Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość siedmiorog

Muzyka a partner

Polecane posty

Gość siedmiorog

Czy muzyka jakiej sluchamy moze miec jakis wplyw na postrzeganie nas przez druga osoba (chodzi o partnera/partnerke). Czy muzyka moze byc powodem, dla ktorego ta druga osoba moze zostac zniechecona do nas? Czy to ma albo czy powinno miec wplyw na postrzeganie naszej osoby?

Cóż , ja nie lubię tipsowanych dziewczat na obcasikach bywających w dyskotekach. Interesuję się rockiem i rozgladam za dziewczetami ktore przychodzą na rockowe koncerty.Bo muzyka rockowa wymaga od słuchacza swego rodzaju INTELIGENCJI i wrazliwosci . Kiedys w Krakowskiej Hali Wisły bylem na koncercie brytyjskiego Porcupine Tree.Przyszlo mnóstwo slicznych , fajnie ubranych dziewczyn. Sam fakt ze chcialo im sie wydac kilkadziesiat złotych na bilet aby poobcowac z prawdziwa sztuką przez duze S swiadczy o nich jak najlepiej !!!

cóż... dla jednych sztuką jest Porcupine, dla innych Sztuką jest Mozart...

Gość Marcisko
a ja nie umiem się przełamać i być z chłopakiem, który uwielbia hip hop, gdyż słucham ciężkiego brzmienia i ubieram się tylko na czarno,a on nie-wstydzę się z nim pokazać znajomym i nie znoszę jego muzy

Gość guide
Lubię rock i nie wiem czy mogłabym być z osobą słuchającą disco czy hip hopu. Z tym że czasem muzyka nie ma wpływu na człowieka, na jego zachowanie i ubiór, a czasem tak.

Gość ZŁOŚLIWE BABSKO
TAAAA.....NIE MAM NIC DO ROCKA,ALE,SŁONKA-NIE MÓWCIE MI ZE TA MUZYKA WYMAGA OD SŁUCHACZA INTELIGENCJI! NIE WIEKSZEJ NIZ SŁUCHACZY HIHHOPU-MOŻE NIECO LEPSZEGO GUSTU.

myślę,że nie można tego pogodzić.W moim życiu muzyka jest bardzo wazna,sama słucham rocka ( np. Turbo,Ceti),nie zniosłabym faceta,który słuchałby np. Techno czy Dance.Ogulnie nie przeszkadza mi inna muzyka,ale sądze że ja nie potrafiłabym się bawić na dyskotekach, a osoba słuchająca dyskotekowej muzyki na koncertach.

Gość kiter
ja tez slucham rosckowej muzyki kiedys ubieralam sie na czarno...glanty te klimaty..a teraz..lubie ubrac sie kobieco..nie jak barbi..ale gustownie

Mój partner i ja mamy podobne, bardzo podobne gusta muzyczne i jest nam z tym dobrze:) Co do postrzegania, to moim zdaniem muzyka, jakiej słuchamy, trochę o nas świadczy, ale nie można oceniać po pozorach:)!!

jesli ktos jest tzw. melomanem i muzyka jest dla kogos waznym elementem zycia, jakim rodzajem hobby, zainteresowania, to raczej nie bedzie czul sie dobrze w zwiazku z osoba, ktorej wszystko jedno, co akurat w radiu puszcza, czy to Dode, czy Wisniewskiego... :O choc milosc bywa czasem zaskakujaca. jednak fajnie jest, kiedy muzyka laczy - ja i moje Kochanie mamy praktycznie takie same gusty muzyczne, a do tego oboje jestesmy maniakami dobrej, a niepopularnej muzyki, i jest to jedna z rzeczy, ktore cementuja nasz zwiazek :)

ee tam a ja lubie zarowno dobrego rocka, industrial, reagee,jak i porzadny amerykanski rap i r\'n\'b ,czasem muzyka czysto elektroniczna,trance\'owa..wazne by byla dobra i poruszala mą dusze......i co jestem pustą panienką bo lubie sobie potanczyc przy bujającej czarnej muzyce:> choc faktem jest,ze szmiry o zalosnym texcie nie zdzierze...a jak slysze typowe umcy-umcy to mi sie wszystkiego odechciewa....

Ja też nie mogłabym być z facetem,który słucha techno,disco polo ,dance......

Gość siedmiorog
A ja wlasnie tak mailem z byla... Muzyka jest naprawde jedna z najwaziejszych rzeczyw moim zyciu, slucham praktycznei codziennie przez caly dzien, a jak jestem gdzies to biore odt mp3 i slucham :) Z tym ze ja nie jestem zwolennikiem papki puszczanej przez TV, ani zadnych techno czy tym poodbnych wiejsko-dyskotekowych rytmow. Ok, i co dalej? Moze napsize czego slucham - praktycznie wszystkiego ambitniejszego, od rapu amerykanskiego (wbrew pzoorm jest pelno ambitnych projektow w tym nurcie, czego w TV sie nie doswiadczy), przez jazz, funk, rock i najrozniejsze jego odmiany, punk, czasami podchodze nawet pod metal i jego industrialne odmiany. I co w zwiazku z tym? Moja byla byla chyba lekko ograniczona bo to wszystko czego sluchalem szufladkowala jako jakas bezuczuciowa lomotanina... A sama slucha albo jakich zewnych pioseneczek (bez urazy) albo techno, itd. jak raz sie zainteresowala czego slucham to byla w szoku, ze ja moge sluchac delikatnych piosenek, lagodnych, nawet romantycznych. Ale tak to jest... uslyszala jednej, dwoch piosenek i juz mnie ocenila. I to mnie wlasnie denerwowalo - nie miala zielonego poejcia czego slucham a wyrobial sobie zdanie. Albo np. kiedy uslyszala jakas smetniejsza piosenek, wolniejsza to ocenila mnie jako melancholika (?!)... A byla z e mna prawie 2 lata... zawzse to czego sluchalem dla niej bylo obrzydliwe, chasmkie, straszne i wulgarne. Oceny wystawiala na podstawie pojedynczych piosenek...

Gość edcik
jak dziewczyna słucha dysko-polo albo podobnego chłamu to od razu skreślam taką, moge ją tylko okazjonalnie przelecieć

Nienawidzę muzyki, której słucha mój mąż. Nie wiem, czy z muzyki przeszła mi ta nienawiść na męża, czy z męża na jego muzykę. :O

A w ogóle, to wpisałam się tu przez pomyłkę, bo mój mąż nie jest dla mnie żadnym partnerem. Tylko w dokumentach. :P

Gość ja mala jadzia
ja i moj maz sluchamy totalnie roznej muzyki ale nie przeszkadza nam to w byciu szczesliwa para. po prostu kazde z nas ma swoja kolekcje i tyle. p.s oboje ubieramy sie normalnie

ja też bardzo lubię rocka ale wybacz jaki związek ma słuchanie muzyki z inteligencją? to do Konara

Gość ja mala jadzia
moj maz bardziej nie lubi muzyki ktora slucham ja , bo twierdzi ze troche za trywialna. no coz lubie przyznaje mu w tym troche racji bo lubie sluchac takiej muzyki lekkiej, popowej, radiowej. stanowi to dla mnie relaks. on lubi muzyke bardziej rock i taka powazniejsza. niektore kawalki ktore dal mi posluchac sa naprawde ok i troche mnie wyedukowal pod tym wzgledem No ale w zyciu codziennym kochamy sie bezpatrzenia na nasze gusty muzyczne

jak dla mnie muzyka ma wielkie znaczenie na co dzień, potrafi mnie zarówno zasmucić jak i rozbawić, nabawić i pozbawić energii. Akurat z partnerem zgadzamy się zazwyczaj jeśli chodzi o muzykę. Szczególnie w łóżku ;)

ja tam wyznaje zasAde zlotego srodka...troche tego troche tego..lubie ambitną wysmakowaną muze a zarazem lubie relaxowac sie w rytmie hitow Beyonce,Kelis,Fat Joe, Tiesto,DMX\'a.Missy Eliott,Rihanny et cetera....to dobra muza do tanca:P