Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Eurydyka77

Będę mama! Czy ktos jeszcze? - K -ce, Chorzów

Polecane posty

Gość Eurydyka77

Jestem w ciąży i jestem w pozytywnym szoku z jednej strony bbbbbbardzo pozytywnym, pelna akceptacja chlopaka i ja sama akceptuje ten stan! Z drugiej jednak cofam sie pamięcią 4 tygodnie i licze imprezy, na ktorych bylam i piłam alkohol... mam wyrzuty sumienia,licze dni kiedy bylam przeziebiona i czuje jakis taki wewnetrzy lęk, ( co prawda nie bralam antybiotyków, ale na apalenie drog moczowych zjadlam furaginum i cale opakowanie zorawiny) czy to moglo wplynąć... ???? Moze byc coś nie tak!Tak cie boje, że zawiode Caly Moj Świat. Przecież chce,aby moje dziecko bylo zdrowe i nie wiem co bedzie....... wstaje w nocy i placze....a przecież I trymest jest najważniejszy dla przyszlego rowoju Człowieka... ma nerki wątrobę przewod pokarmowy...czy ktos jest wstanie mnie uspokoic? Dopiero w przyszlym tygoniu ide do ginekologa. Pozdrawiam przyszle Mamuśki, musimy być silne, bo kto ma ten piep... swiat trzymać w garści!!!!

Gość Eurydyka77
Dzieki, chore czyli, co bylo nie tak?

Gość Eurydyka77
Paulka123 To mnie wystraszylas!!!! Teraz mysle i mysle, ale pomimo tego co napisałaś, jestem dobrej mysli... ;-) Ciekawa jestem czy ktos bral ten furaginum w ciazy? Prosze o info....

Gość Do autorkiiiiiiiiiiiiiii
nie martw się napewno wszystko bedzie dobrze, jestem o tym przekonana nie ma sensu sie przejmowac Paulka nie strasz jejbo dziewczyna nie bedzie myslec o niczym innym a to dopiero szkodzi

Gość a ja ja
Z tego co czytałam tu na forum, to zapisuje sie go kobietom w ciązy jak maja zapalenie pęcherza. Nie przejmuj się tak bardzo, wiele kobiet bierze jakies leki czy pije alkohol zanim dowie się, że jest w ciąży i wszystko jest w porządku. Jeżeli lek jest naprawdę niebezpieczny, to na ulotce jest uwaga, aby brac go w takiej fazie cyklu, kiedy ma sie 100% pewnośc, że nie jest sie w ciąży. Jak szukasz krajanek to polecam: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3274900&start=0

Gość Eurydyka77
Dzieki , za pocieszajce wpisy.... ;-)

Ja też na początku ciąży przeszłam zapalenie pęcherza i to bardzo poważne. Tak bolało, że nawet siedzieć nie mogłam. Miałam zrobiony posiew moczu, aby lekarz wiedział, jakie bakterie i rozmaz z moczu żeby wiedział, na jaki antybiotyk te bakterie zareagują. TAK DOSTAŁAM ANTYBIOTYKI! I bardzo dobrze. Nieleczona infekcja jest bardziej niebezpieczna dla maleństwa niż sprawdzone leki przepisane przez lekarza prowadzącego ciążę. Moja koleżanka w ciąży nie wyleczyła przeziębienia i synek miał wadę serduszka. Lekarze powiedzieli, że to mogło być przyczyną. Po antybiotykach tydzień brałam furagin. Moja Julka urodziła się zdrowiutka i śliczna. Ja Ci radzę nie sugeruj się żadnymi opiniami na forum, tylko idź zrób badanie moczu z rozmazem i do gina. Niedoleczone infekcje są dla dziecka niebezpieczne. Na przyszłość: jak się w ciąży coś przyplącze (przeziębienie) to nie bój się leków tylko zaniedbania i natychmiast po konsultację do lekarza. To najbezpieczniejsze rozwiązanie. Życzę dużo zdrówka Tobie i Maleństwu. Pa