Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość make up

najgorsze weseliska jakie przeżyliście

Polecane posty

Gość rosalinda1
to i ja cos dołoże do tego topiku. To było dwa lata temu, przygotowania do wesela też trwały długo, uuu, czego tam miało nie być, wszystko najlepsze, najdroższe, no wiadomo pokaż sie a zastaw się... więc i my - goście nastawilismy sie na suuuper zabawę, dobre jedzonko i takie tam, niestety ani zabawy ani jedzonka: młody sie schlał, i poszedł spać, jak wstał \"przestawił \"samochód - swój prezent slubny, oczywiście o niczym nie pamięta! muzyka, hmmm, jaka muzyka?? no i jedzenie, jak wiadomo WLKP słynie z tych uginających sie stołów ;)) wiadomo, jak to na weselu, potańczysz wypijesz to i przekąsić coś trzeba, tam niestety nie było, pamiętam jak rzucili gołąbki, goście tez sie rzucili ale jak podzielic 2 szt wśród 20 ludzi?? no i generalnie takie porcje podawano, taka głodna jak wtedy nie wróciłam z żadnego innego wesela!! do d.... było i tyle, nuudyyyy!! aha, to tez warto zauważyć, młodzi wyskoczyli z listą prezentów, ja rozumiem bo to teraz popularne ale żeby prezenty znajdowały sie w przedziale od 1000 zł!! (my składalismy sie ze znajomymi bo ja jeszcze na głowe nie upadłam!) pozdrowienia dla WLKP :)

Gość zona grzesia
ludzie...... mojego chłopaka poproszono by skamerował ceremonie w kosciele bo nie mieli kamerzysty u swojego znajomego.skonczyło sie na tym ze kamerował tez wesele. z tego co mi opowiadał-jechał z kumplem-zeniacym sie i zona po oczepinach by sie panna młoda przebrała-kilkaset metrow od domu weselnego mieszkali.. z tego co mi moj kochany opowiadał-a czekał w samochodzie-ze w pewnym momencie przylatuje do niego panna młoda i wrzeszczy..,,wez tego h...bo mi psa własnie zabił,pozniej przylatuje pan młody-wiazanke do panny młodej-pozniej panna młoda sciagneła obraczke i wyrzuciła w krzaki.. nie pamietam co tam pozniej było-ale było ostro.

Gość brunhildzia
moje własne

Gość srebrna_muszelka
moja Mama opowiadała mi o weselu na którym była już jakieś 30 lat temu... Panna Moda była w 8-9 miesiącu ciąży więc gruba i spuchnięta, Pan Młody to gbur pokłócony z rodzicami Panny Młodej. Orkiestra się upiła, instrumenty pogubiła... :-) Niezłe jaja!

Gość bieżace sprawy
do żony grzesia ale jeżeli naprawdę tego psa zabił ? Ja też bym scenę za swojego psa zrobiła . Nie wiadomo co mu zrobił i w jaki sposób. Jezeli przez swoją nieuwagę i lekkomyślność albo specjalnie to ja bym chyba ślub unieważniła ! Nie mogłabym żyć z takim człowiekiem !

Gość siedmiogrod
ja byłem kiedyś na takim jednym weselu - było to na jakiejś wiejskiej świetlicy jak weszło się na salę- to oczywiście sród przypalonego mięsa i fajek z kuchni (kuchary jarały na potęgę). goście jak to zobaczyli to oczywiście tez, nie krepując się, palili na sali papierosy (mimo że to był czerwiec i ciepło) więc już po paru godzinach w tej sali nie było czym oddychać :-( makabra! dokatokowo ludzie schlali się szybko i generalnie nie miał kto tańczyć :-) ja byłem wtedy 20 letnim studenciakiem i podrywały mnie dwie zapijaczone laleczki, które nie wyglądały wyjściowo że się tak wyrażę ;-) oczywiście nie zważały one na moją dziewczynę (teraz moją kochaną żoneczkę :-)) zwinęliśmy się z tego wesela zaraz po oczepinach....

Gość a ja bylam na weselu....
u mojej kolezanki z pracy. dodam, ze wesele mialo miejsce poza granicami Polski a i panstwo mlodzi to nie Polacy. Kolezanka afere przez rok robila i zameczala nas to wyborem sukni, to meni, zaproszeniami itp.itd. Weselisko mialo byc jak na tutejsze warunki i obyczaje ogromne - cale 140 osob. Ja cala w skowronkach, glupia i naiwna, przyzwyczajona do naszych goralskich wesel, nastawiona na wyzere i superbalety. Dobrze, ze moja inna kolezanka z pracy, Bulgarka, miala juz doswiadczenie w tego typu imprezach. Zanim zajechalysmy do kosciola, zachaczylysmy o McDonalda. Ja zdziwiona, co ona tutaj chce. S. na to, zebym sie nie gapila tylko wcinala bo na imprezie bedziemy glodne. Tak wiec slub brali w kosciele o godz. 12:00. Trwalo to do 13:00. Potem wszyscy czekali o suchych pyskach do godz. 15:00 na pare mloda (byli u fotografa). Potem godzina jazdy do knajpy. 0 godz. 16:00 przed lokalem zostal podany szampan (na pusty zoladek!) Trwalo to do godziny ok. 17:00. Potem bylo wprowadzenie pary mlodej do sali, podziekowania dla rodziny, rodzicow, dziadkow itd... Wszystko na glodzie. O godz. 18:00 podali zupke. Byla to malutka czarka rosolku "przelec sie" z zimnym makaronem. Po godzinie dostal kazdy drugie danie. Malutki kawaleczek rybki, trzy smazone maluskie ziemniaczki i malutki talerzyk salatki. Obiad zakonczyl sie okolo godziny 20:00. Nastepnie podali ciastka i napoje. Tzn. jeden duzy talerz ciasteczek na osoby, jedna 2-litrowa woda mineralna, jeden 2-litrowy sok pomaranczowy i jedna butelka wina. To wszystko na 4 osoby. Kawa i herbata do woli!! Do konca imprezy mial byc podany jeszcze tort i okolo 24:00 jeden talerz gulaszu z pieczywem na osobe. Muzyka byla zaplacona do godziny 00:30!! Orkiestra weselna skladala sie z jednego goscia i jego syntezatora. Gosc po nachlaniu sie wina na pusty zaladek byl totalnie zalany i mial problemy z ustawieniem instrumentu. Wszyscy byli glodni i dopytywali sie (bo slyszeli juz o slowianskich slubach) jakie zarcie daja na weselach u nas. Bulgarka stwierdzila, ze gdyby ona u siebie zrobila takie wesele to juz nigdy w zyciu nie moglaby pokazac sie u siebie w Sofii. Ja nie komentowalam. Jedyna myl jaka bylam zajeta to gdzie tu zachaczyc o jakas knajpe w drodze powrotnej. Wyszlysmy jeszcze przed podaniem tortu!

Gość fribla
najgorsze wesele na jakim bylam, to bylo wesele kuzynki mojego męża. Cała rodzina ze wsi i panny mlodej i pana mlodego. Lokal w ktorym odbywalo sie wesele to była kompletna porazka. Jakaś swietlica wiejska to była. W dodatku od frontu znajdowal sie monopolowy, wiec miejscowe zuliki zaopatrywaly sie tam w alkohole, jak to bywa na wiosce w sobote. Ponadto zalatywalo zapaszkami typowymi dla srosdowiska wiejskiego, tak ze az w nosie krecilo. W srodku ławki bez oparć, stoly pokryte ceratą. Najbardziej obciachowe wedlug mnie bylo podanie szampana w plastikowych kubkach, tylko para młoda miala kieliszki. Wódkę tatus panny mlodej rozrobil tak skutecznie, ze sie nawet upic nie dalo. Na ponad 100 osób 2 kibelki czynne. Z tego wesela pamietam głownie poczucie niesmaku. W pamięci mam tez widok pana młodego na drugi dzień na poprawinach ubranego w ten sam garnitur i koszule co dzien wczesniej, niestety nie wyglądalo to zbyt swiezo- plamy po rosole plus koszula wystająca ze spodni. O żęnujacych oczepinach nie wspomnę.

Gość hhheeheheyyyhyhy

Gość bummm
a możecie opisać tej najbardziej żenujące oczepiny??

Gość esencja smaku
Żenujące zabawy których byłam świadkiem : Facet siedzi na krześle, babka na jego kolanach , a pod tyłkiem ma pomkę i musi tak skakać mu na kolanach żeby napompować balon , a w tym czasie je banana ... Ale najgorsza była inna oczepinowa zabawa .... Pary musiały z części swojej garderoby ułożyć jak najdłuższy sznur .. więcpomijam fakt że faceci zostali w samych gatkach , ale to co robiły kobiety .... zdejmowały staniki , rajstopy , bluzki ( no te nie zdejmowały wówczas staników) . Finałem był żałosny widok potarganych czupiradeł w stanikach i porwnych rajstopach oraz owłosionych na plecach panów w slipach ... Fuj !

o matkoooo, ale się uśmiałam!!!! Gdyb nie to, że mam głębokie zaufanie do Waszej prawdomówności, dałabym głowę, że te durne zabawy i masakryczne przejścia to wymysł jakiejś chorej wyobraźni!!! Jeeeny, to pompowanie balonu mnie po prostu rozwaliło... co za kretyn to wymyślił.. a te porcje \"zachodnie\".. i to tam, gdzie akurat ludzie generalnie biedni nie są... zupełny szok kulturowy...

widziałam taką jedną zabawę oczepinową: facet stoi w lekkim rozkroku a kobitka musiała mu przetoczyc jajko z jednej nogawki do góry i wyjąć je z drugiej nogawki. nie pamietam czy to jajko było surowe czy na twardo. Żenujące to było najbardziej dla tych facetów, którzy pewnych swoich reakcji nie byli w stanie kontrolować.

Gość piszę na czerwono bo
nie chcę być rozpoznana. Byłam na beznadziejnym weselu 4 lata temu. Żałuję, że w ogóle poszłam. Młodzi ( para chytrusów z Krakowa) uznali, że podzielą towarzystwo na stare i młode, dla starych zrobią osobne wesele, a dla młodych tydzien później w domu prywatkę czy jak to się tam teraz nazywa. Efekt: Wynajęta knajpa na Placu Matejki w Krakowie ( miało być szalenie elegancko), tak więc prosto z kościoła "starzy goście" pojechali prosto tam, a młodzi goście do swoich domów. W restauracji wszyscy starzy goście czekali na Młodych, którzy pojechali z kościioła do Ogrodu Bortanicznego ze znajomym robić zdjęcia ( "Fotograf? Nieeeeeeee....to takie trywialne" - przypuszczam, że z oszczędności żal im było na fotografa). Wizyta w Ogrodzie przeciągała się do wieczora, a goście siedzieli o suchych pyskach, poczęstunek stygł w kuchni. Młodzi z góry zapowiedzieli wszystkim, że z alkoholu to tylko wino ( miało być elegancko), a kelnerzy - jak się później okazało trzymali się tego jak pijany płotu. Kapalea- trzech Ukraińców - jeden z akordeonem, jeden z gitarą i jeden z klarnetem. Na tym koniec. Do tańca - 3 m kwadratowe w wyodrębnionej części knajpki. ( po co więcej, skoro mieli być sami starzy?). Ok. 19. Młodzi przyszli ( goście czekali od 16) i wtedy wjechał poczęstunek, czyli obiad: maleńka miseczka zupy - kremu, na drugie jakaś pierś z kurczaka, czy coś takiego, ziemniaki, potem maleńka porcja porów pod kołedrką z beszamelu , potem ciasta, jakieś makowce, serniki, owoce no i to nieszczęsne wino. Impreza skończyła się o 2 nad ranem. Było to naprawdę spotkanie emerytów przy stole, Młodzi byli tylko Młodzi i ich świadkowie. Na tym koniec. Było to najbardziej smutne i beznadziejne wele na jakim byłam i obym nigdy więcej w czymś takim nie musiała uczestniczyć! Koszmar i moim zdaniem - WSTYD! A co do muzyki, to Ukraińcy mieli ludowy repertuar , przy którym trudno by się było bawić bez obawy, że któryś z emerytów zjedzie na zawał lub padnie z powodu zadyszki. Fajna muzyka , ale nie na tę okazję i nie na to wesele. BEZNADZIEJA!

Gość wehehe
Akurat wczoraj oglądałem "Wesele" Smarzowskiego i mam wizualne odzwierciedlenie tego co piszecie :P :D

mojego kuzyna :) tzn. wesele samo w sobie bylo bardzo fajne, ale ja sie upilam do nieprzytomnosci -pierwszy raz w zyciu :P zwinelysmy z inna dziewczyna Finlandie ze stolu i chlalysmy na parkingu, schowane za samochodami...ta finlandie z pepsi. ja jeszcze prawie na pusty zoladek :D i nie trzeba bylo czekac dlugo na efekty :P zaniesli mnie lecaca przez rece do jakiegos pokoju, zygalam... w sumie nawet nie wiem dzis czemu to zrobilam, nie mam ciagot do alko. moze z nudy, a moze troche zeby przetestowac wytrzymalosc organizmu... a jak pomysle dzis o finlandii z pepsi chce mi sie zygac .