Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lili555

chciałabym poddać sie aborcji

Polecane posty

Gość żal mi autorki
:D

Gość olcha
hehehe gdzie pochwa a gdzie macica.... ale spoko. masz swoja religie i ok. nadal szukajcie usprawiedliwienia dla bezmyslnych ciź ktore daja dupy, zazekaja sie ze dzieci nie chca i w ramach tego chca dokonac aborcji. taaaa, to jest postawa godna braw.

ja nie pojmuje tego jak można wiedzieć, że pękła i nie iść po postinor i teraz tak po prostu sobie usunąć? 19 lat, niby dorosła a dziecko tak naprawdę. Teraz nie chcesz dizeci nie jedną taką znam co zarzekała się, że bachorów nigdy mieć nie będzie a teraz to matki 2-3 dzieci i takie teraz szczęśliwe. Dorośnij i daj innym na to szanse. Oddaj do adopcji może znajdzie się ktoś kto pokocha.

Gość yhm......................
"a wspomnialy ksiedzu o aborcji?" a ksiądz to kto, że miałby wiedziec o takich sprawach? Pogięło cię chyba...

Gość lili555
hmmm... prowokacja... dla was kazdy temat to juz prowokacja. po co siedziecie na forum- kazdy temat to przeciez prowokacja;/

Gość żal mi autorki
Lubimy byc prowokowani ? :classic_cool:

Gość olcha
prowokacja-nieporowkacja. to jest jeden z przypadkow (nie wiadomo jak podkreslacie czy prawdziwy) gdzie jest wyrzana chec na usuniecie dziecka. a takich przypadkow sa miliony. to jest zatrwazajace, ze ot tak mozna podjac decyzje o usunieciu. tak jakby to bylo wywabienie plamy z bluzeczki.

Gość bo to fani prowokacji są
! :D

Gość oij
jeśli ona naprawdę chce to zrobić i pisze o tym tak swobodnie to nie jest człowiekiem. ja jej nie wierzę!!!!!!!!!

Gość a może mi je oddasz
... a może sprzedasz? mówisz o nim jak o rzeczy :( życie bym oddała żeby choć przez chwile poczyć ŻYCIE W SOBIE - durna babo! niewiesz co robisz ...

Jestem piekny i madry hmm chociaz madry i piekny brzmi rownie dobrze. Kazdy to widzi i wie. :P Autorko tego watku glupia jestes :)

Gość olcha
do yhm.... nie chodzi o instytucje ksiedza. tylko o to, ze te swietojebliwe panienki, co ot tak usuwaja ciaze w wieku 19 lat, potem znajduja meza, zachadza w 2 ciaze nie pamietaja o tym co zrobily. ida do koscila, chrzcza te dziecko. taka ich religia? taka ich morlanosc? po co chrzcic dziecko skoro wczesnije sie juz jedno ZABILO? to ma byc wiara i poszanowanie ludzkiego zycia? fto ma byc zgodnosc z naukami kosciola? albo postepuje sie tak jak Jezus nauczal albo robi sie to co sie chce, zupelna samowolka, tylko wtedy po co latac do kosciola, brac slub, chrzcic dzieci? po co? jak chcesz czlowieku byc taki wolny to albo nie deklaruj swojej wiary w Boga albo rob to co On mowil i czego nauczal.

Gość żal mi autorki
No dobra, ale autorka może byc np. osoba niewierzącą. Wtedy te argumenty do niej nie trafią.

Gość lili555
Tomek_1982 ty księdzem jestes czy co???:P ja przeciez z szataniskiem nie mam nic wspolnego;p ja rano, wieczor, we dnie, w nocy modle sie do Bozi:Da to, ze chce usunąć niechciane mysle, ze Bóg zrozumie.

Gość do Tomka 1982
Co ty kurna z tym szatanem?! Nawiedzony jesteś? Zdewociały jakiś...

Gość olcha
to istnieje jeszcze cos takiego jak ETYKA? nie tyle moralnosc (bo jak wydac te autorka ma niezbyt rozbudowana i gleboka) ale moralnosc. jak ktos nie widzi roznicy to przed zabraniem glosu niech ja odnajdzie.

Gość żal mi autorki
O, to juz wiemy, że to "kościelna owieczka". I taka zbrukana? A fe :P

"to ma byc zgodnosc z naukami kosciola?" odezwała się ta, co zgodnie z naukami kościoła współżyje przed ślubem i stosuje antykoncepcję. Przecież wg kościoła to grzech! Dlatego daj spokój z takimi argumentami. Dziewczyna nie wspomniała nic o tym, że jest wierząca. Tez uważam, że głupio robi i jest totalnie nieodpowiedzialna, ale uważam też, że te Twoje argumenty są wymyślone na siłę i żeby tylko na kogoś móc powrzucać.

Gość lili555
no jestem wierząca. nawet bardzo. jednak zaasze, kiedy slysze wypowiedzi Kościola o aborcji to ,,zatykam" uszy.

Gość magdamadzia
miałam 23 lata, gdy usunełam ciaze. nie mam wyrzutów sumienia. teraz mam 31 i urodzilam bez problemu zdrowa, planowana córeczke. nie lubie niechcianych dzieci, nie mialam zamiaru takiego rodzic i wychowywac. decyzje podjełam sama i tamten chłopak nigdy nie dowiedział sie : )

Gość gvfdx
tomaszu, to ty zdecydujesz, kiedy twoja laska zajdzie ci w ciąże.

Gość żal mi autorki
Wiesz co? To Ty idź się leczyć. Totalne pomieszanie masz w głowie.

Gość olcha
wiesz tylko smierc dziecka(bo bylo chore, bo urodzilo sie za slabe, zbyt male) to o 180 stopni inna sytuacja niz swiadoma, dokonana z premedytacja aborcja. nie wiem czy te wyzwolone kobiety,ktore tak bardzo chca miec prawo do decydowania czy chca urodzic czy nie mysla o dzieciach ktoreych sie pozbyly. nie bylam w takiej sytuacji wiec nie mnie to oceniac. najstraszniejsze jest to, ze wg mnie tkwi w nich niewyobrazalna glupoita, psutota, jakas doglebna niewiedza... skoro rozklada sie facetowi nogi do seksu to chyba jasne ze z biologicznego punktu widzenia moze byc z tego dziecko (no bo tak a nie inaczej jestesmy stworzeni). laska 19 lat, niby taka swiadoma, zadecydowala ze dzieci miec nie bedzie. smarkula i tyle. skoro nie chce to czemu nie zrobila przed wszystkiego zeby potencjalnego dzicka nie bylo. tak latwo podjac chyba decyzje o usunieciu.... straszne...

Dobra, teraz już jestem pewna, że autorka nie mówi poważnie. Zmyśla cały czas, albo w którymś momencie włączył się podszywacz. Szkoda czasu na kogos takiego. Pa

Gość olcha
tak latwo "yhm... " mnie osadzasz, a cz7y powiedzialam ze ja wierze?

Gość olcha
magdamadzia " nie lubie niechcianych dzieci, nie mialam zamiaru takiego rodzic i wychowywac" no sory, ale to mowi wszystko.....