Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość minimka

CAPIVIT SUN SYSTEM + SOLARIUM?

Polecane posty

Gość minimka

witam. mam jasna karnacje. chodze od kilku miesiecy na solarium ,oczywiscie krok po kroczku przyzwyczajalam skore by sie nie poparzyc, no i jakis stopen opalenizny mam ale lekki bo moja skora juz bardziej byc nie moze brazowa ze wzgledu na pierwotna karnacje. twarzy nie opalam gdyz chce uniknac skutkow UV na szczegolnie wrazliwej skorze cery. mam pytanie, chcialabym zazywac capitiv sun system, by pozbyc sie tej bladej karnacji ktora mi ciagle dokuczala w zyciu i przy okazji uzyskac zdrowy wyglad skory i gladki. jednakze chcialabym chodzic tez na solarium po krotym skutek widze najwiekszy(po 5sensach) ale boje sie czy nie przesadze z tymi czynnikami ktore zmieniaja pigment skory, solarium go zmienia no i capivit bo zawiera betacaroten. jak myslicie drogie panie, czy chodzenie 2 razy w tyg lub 1 nie zaszkodzi mi z tymi tabletkami?

Gość minimka
czyzby nikt nie stosowal?

takie połączenie zaszkodzi Ci mniej niż samo solarium. antyutleniacze nieco zminimalizują negatywne skutki solarium. ale osoby z jasną cerą nie powinny się w ogóle opalać, czy naprawdę szybsze starzenie skóry, przesuszenie, zmarszczki i potencjalny rak są mniej straszne niż piękna, jasna cera?