Moja pani ortodontka powiedziała, że nie wolno stosować past wybielających podczas noszenia aparatu. :))

Gość voldtekt
ja też gdyby nie kredycik,mogłabym pomarzyć;)niestety;/ nie ma lepszego wynalazku od znieczulenia!! właśnie wróciłam z wizyty-plombowanie zęba,piaskowanie i separatory,a we wtorek aparat.na górze od 3 do 3ki szafirowe zameczki,a reszta metal.na dół też walnę sobie fioletowe gumeczki-nie po to pracuję,żeby niczego pozytywnego od życia nie mieć!!ligatury rządzą!:):)

rozpisaliscie sié na temat tych wspania£ych ligaturek, a u mnie buuu niee ma ligatur:(. Mam tylko szare druty;(, juz mam dosc szarosci ja chce kororka:) ...jeszcze tak d£ugo muszé czekac na wizyté:(

Gość voldtekt
oj,doczekasz się roxien,ja też dopiero za pótorej miesiąca będę miała,bo wtedy zakładam dół:)

wiem, bo innego wyjscia nie ma. Ale trzeba przyznac jakos tak milej na sercu sié robi, kiedy cz£owiek sié usmiecha i pokazuje kolorki;)

Mam czerwono-pomarańczowe gumeczki, od mamy usłyszałam że są w kolorze bursztynków:P Tak czy siak nadal kolorowo:) ale przyznaje, że tęsknię za żółto-zielonymi gumeczkami, ale i do tych pewnie z dnia na dzień się przyzwyczaję. I jestem zadowolona że od razu poszłam w kolorowe gumeczki a nie jakieś szare, macie racje dziewczyny jak szaleć to szaleć.

Gość voldtekt
słuchajcie,separatory Wam nie wypadały?bo jak jem,to ruszają się i mam wrażenie,że chcą mi uciec;p;)

Gość voldtekt
Nibinwing,wrzucisz fotę nowego koloru??

Gość Moniś87
roxien-> a czemu nie masz kolorowych ligaturek, sama tak zdecydowałaś czy orto się nie pytał?

Moniś87--->jak za£ozy£am aparat mia£am bezbarwne, zeby moc sie przyzwyczaic. Po nastépnej wizycie zafundowa£am sobie czerwone:). Pozniej ze wzglédu na to, ze wyjecha£am za granice na 2m-ce, orto nie zak£ada£a mi ligaturek, a to dlatego zeby zéby mi sié nie rozesz£y. Nie posiadam wiéc ligaturek na zameczkach od 2 sierpnia, mam tylko cienkie druciki oplàtane o zameczki. I czekam do pazdziernika na zmiany:)