Gość xKarolaxD Napisano Wrzesień 7, 2008 SEBEQ86 ->> cenowo było tak : 1 wizyta (zdjecia RTG, wyciski, i inne potrzebne zdjęcia)-240zł 2 wizyta -plan leczenia - 0 zł aparat metalowy zamki pelnowymiarowe - 1400 zł za łuk aparat metalowy zamki mini - 1600 zł za łuk reszta aparatów nie wiem, bo bd miała ten z zamkami mini. comiesięczna wizyta : z jednym łukiem 100 zł z dwoma łukami 150 zł Jeśli odklei sie czy odpadnie zamek to wliczają to w koszt wizyty, czyli nie musisz dodatkowo płacic za ten odlejony zamek. Co prawda wizyty w sumie są stosunkowo drogie, ale podobno to świetny ortodonta;) Bardzo miły ;P A na miejscu jakby coś to taka pani pokaże Ci rodzaje aparatów i ceny.;P Polecam :) ---- 700 stron ! xDD Super :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość xKarolaxD Napisano Wrzesień 7, 2008 SEBEQ86 -> ojjj soryy :) aparat metalowy zamki mini - 1650 zł za łuk :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość moon moon Napisano Wrzesień 7, 2008 Mam aparat Damon, zalozylam w styczniu tego roku i zdejume za miesiac! Jest dosc drogi- 4000zl za dwa luki. Zaleta jest ze nie wymaga wyrywania zebow, wizyta u orto jest co dwa miesiace a i samo leczenie trwa o wiele krocej niz w \"normalnych\" aparatach. Sam aparat wyglada slicznie. Polecam. mam 24 lat. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
paula91 0 Napisano Wrzesień 7, 2008 Mam pytanie bo jak ktoś napisał aparat damon jest bezligaturowy i nie bardzo wiem co to oznacza;p Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
justka_pl 0 Napisano Wrzesień 7, 2008 No właśnie, szacunek to podstawa :) jednych interesuje działanie aparatu, a innych wygląd, ligaturki itp itd. I prosze nie obrażać 15latek :] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fanta88 0 Napisano Wrzesień 7, 2008 paula91 Nie ma kolorowych gumeczek tylko zatrzaski. http://www.ortodonta-krakow.pl/index.php?cat=system-damon3 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość moon moon Napisano Wrzesień 7, 2008 Ortodonta w Lodzi na Przybyszewskiego 12, babka jest swietna. Na Nawrot (przy Kopcinskiego) do d...upy. Damon- kurcze, troche mi trudno wytlumaczyc, sprobuj na youtube.com poszukac, wytlumaczyli tam bardzo dobrze, tylko po angielsku :( Ogolnie to powiem, ze dziala calkiem na innej zasadzie niz zwyly aparacik, jestem bardzo zadowolona ze go wybralam. Malo jest ortodontow w Polsce ktorzy pracuja na Damonie, polecil mi go orto w Anglii- sama jestem asystentka stomatologa i wiem co jest dobre :)) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
justka_pl 0 Napisano Wrzesień 7, 2008 Nowe fotki w galerii :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
paula91 0 Napisano Wrzesień 8, 2008 Fanta88 -dziękuje bardzo :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kejti83 Napisano Wrzesień 8, 2008 Do Fanty88-dziękuje za informację na temat rysów twarzy:)wiem o czym mówisz - ja mam troszke nachodzące jedynki i zwłaszcza z profilu moje usta nie sa idealanie symetryczne:), ja mam zakladany apart juz w ten piatek-nie wiem czy jak narazie sie ciesze czy nie...mam mieszane uczucia- zakładam aparat szafirowy. W przyszłym tygodniu służą wiekszą wiedza niz obecnie. Pozdrawiam wszystkich. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wiomalk 0 Napisano Wrzesień 8, 2008 Kaaasia504 Pojawiasz się czasami? Zależy mi na numerze telefonu do twojej orto w Miastku. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fanta88 0 Napisano Wrzesień 8, 2008 justka_pl kobieto jeszcze miesiąc i górę będziesz miała prościutką. :D paula91 Nmzc. ;) kejti83 Na początku wydaję się, że aparacik wygląda strasznie ale jak się przyzwyczaisz to sama będziesz chodziła z uśmiechniętą buzią. :D ~~~ Tak jak obiecałam, dodałam fotki z przodu do galerii. :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja bym poszła Napisano Wrzesień 8, 2008 Nie przepłacajcie w Polsce za aparaty ortodont. Koleżance założyli w czechach za grosze!! Była tam raz jak jej założyli, drugi raz na zmianę czy coś. Tyle. Miała go prawie rok, miała wystające zęby, teraz ma je super! W dodatku miała taki co był pod kolor zębów. Chyba z 300 czy 400 zł płaciła! Zorientujcie się! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
peppa07 0 Napisano Wrzesień 8, 2008 a jak ktos mieszka daleko od granicy ;) ? w każdym bądź razie aparat to wydatek i niestety nie wszyscy będą mieć piękny uśmiech mi zostały 3 tyg i zastanawiam się czy to będzie ostatnia wizyta, 3.10. ma paść decyzja :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fanta88 0 Napisano Wrzesień 8, 2008 ja bym poszła Jak ktoś bardzo często bywa zagranicą czy to w interesach czy do rodziny to dobry pomysł. Ale jak ma specjalnie tam jeździć na wizyty to się po prostu nie opłaca bo może i zaoszczędzi na aparacie ale na bilet będzie musiał wydać. Tak czy siak aparat to nie tania inwestycja. peppa07 Chcesz być na naszej liście ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
peppa07 0 Napisano Wrzesień 8, 2008 mozesz wpisać jak chcesz;), wada -? nie wiem , 2 górne czwórki wyrwane tylko łuk górny, 1977 rok urodzenia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fanta88 0 Napisano Wrzesień 8, 2008 peppa07 A ty masz szafirowy czy ceramiczny aparat ? :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
peppa07 0 Napisano Wrzesień 8, 2008 kolor zameczkow mleczny u mnie się to nazywa po prostu kosmetyczny :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
justka_pl 0 Napisano Wrzesień 8, 2008 Fanta nooo mam nadzieje, bo za 3 miechy planował zakładać góre więc hmm na listopada akurat :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
justka_pl 0 Napisano Wrzesień 8, 2008 SOORYY. Dół** Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
**Filip** 0 Napisano Wrzesień 8, 2008 Justka ale masz fajny kolor gumek;d tez sobie takie sprawie chyba na nastepnej:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wAdzia 0 Napisano Wrzesień 8, 2008 Witam wszystkich :) ostatnio wzięła mnie z kumpelą głupawka i zrobiłyśmy sobie śmieszną sesję zdjęciową :D i wiecie co... jak zgrała zdjęcia na kompa, to nie mogłam uwierzyć, że ten banan na ustach to mój własny.Ząbki wyglądają super i w dodatku są moje :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Emmm85 0 Napisano Wrzesień 8, 2008 Hej, byłam dzisiaj u ortodonty z myślą, że dopiero będzie mi zakładał gumki a tu niespodzianka...i juz jestem zadrutowana :/ wczesniej cieszylam sie na mysl o aparacie a teraz jak czuje te druty w buzi juz tak wesolo mi nie jest :/ co prawda nie boli mnie ale juz oczekuje na najgorsze. Ortodontka powiedziala ze 1,5 roku minimum ehh... sporo czasu. Dostalam 2 szczoteczki, jakas plasteline (??) i wskazowki co moge a czego nie moge jesc :/ Aaa i tak wogole mam aparat ceramiczny. Jak juz pogodze sie mysla ze mam to \"cos\" to porobie fotki i wkleje. Narazie strasznie się ślinię :( No nic ide sie zaznajamiac z aparatem ;) Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Emmm85 0 Napisano Wrzesień 8, 2008 Fanta88 jak mozesz to wpisz mnie na liste ;) rok urodzenie to 1985, zeby usuniete to dwie gorne 4, rodzaj wady nie mam pojecia, data zalozenia to 8 wrzesien 2008, aparat ceramiczny, cena to 2300 zl, czas noszenia to ok. 1,5 roku. Dzięki :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wAdzia 0 Napisano Wrzesień 8, 2008 Emmm85---> zapewniam Cię, że kiedy przyzwyczaisz się do jak to nazwałaś "tego czegoś" to nie będziesz chciała się z "tym czymś rozstawiać", a jak zobaczysz jaki porządek w buźce 'to coś" robi i że dzięki "temu czemuś" uśmiechasz się częściej, to już w ogóle :) bądź dobrej myśli-wcale nie muszą Cię boleć zęby, a ta "plastelina" to wosk-w razie gdyby obcierał aparat.Odrywasz kawałek,robisz kuleczkę w palcach,spłaszczasz i przyklejasz tam,gdzie obciera. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kotqa Napisano Wrzesień 8, 2008 mam pytanie, a za bardzo nie mam czasu czytać wszystkich 700 stron, więc pytam od razu ponieważ ktoś może ma podobny problem. Mam bardzo dużą górną szczękę, za to dolną o wiele mniejszą. Górna jest wysunięta. Za tydzień będę miała aparat stały na obydwie szczęki. Najbardziej boję się że oprócz tego, ortodonta założy mi jeszcze aparat hassa lub hyrax ;/ wolałabym tego uniknąć. Dodam że na dole miałam usuwane dwie 'szóstki' a na górze prawdopodobnie usuną mi dwie 'czwórki'. Czy w moim przypadku mogliby mi założyć ten hyrax? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Emmm85 0 Napisano Wrzesień 8, 2008 Dzieki za pocieszenie Wadzia mam nadzieje ze bedzie tak jak mowisz :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
justka_pl 0 Napisano Wrzesień 8, 2008 Fanta są masakrycznie widoczne hah :D Nie wiedziałam że aż tak bardzo :D :D Ale co mi tam :D :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość spirit_of_69 Napisano Wrzesień 8, 2008 za dwa tygodnie wkońcu zakładam aparat!! strasznie długo to trwało, ale w końcu... dzisiaj miałam separacje i odziwo nic mnie nie bolalo, a teraz to już nawet nie czuje, że mam tam te gumki. w przyszłym tygodniu mam mieć wyrywaną prawą górną 4 a 23 września będe mieć zakładany łuk na górę. za 2-3 miesiące będe jeszcze musiała wyrwać prawą dolną czwórkę i będe miała górny łuk. trochę to dziwne wyrywać zęby tylko z jednej strony, ale może tak ma być. tak więc można dopisać do listy: ilość usuniętych zębów- 2 data założenia górnego łuku- 23.09.2008, 1400 zł data założenia dolnego łuku- listopad-grudzień 2008 już nie mogę się doczekać:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
justka_pl 0 Napisano Wrzesień 8, 2008 Sorrryy... To było do Filipa :P Cos mi sie dziś chrzanicie wszyscy :D :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach