Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nivis

Klopotliwy problem-pomozcie

Polecane posty

Gość Nivis

Ponad tydzien temu wyjechalam do USA i od tamtego czasu wyproznilam sie tylko dwa razy. Czy sa jakies naturalne srodki na wywolanie? Dodam, ze w domu wyproznialam sie regularnie i nigdy nie mialam z tym problemow.

Gość suszone sliwki

Gość Nivis
Slyszalam o tym, tylko ja jestem w Stanach i nie wiem czy tu mozna takie kupic:/ Mamy tylko jeden sklep w poblizu.

Gość niedobra i ironiczna
ogórki kiszone plus mleko jazda murowana

Gość sposób
szklanka letniej wody na czczo...🖐️mogą być nawet dwie

Gość hehe jeśli włączyła Ci się
blokada psychiczna to i ogórki z kefirem na przemian nie pomogą:O neistety, a wszystko wskazuje na to, że tak właśnie jest długo tam będziesz?

mnie jak się włącza, to nic nie pomaga:O kawa pita na przemian z maślanką każdego normalnego człowieka przepędziłaby do klopa, ale nie mnie:D

Gość po prostu zmiana
zmiana klimatu organizm musi przywyknąć trzymaj się!:)

Gość Nivis
Pol roku tu bede:(

Gość evvela
Kup sobie coś co się nazywa Prune Juice, to taki jakby sok z suszonych śliwek. Ma działanie przeczyszczające i w zasadzie daje się to niemowlakom. Ale uważaj nie wypij tego zbyt wiele, bo działa z siłą wodospadu....

Gość lewatywę se zrób

Gość Nivis
Dzieki evvela. Poszukam tego soku zaraz. Nie wiem jak sie robi lewatywe.

Gość hmyk
spróbuj wina ;) może trudno uwierzyć ale naprawdę poprawia trawienie ;) to była ostatnia rzecz która mi wreszcie pomogła...

Gość Nivis
OK, sprobuje. Wczoraj pilam gin z tonikiem, ale to nie dziala. Zjadlam tez troche sliwek i prawie bez rezultatu.

Gość powolutku
z czasem Ci przejdzie:) Dochodzi jeszcze stres związany z wyjazdem to czasem też działa zapierająco...Coca coli albo innych gazowanych poprobuj,powodzonka!

Gość Nivis
Zjadlam sliwek, wypilam troche czerwonego wina i coli i troche mnie ruszylo,ale jeszcze za malo:(

Gość Nivis
Minal juz drugi tydzien pobytu tutaj. Jem sliwki, pije wino i cole i niby nie ma totalnie nic, ale czy (za przeproszeniem) 2-3 male bobki na dzien mozna nazwac wyproznieniem sie?:( A moze po ich jedzeniu tak jest?

pocieszę Cię, nie jesteś jedyna:) kiedyś wyjechałam nad morze i nie zrobiłam kupki przez 12 dni (12-ego dnia zrobiłam właśnie takie 2 małe bobki), a później przez następne 4 dni pobytu znowu nic czyli w sumie ponad 2 tygodnie nie robiłam nic:O a w domu chodzę do kibelka 3 razy dziennie

Gość pani zywieniolog
o nie!absolutnie prosze nie dopuszczac do zahamowan wyprozniania!w jelitach odbywa sie wchlanianie!jezeli zalega tam kupka (a jak wiemy-kupka to same odpady)to jelita zaczynaja wchlaniac subst toksyczne z kupki i wnikaja do krwi!z krwia po calym org i tak sie zaczynaja choroby!nie masz na co czekac-to faktycznie moze byc od zmiany klimatu ale co-masz tam siedziec pol roku i tyle czasu nie zamierzasz sie wyproznic?kup w aptece lewatywe!i natychmiast zrob!od razu poczujesz sie lepiej!a to jest sposob murowany!gin z tonikiem Ci nie pomoze na pewno!jedz jak najwiecej w ciagu dnia suszonych owocow i zalewaj siemie lniane wrzatkiem i pij!ale lewatywke zrob i tak!bedzie dobrze :)

Gość pani zywieniolog
i jeszcze jedno moja droga! sliwki+wino+cola to tak samo jakby ktos ciagle jadl suchy chleb i chcial byc zdrowy!winko raz na jakis czas jest fajne ale nie stanowi lekarstwa!cola oprocz tego ze szkodzi to nie niesie ani jednej korzysci!jezeli masz problemy ze zdrowym zywieniem to chetnie pomoge,poradze....

Gość sephi
ja rowniez mam problemy, szczegolnie jak wyjezdzam do anglii na pare tyg to mam blokade dlatego zawsze biore ze soba herbatke xenna jest rewelacyjna :) a na codzien stosuje len ktory bardzo pomoga i wyleczyl moja kuzynke ktora miala bardzo duze zaparcia wieczorem wsypujesz lyzke lnu ( w ziarenkach) i zalewasz przegotowana lub mineralna ale niegazowana woda rano mieszasz i wypijasz, w smaku jest takie sobie ale nie ejst tragicznie a pomaga

Rano szklanka przegotowanej poprzedniego dnia wody. Oczywiście na czczo. Albo zalać śliwki suszone wieczorem ciepłą wodą. Rano wipić tą wodę i zjeść śliwki.

Gość pępuszek świata
a activia pomaga?

Gość Nivis
Nigdy nie mialam takich problemow, wiec nie wzielam ze soba zadnych lekow ani herbatek. Nie wiem czy tu mozna kupic siemie lniane i lewatywe? W ogole nie wiem jak to sie robi! W zyciu tego nie widzialam! Sprobuje sposob ze sliwkami. Dzis juz jest lepiej - chodze do kibelka kilka razy i za kazdym razem uronie 2-3 bobki,wiec moze jelita sie w koncu czyszcza? A co do zasad zdrowego zywienia, to chetnie bym zasiegnela rady:)

Gość pssssssssssssssst
Nie wiem jak to jest u Ciebie, ale na mnie zawsze działa bardzo mocna kawa. I activia.

Gość Nivis
Ja generalnie nie pije kawy, wiec nie wiem czy by podzialala...W niedziele sie udalo cos duzego, ale od tamtej pory znowu prawie nic:(

z cola to chyba zły pomysl-lekarka zalecila dzieciom pic odgazowana cole,jak mialy biegunke a nie moze Ci ktos z Polski przyslac? ziola sa lekkie,mozna zapakowac w mala koperte babelkowa lisc senesu jest dobry na takie problemy...