Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xbaryrea

jakie to studia eksternistycze??

Polecane posty

Gość xbaryrea

naprawde nie wiem a ogladam cennik na filologii ang ceny bardzo ysokie ale na eksternistycznych o duzo nizsze

Gość a gdie jest anglistyka
eksternistyczna?

Gość xbaryrea
wyzsza szkola ekonomiczno handlowa w katowicach chyba tak dokladnie sie to nazywa ale dowiem sie jakie to sa???

Studia eksternistyczne - studia w szkole wyższej, które polegają na tym, że studenci nie są zobowiązani do udziału w regularnych zajęciach. Przeznaczone są one dla osób, które nie mogą uczestniczyć w obowiązkowych zajęciach dydaktycznych prowadzonych w ramach studiów dziennych. Studia eksternistyczne są z reguły płatne.

ja robię uzupełniające studia z anglistyki i sa to studnia eksternistyczne, jest to Wyższa Szkoła Humanistyczno Ekonomiczna z Łodzie, a studia eksternistyczne to coś w rodzaju zaocznych, w każdym razie w tej szkole tak to wygląda

Gość xbaryrea
no wlasnie tez tak myslaalm ale zobaczcie w tej szkole np zaoczne kosztuja 2200 na rok a eksternistyczne 1000 zl troche roznicy jest nie? a nie jest dokladnie wyjasnione na czym toi polega,....

Studia eksternistyczne polegają na samodzielnej pracy studenta, który otrzymuje wykaz obowiązujących egzaminów i wskazówki dotyczące zakresu materiału niezbędnego w danej dyscyplinie, listę podręczników i literatury pomocniczej. Nie ma na nich jednak takich typowych zjazdów jak na zaocznych, wykładów, ćwiczeń i seminariów albo odbywają się rzadziej. Najczęściej studenci otrzymują tylko zakres materiału do egzaminu i sami się uczą a na uczelnię przyjeżdżają tylko na egzaminy. :-)

Gość yhyhhhhh
hmmm a myslicie ze tak jest dobrze?? bo ja nie wiem nie chce isc na dzienne za stara jestem a nie wiem jak by bylo dobrze chcialabym pracowac i studiowac a te studia nie sa az takie drogie

według mnie, to angielskiego w ten sposób się nie nauczysz... chyba ze będziesz chodzić np do szkoły językowej jednocześnie (ale finansowo wychodzi na to samo) albo znasz już angielski dość dobrze i teraz jest ci tylko potrzebny papier. chyba ze tak jak u rakiji będą to studia w rodzaju zaocznych... najlepiej dowiedz się najpierw na uczelni, czy w planie studiów są przewidziane jakieś zajęcia czy tylko same egzaminy...

Gość no taaaaaak
pewnie macie racje nie wim juz sama ale chodzi tez o kase i o to bym mogla robic to co kocham [ jezyki ] i w koncu sie usamodzielnila ;/

Gość no taaaaaak
????????????

Gość no taaaaaak
"???????????????????