Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lili555

chciałabym poddać sie aborcji

Polecane posty

Gość magdamadzia
dostosowuje sie do poziomu.....nie wyznaje wiary katolickiej, wiec mi Bóg moze nagwizdac :) ale to do Was chyba chrystus mówił : kto z was jest bez grzechu niech pierwszy rzuci kamieniem". jestem za aborcja....moze dzieki temu bedzie sie rodzilo polowe mniej takich patologicznych umysłów jak Wy. a taraz wracam do pracy. zegnam

Gość żal mi autorki
I nie wracaj madgamadzia, bo przykro słuchac takich pierdół.

Gość olcha
i kto kogo obraza.... idz i nie wracaj, uwazaj tylko na siebie, zeby ktos cie zycia ie pozbawil Ty "zbiorze komorek"

Tak tak... a jak sie zacznie zle dziac... choroba... strata bliskich... loze smierci to zaczniesz sie zanosic z modlami do Boga... :) glupia pinda :P

ja tez znam dziewczyne,ktora wpadla nie chciala dziecka,usunela,potem chciala miec dziecko,zaszla w ciaze byla szczesliwa i w 4 miesiacu poronila,a wszystko bylo ok jednak czasem za swoje czyny trzeba placic

Gość magdamadzia
pochodze z rodziny niewierzacej, nie jestem ochrzczona, slubu koscielnego tez nie mam. na pogrzebie brata ksiedza równiez nie było. modlic sie nie modle...sadze, ze wiecej korzysci jest z pracy niz z modlenia sie do wyimagonowanych osób..juz bardziej byłabym skłonna uwierzyc, ze rumcajs rzadzi swiatem

Gość olcha
z reszta chyba nie bez kozery na tym temacie tylko 2 czy 3 osoby byly za aborcja, a przwewazajaca wiekszosc przeciw.... taaaa, aborcja jest preawem kobiet do swaidomego decydowania o tym kiedy ich dziecko ma sie urodzic... moze lepiej zaczac od wstrzemiuezliwosci seksualnej 9az do czasu tego odpowiedniego miemntu na dziecko) bo o ile mi wiadomo z biologicznego punktu widzeia stosunek seksualny ma sluzyc poczeciu dziecka ( w pierwszym rzedzie), a przjemnosc to tylko jeden z produktow ubocznych.

Gość magdamadzia
i dodam jeszcze na koniec, ze w zyciu placi sie nie błedy ,ale za słuchanie dobrych rad innych. papapa

Gość olcha
twoje do tych dobrych sie nie zlaiczaja. mialas isc, wiec badz swlowna

Gość żal mi autorki
magdymadzi tez mi żal

Tomku_1982.... zdarzyło mi się czytać twoje wypowiedzi na podobne tematy i nie zaprzeczę,że zgadzam się z twoim podejściem, ale........... duże ale.Ja też jestem przeciwna aborcji bez wyraźnego powodu. Jednak twoje wypowiedzi są bardzo podrasowane niemalże fanatyzmem religijnym,i mam wrażenie,jakbym czytała (czasami) wypowiedzi młodego seminarzysty,przyszłego księdza. nawet jeśli,ok,Twoja sprawa. ja akurat wierząca nie jestem (co nie ma wpływu na mój stsunek do religijnych wypowiedzi,zaznaczam),ale mój partner,ojciec noszonego przeze mnie dziecka, jest wierzący (chociaż nie uznaje Kościoła ale to inna sprawa) Anawet jego dziwią , i to bardzo,twoje wypowiedzi,że \"Bóg stworzył ludzi...\" , \"Szatan siedzi w kobietach chcących poddać się aborcji...\". itp. Przesadzasz. w ten sposób nie przemówisz do rozsądku nikomu,pouczając jak ksiądz. nie chciałam być złośliwa.tylko wyrażam moje zdanie.pozdrawiam

Gość lili555
jesli dziecko jest stworzone z milosci, takiej prawdziwej, kiedy jest zaplanowane- to jest wspaniale. ale jesli uprawialam sex z chlopakiem,z ktorym sie rozstalam i ktorego juz nie kocham, to dlaczego mam rodzic jego dziecko, tym bardziej, ze tego dziecka tez nie kocham. a jesli je urodze i nikt go nie pokocha?? bedzie musialo cale zycie byc w domu dziecka?? mysle, ze przez aborcje nie bedzie musialo cierpiec.

Gość olcha
dobre rady dobrymi radami, chyba kazdy ma swoj rozum i tak zadecyduje tak jak mu bedzie sie podobalo. wiec radami osob trzecich nie usprawiedliwiaj swoich czynow.

Gość żal mi autorki
:D Powalające.

Gość olcha
lili.... idziesz dolozka z facetem ktorego nie kochasz, zktorym sie rozstalas... dla mnie nie tylko jestes pista ale do tego niewyobrazalna kurwa, ktora swedzi pocza, bo bez seksu nie moze.... japierdole.... i pomyslec ze to 19lata i jej zajebiste madrosci zyciowe.

Gość olcha
o to tez lubie, te wplecione w polskie zdanie anglojezyczne slowka... no bo przeciez polskie slownictwo jest tak ubogie.. no i ten aspekt znajomosci obcego jezyka... skzoda ze nie robi to na nikim wrazenia... a swiadczy (chyba) o pustocie i lanserstwie...

Gość meklisanda
moja kolezanka urodzila dziecko, które lekarze zalecali usunac ( nie wiem czemu). ale ona wlasnie tak mowila jak wy, ze nie moglaby zyc z mysla, ze zabila swoje dziecko. dziecko urodzilo sie z zamartwica, umarło dwie godziny poźniej, a ona 2 dni potem. zostawila meza i 4letnie dziecko.

Gość lili555
sorry, olcha, ale zachowujesz sie jakbys pozjadala wszystkie rozumy. niby inteligentna,ale tylko przeklinac potrafisz.

Gość żal mi autorki
meklisanda, przytoczyłaś przykład. To nie jest jakaś 100% reguła.

Gość olcha
nie zmieniam tematu. takie po prostu moje zdanie o takim wtracaniu jakichs wyrazow z obcego jezyka. ja wiem, ze teraz nastalo parcie na anglie itp ale no cholera, jestesmy w Polsce... jestesmy Polakami...

a kto Ci powiedizał że jestem w Polsce?? Może jestem teraz na urlopie w anglojęzycznym kraju?? moja sprawa eh ten toipk robi się jak zwykle kłótnią,która do nieczego nie doprowadzi

Gość olcha
przeklinam bo targaja mna emocje na ludzka glupote. i za Bog wie jak inteligentna sie nie uwarza. wyznaje po prostu regule, pomusl nim cos zrobisz, miedzy innymi po to zeby nie myslec co to bedzie co to bedzie jak zajde w ciaze...

Gość kalinkaaa
meklisanda, ale autorka nie jest przykładem osoby której lekarze zalecają usunięcie ciąży. To zupełnie inna sprawa.

Gość olcha
no skzoda tylkoz epominelas tak istotny fakt jakim jest to, ze pisza tu osoby w jezyku polskim. z reszta, Twoja sprawa.

Gość olcha
fucking "Nie ma większej radości dla głupiego, jak znaleźć głupszego od siebie." na zdrowie.

olcha nie chcę być złośliwa,ale jak Ty się czepiasz słówek z obcego języka na polskim forum,to ja Ci powiem - wzięłabyś czasem słownik języka ojczystego do ręki......... o proszę nie tylko Ty jesteś taka mądra. żegnam

a ja z calego serca wspolczuje takim ludziom jak tomek. powiedz tomku czy ty kiedys miales albo masz dzsiewczyne? a jak tak.to tez jej piepszysz takie glupoty o szatanie.