Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Stooonoga

Poród tylko dla bogaczy???

Polecane posty

Gowli jasności - pępowiny nie ciachał - i wiesz co - żal mi Ciebie poprostu.

Gość ale mi problem
bo poród to nie film fabularny - nie rzecz do oglądania. A jakbyś ty się czuła jakbyś musiała pracować i skupiac się na pracy a na ręce by ci patrzył jakiś facet, wystrachany, blady i wogle ...

Gość ale mi problem
olu a mnie ciebie żal. Nie chce ci się siku czasem? a rozumiem - musisz na męża czekać bo pewnie jest niezbędny do podtarcia broszki:P

Wcale nie wystrachany i nie blady - to głupia obiegow a opinia - poza tym nie patrzy zazwyczaj nikomu na ręce - nie przesadzajmy....

Gość starsza od większosci
do ale mi problem Masz racje;)

Gość evvela
Głupia, głupia i jeszcze raz głupia nie czytasz ze zrozumieniem, nie piszę że mąż przy porodzie jest mi potrzebny do przecięcia pępowiny bo i po co skoro bardziej fachowo zrobi to lekarz, mąż ma być po to by mnie wspierać i pomóc jeśli będę tej pomocy potrzebować, wiedzieć z kim i co załatwić jeśli trzeba, no chyba, z ewg Ciebie mam sobie stanik wypchać dwusetkami i sama radzić ;-)

nie wiem o czym tam nalej piszecie ale nawiaujac do pocztku to wydaje mi sie ze duzo zalezy od szczescia.... trafisz na lekarzy z powołania to masz i opieke i klimat i nie płacisz a trafisz na wyjadaczy to masz opieke klimat ale jak płacisz.....ŁAPÓWKA JEST JAK KOLUMB CIAGLE ODKRYWA NOWE MOZLIWOSCI!!!!!

Gość ale mi problem
a gdzie patrzy ????? niejednokrotnie zdarzają się na sali telefony komórkowe do tatuśków a poza tym oni są wyraźnie znudzeni.takie mam wrażenie.

wiesz co lubię dosrywać ludziom ale Ty poprostu jesteś w tym mistrzem... i nie wiem czemu się tak czepiłaś cholernie... jakieś problemy w domu mąż zrobił 3 bachory i tyle go widziałaś - zazdrościsz mi że mam swojego który mi tą broszkę podciera?? chyba tak skoro tak sypiesz jadem

Gość ale mi problem
no to zaznacznie ze niezbędna jest obecność męża z wypchanym portfelem:P

ja nie płaciłam miałam super opieke i sama lezałam na sali to akurat szczescie miałam farta poprostu.....ale ludzie sami tak nauczyli ze płaca dziekuja daja w łape wiec do kogo mamy miec zal?

noe --> zarąbisty tekst o tej łapówce :) kupuję :) hahahahaha

Gość evvela
ale mi problem, aż tak często rodzisz, ze wiesz ? a może u Ciebie to juz taśmówka ? nic dziwnego że dziwi Cię reakcja tych którzy pierwszy raz w życiu to bedą przechodzić....

Gość ale mi problem
nie nie zazdroszczę ci takiej niemęskiej cioty która lubi wątpliwe kino akcji. i nbachora to masz może ty - tak samo głupiego jak mamusia. jestes pusta :P i tyle - kończę z tobą bo muszę opiekowac się dziećmi i wolę z nimi spędzić czas niż z takim pustakiem jak ty. Życzę twemu mężowi więcej filmów do ogladania a tobie kolejnych porodów z mężem który jest niezbędny i rzuca setkami w razie potrzeby.

wiekszosć z nich jest przy porodzie dla swiętego spokoju,nie ukrywajmy.Niejednokrotnie zdarza sie,ze kobieta w czasie parcia sie wypróznia,rzeczywiście bardzo ekscytujący widok,szczególnie dla męża;),no moze nie widok tylko dzwięk i zapach

ja chętnie przestanę ale niech ta pomarańczowa ze mnie zejdzie...

Gość ale mi problem
a na porodówce jestem często. żbyś wiedziała ze taśmówka - jestem połóżną

Gość paulina 32
cytuję lekarza :"stoi taka sierota boża z mętnym wzrokiem przy cierpiącej żonie, kamera (sic!) w rękach mu się trzęsie.."

Gość ale mi problem
olu ja wcale na tobie nie jestem - może to mąż??????????? jestescie w końcu nierozłączni :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Gość ale mi problem
no ci ze zdjęciami są dobrzy, fotoreporterzy. robiliby zdjęcia z położnymi, z lekarzem ze wszystkim. A jeden kretyn chciał nawet film nakręcić i stać nie od strony głowy tylko krocza żeby jak to nazwał "wyjście" nakręcić. Szkoda słó. Powiedziałam ze jak chce toneich sam odbierze to co wyjdzie ale ja nie będe w takim razie w porodzie uczestniczyć. Co za cyrki - Boże!!!!!!!!!!!!!

Gość evvela
no to nic dziwnego, że się boję porodu skoro położne są równie czułe jak weterynarze i podobne podejście mają jak Ci do swoich podopiecznych... rany jak dobrze, że stać mnie na prywatną klinikę i może opłacona położna będzie trochę bardziej ludzka od Ciebie....

no to mamy jasność - sfrustrowana położna - trzeba było tak odrazu... już wiem skąd biorą się te opowieści z piekła rodem o porodach - skoro takie położne mamy.....

Gość evvela
Przybij piątkę Olu ;-)

Gość ale mi problem
jestem wzorową połóżną. nie biorę łapówek - czasem dostaje tylko kawę albo bomboierkę już po porodzie. Śmieszą mnie tylko mężowie przy porodzie i tyle. Olu :P spasuj dziecinko

Gość evvela
Chyba poszukam poradnika nauka odbierania włąsnego porodu w weekend ;-) Przy odrobinie samozaparcia urodzę sama we własnej wannie.....

do evella Nie przesadzaj,nie jest tak źle;).Wyobraź sobie jak sie czuje lekarz i położna w tym całym porodowym cyrku.Ja opłaciłam poród w państwowym szpitalu,bo uważam,ze tam są lepsi specjaliści i lepszy sprzęt,miałam to co ty w prywatnym,wiec jaka różnica? Dla mnie wszyscy byli mili:)

Gość evvela
Kwestia jak się trafi, wolę uniknąć traumatycznych przeżyć jeśli to możliwe. Czy tak trudno zrozumieć że czuje sie lęk ? o własne zdrowie, o zdrowie dziecka. Poród to kilka godzin, które mogą zadecydować o naszym i jego dalszym życiu. Utrata dziecka jest wtedy najmniej strasznym co może nas spotkać, bardziej boję się nieodwracanych uszkodzeń typu niedotlenienie i dziecięce porażenie mózgowe. Te kilka godzin zadecyduje jak dalej potoczy się życie naszej rodziny. Ale jak widać dla Pań położnych to kolejne dziecko na taśmie....