Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ja82

mechaniczna oczyszczanie cery u kosmetyczki - za i przeciw

Polecane posty

prosze wpisujcie czy jestescie za czy przeciw oczysczaniu cery u kosmetyczki i dlaczego. interesuja mnie przede wszystkim wady tego zabiegu.

poniewaz jest to wyciskanie, efekt masz troche lepszy niz jakbys sama sobie powyciskała....ja jestem p[rzeciw, moje siostry ostatnio były, i wygladaja teraz gorzej niz przed wizytą...jedna ma ciemne plamy po wyciskaniu na policzkach... poza tym na studiach pani prof mowiła ze jak sie wycisnie, to powstaje dziurka ktora sie potem bedzie cały czas napełaniac, a jak sie nie wyciska to w koncu powstaje ziarnina, i to co jest w pryszczu zostaje wchłoniete.. mozesz sobie poczytac np na kampani antytrądzikowej co tam dziewczyny wspominają o tym zabiegu, tzn raczej juz z tego sposobu na pozbycie sie krostek zrezygnowały... na oczyszcznie moze isc osoba ktora ma jakies krostki, ale nie duze, i nie ma skłoonosci do wykwitów trądzikowych, takie jest moje zdanie...:))

dziekuje za odpowiedz. moze ktos jeszcze sie wypowie?

Gość opsssss
mam mieszane uczucia... raz w zyciu byłąm na czymś takim u kosmetyczki i w połączeniu z lekami od dermatologai kilkomadobbrymiradami pomogło pozbyć sie wiekszego trądzika, a bynajmniej zminimalizować go do kilku krost przed okresem. Aleto było 9 lat temu... terazbym tego nie zrobiła bo to barbarzyństwo dla skóry i nigdzie na świecie takich rezczy sie nie robi na masowa sklę tak jak w Polsce. Rpzumiem peeling, maska z glinki, kwasy, kuracja witamina A itp zabiegi ale nie wyciskanie to przeciez szkodliwe i mozna się nabawic wiekszych problemów ze skóra niż się miało.

też jestem przeciw. byłam kilka razy i chociaż nie mam wielkich problemów z cerą, nic dobrego to nie przyniosło. Tylko pogorszyło sytuację.

dzieki dziewczyny. chyba sobie odpuszcze ten zabieg. ja mam problem z zaskornikami zamknietymi, dlatego myslalam, ze oczyszczanie u kosmetyczki jest najlepszym sposobem.

możesz popytać o inne rodzaje oczyszczania, na szczęście są już mniej barbarzyńskie metody, np. peeling kawitacyjny. oczyszczanie mechaniczne uszkadza naskórek, szkodzi cerze naczynkowej, może przyczyniać się do roznoszenia bakterii. w niektórych krajach wcale się go już nie wykonuje.