Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze o odpowiedz

prosze o odpowiedz

Polecane posty

Gość prosze o odpowiedz

czy jest mozliwosc zajscia z ciąze gdy: -sa dni niepłodne (miesiaczka skonczyla mi sie przedwczoraj) -partner był w gumce, ale na chwile sie potem zsunela -nie bylo wytrysku -partner nie skonczył wcale, ani w srodku ani na zewnatrz -mam tylozgiecie macicy, i gin powiedzial mi, ze trudniej mi bedzie zajsc w ciaze

Gość touch and go
na 99.9% tak:classic_cool: ale miej nadzieje;)

Gość prosze o odpowiedz
:( naprawde czy jaja sobie robisz? prosze o powazne odpowiedzi.

Gość martusia111
oj marne tez szanse

Gość prosze o odpowiedz
no wiem, szansa jest zawsze, nawet jak sie bierze tabletki anty. Ale mam nadzieje, ze minimalna.

Gość martusia111
teoretycznie szansa bliska zera ze wzgledu na dni nieplodne

Gość prosze o odpowiedz
dziękuję Wam za odpowiedzi :)

Gość zurek89
ja mam pytanko,3dni przed własciwym terminem okresu jest szansa na ciaze?prosze o odpowiedz bo okers mi sie spoznia:((

Gość zurek właściwie nie ma
zadnych szans

Gość zurek89
a ja tak sie boje,bo bylo bez gumeczki:(Dziekuje za Odpowiedz:)

ale do końca?

Gość powiem tak ze
moja mama ma tylozgiecie macicy, kochala sie ostatniego dnia okresu, fakt, bez gumki byl moj tata, ale tez niby nie skonczyl, a z tego wszystkiego jestem ja:)

Gość zurek89
tzn jak juz wychodzil to po wierzchu troszke,ale zaraz umylam sie w goracej wodzie,bo wtedy plemniki gina,ale ze wzgledu na to ze przed okresem sa dni nieplodne i komorka jajowa zostaje wydalona nie ma szans?utwierz mnie w tej mysli,blagam!:(

eeee, nie ma szans :) i w przypadku autorki topiku też marne szanse. Wbrew pozorom nie tak łatwo zajść w ciążę, trzeba trafić w odpowiedni dzień, gdy jest akurat owulacja i w dodatku szereg innych sprzyjających warunków.

Gość 1234567gryzelda
do prosze o odpowiedz. szanse sa raczej minimalne, skoro partner w ogole nie skonczyl , ale... na przyszlosc: nigdy nie zakladaj na 100%, ze dni tuz po okresie sa nieplodne!!!! jest to okres tak zwanej WWZGLEDNEJ nieplodnosci - gdyz;1. plemniki moga zyc nawet do 7 dni, wiec moga dotrwac do owulacji 2. sa kobiety, np ja, ktore maja dosc krotkie cykle, wiec u mnie okrrs plodnosci zaczyna sie zaraz po okresie, w 6-7 dniu cyklu (pojawia sie sluz) 3. dni plodnosci pewnej sa od 3ciego dnia po owulacji. 4. tak naprawde, jesli nie mierzysz temperatury i nie obserwujesz sluzu, nie mozna sobie zakladac, ok, mysle, ze dzis sa dni plodne albo nieplodne!!!! takei wnioski MUSZA byc wyciagane na podstawie jakichs danych, a tymi danymi sa temperatura ciala, jakosc i wyglad sluzu, oraz pozycja i rozwarcie szyjki macicy. zurek - patrz wyzej

dni płodności pewnej są od 3 dnia PO owulacji????? eee, chyba coś nieprawda.

Gość zurek89
tak wiem>ale mi chodzilo nie "po"miesiaczce tylko trzy dni "przed "miesiaczka...Dziekuje za wyczerpujaca wypowiedz:)

Gość zurek89
z tego co ja wiem to jest tak: krwawienie5-6dni>4-5dni nieplodne tzn suche>owulacja od 8-10dnia potem az do mniesiaczki dni nieplodnosci poowulacyjnej

Gość zurek89
tam jest blad : owulacja od 10-18dnia

Gość 1234567gryzelda
zurek, oj, tak tak, 3ciego dnia wieczorem PO owulacji zaczynaja sie dni nieplodne. mozesz mi wierzyc. praktykuje od kilku lat metode naturalna. a dlaczego? gdyz nie ma szans, zeby jajo niezaplodnione zylo dluzej niz 3 dni. jesli chodzi o Twoja sytuacje wiec, teoretycznie, byly to twoje dni nieplodne, ale - stwierdzic to na pewno moznaby jedynie na podtsawie wykresu temp i obserwacji sluzu. obu naraz, o tym trzeba pamietac. bowiem zdarzaja sie sie sytuacje, kiedy owulacja sie przesuwa i wystepuje podczas czegos, co niewprawne oko nazwie okresem,a jest to po prostu krwawienie miedzymiesiaczkowe.. jesli nie mierzy sie temp, a na przyklad bada jedynie sluz, to sie tego nie wylapie. poki co, uszy do gory, okres moze sie spozniac np. z powodu stresu.

ano teraz Gryzelda to rozumiem, bo napisałaś w swoim 1 poście, ze dni płodności pewnej, a powinnaś napisać NIEpłodności :)

Gość zurek89
no wlasnie bardzo sie stresuje i moze dlatego,ale jak dostane miesiaczke to bede chyba najszczesliwasza na swiecie:)pierwszy raz mialam taka wpadke bez zabezpieczenia i napewno juz tego nie powtorze,dziekuje i pozdrawiam

Gość 1234567gryzelda
oo, przepraszam, rzeczywiscie. mialam oczywiscie na mysli nieplodnosci. juz poprawiam, zeby sie potem ktos tym nie zasugerowal: 3. dni NIEplodnosci pewnej sa od 3ciego dnia po owulacji.

Gość 1234567gryzelda
no, narazie nie ma sie czym przejmowac. kilka razy w zyciu zdarzylo mi sie, ze okres spoznil mi sie nawet o tydzien - stres wlasnie.. wazne projekty, prezentacje, examiny... wiec zurek, narazie czekaj. badz spokojna, wyluzuj sie. pozdrawiam