Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze o porade

związek z muzułmaninem

Polecane posty

Gość habaso
nie przesadzacie troche? ja znam duzooo par małzenskich polsko - arabskich mieszkajacychw kraju arabskim i wszystkie sa szczesliwe

Gość a ja.......
habaso ale my mówimy również o przypadkach które znamy. ta para o której ja mówiłam, fakt, ze nie znam jej osobiście. Tzn dziewczyne raz kiedyś widziałam na jakiejś imprezie daawno temu ale jest to rodzina moich znajomych. Fakt autentyczny. Znam też jedną bardziej "normalną" parę. Mam koleżanke której ojciec jest z Emiratów Arabskich, mama jest Polką. Udane małżenstwo, tylko że matka z corką jest tutaj, ojciec tam. Żyją po prostu osobno ale są w dobrym kontakcie. Moja koleżanka się tez spotyka z jednym Irakijczykiem. Spotykają się od 4 lat. Na razie niby dobrze choć... jak dziewczyna chciała się dowiedziec coś na temat ich wspólnej przyszłości to powiedział że musi jechac do swojej rodziny (nie rodziców, którzy już nie żyją, tylko dalszej rodziny) i spytać ich o zgodę. Facet od prawie 10 lat mieszka w europejskim kraju, ale więzy rodzinne są nadal bardzo silne.Do koleżanki niestety nie dociera przykład podany wyżej.

Gość olivka2809
ja mam bardzo duze doswiadczenie w tego typu zwiazkach, daj mi swojego maila odezwe sie i wszystko Ci opowiem. pozdrawiam

Gość mmm+
moja koleżanka wyszła za Syryjczyka - poznanego w Polsce.Pózniej wyjechali do Syrii i po roku ona wróciła sama .Rozleciało sie , tam są chore układy w takich muzułmańskich rodzinach i kobiety nie są dobrze traktowane.

Gość a ską dwiesz że są
szczęśliwe? Rozmawiasz przez telefon? A z tyłu stoi mąż z maczetą :D może biedaczki boją się/nie mogą się przyznać.

Gość super jak po ślubie okaże się
allah akbar! allah akbar! BOOM!!!

Gość 24 latka
Do Olivia ... ---> Jak bys mogla prosze o kontakt madlenvip@poczta.fm Miałabym do Ciebie kilka pytań. Z góry dziękuję. Pozdrawiam

Gość gietka
ja jestem w zwiazku z Turkiem jestem szczesliwa:) wlasnie sie pobralismy...

Moj maz jest muzulmaninem i urodzil sie w Maroku, jest najwspanialszym czlowieczkiem na swiecie. Znamy sie 4 lata a po slubie jestesmy 2 lata 1 miesiac doklanie (dzisiaj rocznica :)

Gość ale alendu
:0

Mam przyjaciela - Turka. Bardzo inteligentny facet. Znamy sie z pracy. Facet przyjechal do Holandii kilka lat temu. Tu zrobil doktorat. Widuje go codziennie w pracy, ubranego w garniturur i pachnacego dobrymi perfumami. Ma dziewczyne - Holenderke, ktora znam osobiscie, Wygladaja na bardzo szczesliwych.Znam tez innego Turka. Zonaty (nie jestem pewna, czy tylko nie dla papierow). Po kilku dniach jak go poznalam chcial sie ze mna zareczy, obiecywal zlote gory, piekny samochod i palac na Karaibach...tylko ja juz jestem za stara na takie bajki.

do autorki chcialabys wiedziec cos wiecej? w tych czasach to raczej normalne byc w zwiazku z ludzmi roznego wyznania, roznego pochodzenia :)

Gość NieZPolskiAlePoPolsku
Znowu, Musze zapytac, dlaczego polki interesuja Arabami ? Jakie inne dziewczyny w Europie tak robia ? Czy sa jakies dziewczyny ktore nigdy by sie nie zwiazali z takimi i moga mi dac zdanie swoje o takich dziewczynach ktore sie pakuja w takie zwiazki ? Czy to jest kulturalne, czy po prostu naiwne dziewczyny ?

Gość dodaje..
Gość dodaje..
i nie gadaj chlopie, ze tylko Polki "lataja" za Turkami..zreszta ich sprawa nie Twoja!

Gość dodaje..
sorry, Arabami, dla Ciebie i tak wszystko jedno...

Gość dodaje..
tu nie ma moderatora haha! zajrzyj na salam gromader..ale po co..przeciez Ty i tak juz wszystko wiesz

Dla dodaje.., Ja nie potrzebuje linki z internet zeby mnie przekonac. Na internet wszystko znajdziesz. Widze dzien na dzien, jestem w Anglii i wiem ze Angielki nie leca na takich a widac ze Polki to tak. Zadalem zwykle pytanie dlaczego tak jest, ty obrazasz sie, jak jest do wytlumaczenia to nie zlosc sie, bo przez swoja zlosc nikogo nie przekonasz i pokazujesz ze sama watbliwosci w tym co mowisz. Zanim mnie poprawisz i znowu mi wpiszesz link gdzie pokazesz ze Angielki lubia Arabow i Turkow (napisze tak ale w prawdzie to oboje sa z tej samej rasi), to popatrz sie na zdjecia tych Angielek. Sa straszne, albo brzydkie albo grube albo starsze panie, albo brzydkie, stare i grube ale Arab czy "przystojny" Turek itak pojdzie z nia, bo podnieca jego to ze jest biala, i to ze ma europejski paszport. Mieszkam w kraju gdzie od urodzenia mieszalem sie z roznymy ludzmi z roznich kultur, ty nie. W polsce jeszcze masz 99.99% bialych, to wcale nie mozesz mowic ze jestem rascista czy nie. Po pierwsze duzo "kolorowych" bialych nie lubia, zacznij myslec o tym i pozniej wroc i mozemy pogadac kto jest rascista.

Dla dodaje.. , To nie jest "ich sprawa", bo inne Polacy musia wstydzic sie za was. Ile razy slyszalem zle zdanie o Polek nie od Polakow a kiedys tego sie nie slyszalo.

Gość dodaje..
przede wszystkim ty nie jestes POlakiem, wiec sie nie wypowaidaj w ich zdaniu.(widac to z twojego polskiego-dosyc lamany..) nikt Ci sie nie kaze wizac z Turkiem wiec w czym masz problem? jak chcesz to ci przesle zdjecie, zebys zobaczyl jaka jestem gruba i paskudna :P tylko sie nie zdziw... moj maz skonczyl uniwersytet z 2-gim wynikiem na roku,wiec mi tu nie sciemniaj o nizszosci ras moze sobie poszukaj dziewczyny jak nie masz co robic zamiast sie tu wyzywac na bogu ducha winnych ludziach albo sie ucz polskiego... moze jesli chcesz poznac turkow, arabow..itd to sie przejedz do ich kraju, a nie oceniaj tych, ktorzy zyja w UK geniuszku!! poza UK tez sa Turcy itd!!!!ja ja bym chciala oceniac angoli po ich zachowaniach w Krakowskich pubach to bym powiedziala, ze to sa ograniczone, zapite, smierdzace i prymitywne swinie!ale nie jestem taka ograniczona jak ty...

Gość dodaje..
w ich imieniu poprawka

Gość dodaje..
poza tym geniuszu Arabowie i Turcy nie sa z tej samej rasy!!!!!!! wracaj do szkoly niedouku!!!! osmieszasz sie...

Gość to mi przypomina
podpisanie umowy z deweloperem :D dokąd nie podpiszesz jesteś perłą w koronie, bogiem i bóstwem razem do kwadratu; gdy podpiszesz - mają Cię w d..... przypominam, że umowę zawsze zawierają na niekorzyść klienta i cięzżko jest dochodzić swoich praw...

Do dodaje.., Na zadne moje punkty nie odpowiedzialasz. Fakt jest taki ze z bialych kobiet to naj wiecej Polek leczy na Arabow i Turkow (ty sprawdz to jest ta sama rasa), moje pytanie bylo i nadal jest dlaczego tak jest ? Na same pytanie obrazasz sie, to juz mi duzo mowi. Jestem z pochodzenia Polskiego, to moge sie wypowiadac na zdanie Polakach, bo moje rodzice sa i wieksza rodzina jest z Polski. Tak samo jak ty z Twojim Arabem, jak sie uda wam zrobic dziecko tez bedzie z Polskiej krwi. Jak masz cos przeciwko mojego typu (z pochodzenia polskiego) to wcale mi nie przeszkadza ale wiedz o tym ze bedzie nas wiecej bo teraz wyjechalo z polski wiecej ludzi niz po ostatniej wojnie i beda mieli dzieci za granice, ktore beda tez z pochodzenia polskiego.

Gość dodaje..
ja podpisalam i jestem szczesliwa..moze mowisz o polskim deweloperze ;)

Gość dodaje..
ja jestem z Turkiem nie Arabem. a ten problem w ogole mnie nei obchodzi...nie zamierzam przyjezdzac do Uk i rozwiazywac Waszych problemow:) poza tym zwiazalam sie z 1 (slownie jednym ) turkiem i twoje pseudo-socjologiczne rozwazania malo mnie interesuja. mieszkam w Turcji, pracuje i jestem bardzo szczesliwa i cokolwiek powiesz nic tego nie zmieni i wroc do szkoly-moja dobra rada!!!

Gość dodaje..
nie wiem czemu Wam tak trudno uwierzyc, ze mozna byc szczesliwa z facetem innej nacji niz polska... wolicie pielegnowac swoje stereotypy, zeby moc poczuc swoja wyzszosc..niz uslyszec prawde ale w sumie to nie moj problem. zyczylabym sobie, zeby kazda mezatka byla taka szczesliwa jak ja ;) koncze ta marna dyskusje..