Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pliiishelppme

Mam 45 lat i jestem w ciązy!! Co to bedzie,?

Polecane posty

Gość a ja też
jestem w podobnym wieku i też mam dwoje dorosłych dzieci i urodziłam zdrową ,śliczną coreczkę.Gdy powiedzieliśmy dzieciom o tym,że spodziewamy się dzidziusia zapytały czy już mogą się pochwalić swoim kolegom.Nie mogli się doczekać kiedy urośnie mi brzuszek,chodziłam do szkoły rodzenia z mlodymi mamusiami-chociaż z wcześniejszymi dziećmi tego nie robilam.Poświęcamy dziecku wiele czasu,jestem lepszą mamą niż byłam w mlodości-jestem bardziej cierpliwa.Dzięki dziecku jesteśmy młodsi-ono nas mobilizuje-biegamy,gramy w piłke i duzo spaerujemy.Kiedyś myślałam,że piaskownica,klocki-to już za nami -i było mi żal.A teraz jest pięknie-dom żyje,słychać w nim szczebiot maleństwa-i nigdy bym tego nie chciała zmienić.A choroby genetyczne-coż mam znajomą która ma 20-kilka lat i urodziła dziecko z cięzkim upośledzeniem.Bądz dobrej myśli ,nie wstydz się ciąży i kochaj swoje dziecko-ono już czuje.

Gość no dobra a gdy was
dopadnie nowotór,miażdżyca, cukrzyca,parkinson , alzheimer,reumatyzm, wy czujecie sie młodo,a co będzie gdy na wywiadówke przyjdzie "babcia" a nie mama? pozaty narazie co będzie za 10-15 lat???

Gość jasne
Znam 30 letnie kobiety, które wyglądają jak babcie, bez pasji, pomarszczone po solarium. Znam piękne 40. latki z błyskiem w oku... Sama przeżyłam późne macierzyństwo, póki sama nie powiem , ile mam lat, kazdy myśli, że młodsza o wiele jestem.

Gość jasne
tyle chorób przedmówca nawymieniał, tak, to prawda, ale naprawdę jest ważne również, w jaki sposób żyjemy, na ile świadomie... , na ile zdrowo...

Gość a ja też
nowotwór może dopaść w każdym wieku-a wywiadówki-cóz moje maleństwo chodzi do przedszkola-i spotykam się tam z młodymi mamami -i wcale nie wyglądam jak babcia.Gdyby człowiek miał takie pesymistyczne podejście do życia to nigdy na nic by się nie zdecydował bo zawsze coś zlego mogłoby go spotkać.Polecam książkę pt."Potęga podświadomości"-i wziąć od życia tyle ile ja chcę a nie ile łaskawie ono może mi podarować.

Gość Ashley_25

Gość Ashley_25
Dzis mnie wkurw lapie na nietolerancje.....babka, mloda....(oczywiscie dla 20 latkow to schylek wieku) zaszla w ciaze...a wy jej dowalacie chorobami. Czy ona sie pytala czy ciaza w tym wieku jest duzym ryzykiem?? Nie...ona napisala ze jest juz troche pozno ale taki fakt nasptapil i prosila o porade a wy nawalacie o wieku i chorobach plodu! Czy komukolwiek z tych co rzucaja kamieniami przyszlo do glowy ze mimo iz dzis sa w wieku w jakim sa...to za jakis czas sprawy ktore sa przez nich wysmiewane stana sie mozliwe ze ich udzialem?? Nie, oczywiscie ze nie bo po co....to jest zacofanie....

Gość agoniska
moja mama urodzila w wieku 40 lat.Braciszek jest bardzo inteligentnym dzieckiem a ona dzieki niemu bardzo odmodniala! Ja mam 31 lat i jest miedzy nami 11 lat roznicy...Sama mam 9-cio letnia coreczke...,wiec nasze dzieci prawie sa w tym samym wieku...

Gość agoniska
Wszystkich debili,ktorzy odrazu wroza zespol downa wysylam do diabla!!!!!!!!

Gość Ashley_25
agoniska solidaryzuje sie z Toba...ale coz narod nasz taki ze potepiac jest latwo tylko kiedy ten sam fakt dosiegnie nas to nagle panika i strach. Nienawidze mentalnosci ludzkiej...a zwlaszcza polakow.

Gość a co polacy
maja z tym wspolnego. Inni sa tacy sami jezeli nie gorsi. To nie jest kwestia narodowosci tylko kwestia braku refleksji i owczego pedu.

Gość moj glos w sprawie
moje dwie sasiadki urodzily urodzily w podobnym wiku, dzieci maja zdrowe byl to dla nich szok, bo mialy juz podchowane dzieci, bedzie dobrze! glowa do gory!!!

Gość niestetyto jest
kwestia narodowosci.Polacy sa zacofani ,o pruderii nie wspomne.W innych ,bardziej cywilizowanych krajach nie jest to w obecnych czasach niczym dziwnym.Wzrasta wrecz tendencja .Nawet w turcji starsze kobiety rodza dzieci.Sama mam 41 lat i planuje ciaze.A co do chorob,to kazdego moze to spotkac,bez wzgledu na wiek.Duzo mlodsze osoby tez umieraja.Na to nie mamy wplywu.Na chorobe dziecka tez nie.Znam,ze wzgledu na moja prace duzo mlodych osob,ktore maja dzieci uposledzone,wiec to tez nie jest takie oczywiste,ze matki starsze rodza chore dzieci.Jedynie co,to trudniej zajsc i donosic ciaze,ale tez nie zawsze.

podzielam zdanie przedmówczyni !!! ja miesiąc temu dorobiłam sie 4 kuzynki od mojej chrzestnej , i gdyby nie dzieci ta kobieta nie miałaby po co żyć ( takie odnoszę wrażenie). jest wzorowa matką , ma 46 lat i jest ok. ale nieszczęścia sie zdarzaja , i nie ma co o tym dyskutować . powodzenia mamusiu:)

Gość dziekujerowniez za poparcie.

Gość mialo byc
Dziekuje.Rowniez za poparcie.