Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katarynkaa2

Wiem, ze was zdenerwuje. Swiezak jestem. i Potrzebna pomoc w sprawie tabletek

Polecane posty

Gość katarynkaa2

Skonczylam brac cilest. Pierwsze moje tabletki. Bralam zawsze regularnie jesli chodzi o pore, ale jesli chodzi o czas niezbyt. Raz zapomnialam i wzielam o 21 (a biore o 19) raz wzielam godzine wczesniej. Raz pol , raz godzine pozniej. Myslicie, ze takie branie wplywa w jakis sposob na obnizenie skutecznosci ? Czytalam ulotke i rozumiem - spoznienie do 12 godzin bezpiecznie. Ale czy takie skoki w przyjmowaniu tez ? Czekam na okres ... 3 dzien przerwy. Troszeczke chyba bolal mnie brzuch, ale moze od nerwow eh ? Problem kolejny ... moja zwykla miesiaczka w cyklu trwala do 3 dni, skapa (wkladki i tampony spokojnie wystarczaly) bezbolesna. Iteraz mam ciut gestsza wydzieline. Ale moze to te plamienia ? Bo mialam je prawie caly czas podczas przyjmowania tabletek. Eh... Chcialabym wiedziec jak u was wygladala sprawa. ZA pierwszym razem. Podczas pierwszej przerwy. Czy okres owszem slabszy byl, ale jednak okresem byl (czerwona wydzielina z krwia) Boje sie. Krzyczcie.

Gość Dziobus
W tabletkach chodzi o to aby btać je o stałej porze, czyli odchylenia godzinne a nawet do dwóch godzin nie mają wpływu na skuteczność!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! U mnie miesiączka po pierwszym opakowaniu tabsów wystąpiła w 4 dniu odstawienia, trwała 3 dni i była taka se ( normalnie miałam 5 i była dosyć mocna). Plamienia mogą występować na początku brania tab. i nie ma co się nimi przejmować. Pozdro:-)

u mnie krwawienie było zdecydowanie krwawieniem, nieco słabsze niż normalnie, o dwa dni krótsze (zawsze miałam 6 dni, teraz 4) i zero jakiegokolwiek bólu, podczas gdy kiedyś nie mogłam chodzić... a co do przyjmowania tabletek to NIE, takie skoki nie mają zupełnie znaczenia. możesz dalej brać z takimi wahaniami i NA PEWNO wszystko będzie ok. może to jeszcze nie jest Twoje krwawienie? ja po pierwszym opakowaniu dostałam 4 dnia, są dziewczyny, które w ogóle krwawienia po pierwszym opakowaniu nie miały i to też jest normalne. i nie musi oznaczać ciąży. ogólnie nie masz się czym martwić :)