Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zatroskana111

Mój facet nie płaci alimentów na dziecko z inną kobietą

Polecane posty

Gość zieciowa
I co z tego,jaki to wszystko ma zwiazek z alimentami,ja nie widze. Usprawiedliwiasz go i tyle.Widze,ze ta jego poprzednia babka to dobrze poukładana kobietka i całe szczęscie ,ze nie jest z tym palantem.Skad wiesz,ze usunęła ciaże dobrowolnie?nie wierze temu twojemu chłoptasiowi

Nigdy się nie zabezpieczał i nie miał do tamtej pory dzieci. On uważa, że to pierwsze nie było jego i dlatego go usunęła. NIGDY SIE NIE ZABEZPIECZAŁ I JAK ON KURWA MÓGŁ ZAPŁODNIK KOBIETE??? WOW TO RZECZYWISCIE CUD...........

Gość biała myszka o bladym świcie
Temat pewnie prowokacja, ale z przykrością informuję, ze takie palanty chodzą po świecie. Sama znam jednego takiego, niestety :o

Gość Zatroskana111
Był pewien, że pierwsze nie było jego. Nie rozumiecie?? Nie zabezpieczyał się później bo był pewien, że NIE ZAJEDZIE W CIĄŻĘ. I jeszcze jedno. My od początku się nie zabezpieczamy i nie jestem w ciąży. Z żadną kobietą z jaką był w stałym zwiazku się nie zabezpieczał i żadna inna nie zaszła w ciążę!!!

Gość biała myszka o bladym świcie
No, gdyby on zaszedł w ciążę to byłby cud :o

Gość Zatroskana111
Kurcze, to nie jest prowokacja. Ja mam duży problem. Prawda jest taka, że on teraz ma spore problemy finansowe. 6 lat temu stracił pracę, a jego najlepszy kumpel go oszukał na 500tys. Od tamtej pory zarabia dorywczo i walczy w sądach o swoje pieniądze. Wiem, że nie ma z czego płacic alimentów, ale zastanawiam się czy nie powinien w takiej sytuacji pójść do byle jakiej pracy by mieć na alimenty...

Gość iiich
Nie gniewj się ale czegoś tu nie rozumiem. Piszesz, że uważał, iż to nie jego dziecko, a równocześnie tak mu zależało aby nie usuwała ciąży. No i piszesz przed chwilą, żę walczy w sądzie o pieniądze i nie ma pracy, a wcześniej, żę ma dochody, tylko ich nie wykazuje. Trochę to sobie wszystko zaprzecza. A co do alimentów, to fakt, żę powinien płacić i zajmować się dzieckiem, a skoro uważa, że to nie jego niech zrobi badania i będzie miał z głowy.

Gość Zatroskana111
I jeszcze jedno. Dziecko mieszka na Ukrainie, więc dla nich 20tys. to trochę więcej niż dla nas

Gość iiich
A jeżeli uważ , że to jego dziecko, mszcząc się na kobiecie, najbardziej krzywdzi dzieciaka, czy on tego nie rozumie? Albo niech uważa się za ojca i bierze udział w wychowaniu, albo niech skoro uważa, że nie jego udowodni to i cześć.

Gość iiich
No tak to trochę wyjaśnia, stamtąd matce trudno walczyć o wypłacanie alimentów? Ale powiedz, czy sąd przyznał jakieś alimenty, czy to tylko tak umownie między nimi?

Gość sądzimy że nie ma wyjścia
dobrze, czacza, to już wiemy. Daj sobie spokój

Gość Zatroskana111
Ok. Wyjaśniam. Ma dochody na czarno. Napisałam, że czasem gdzieś coś dorobi. Stwierdził, że pierwsze dziecko pewnie nie było jego po tym jak mu zależało, a ona usunęła. Mieszkali w 2 krajach, nie byli ze sobą cały czas. Spotykali się 1 w miesiącu na parę dni. Wie, że koło niej kręcił się jakiś Grek. Sądzi, że z nim kręciła. Potem to wszystko sobie tak poukładał. Ona była modelką i tłumaczyła, że dziecko zrujnuje jej karierę. Za to kolejne za kilka miesięcy już nie zrujnowało??? Trochę go rozumiem. Tylko co dziecko temu winne?? Póki pracował płacił alimenty. I jak napisałam. Dziecko nie umiera z głodu, bo jej rodzina ma sporo kasy.

Gość co za bzdury..................
ciekawe co jeszcze wymyślisz...PROWOKACJA

Gość Zatroskana111
Przysięgam, że to prawda!!! Poznali się w Polsce, bo ona tu pracowała w agencji modelek. Potem wróciła na Ukrainę i on przyjeżdżał do niej

Gość kochanka franka
ja pierdziele jaki dupek z twego faceta jak sie chcialo bzykac to niech ponosi teraz konsekwencje łaski nie robi co za dupek a ty??? szkoda słow na ciebie - idiotka a do tego naiwna

Gość Zatroskana111
Łatwo kogoś ocenić, prawda?? Jestem idiotką??? A wszyscy ludzie są tacy idealni?? Wasi faceci też? Jest to problem, który mnie gnębi. Jednak znam go dość długo i widzę jak pomaga swojej mamie, siostrze. Nawet mojemu bratu. Zrobił mu za darmo remont prawie całego mieszkania. Mam prawo od razu go odrzucać i oceniać???

Gość Zatroskana111
Nie ma możliwości brać udział w wychowaniu tamtego dziecka, bo mieszka daleko. Rozmawiałam z nim nieraz jak by się zachował gdybym to ja zaszła w ciążę. Mówi, że poszedłby do pracy nawet kopać rowy, bo to jest różnica gdy ma dziecko koło siebie i go wychowuje

Gość iiich
Oczywiście, że nie mamy prawa oceniać go ponieważ różne czynniki mogły się zdarzyć, żę taka sytuacja zaistniała. Co ciekawe w tym przypadku nikt nie ocenia jego byłej, która postąpiła dużo gorzej. Ale fakt, to co zrobiła, nie usprawiedliwia jego dzisiejszegoo zachowania. A skoro Ty masz wątpliwości, że Twój mężczyzna robi dobrze nie pomagając swojej byłej to chyba masz jakieś powody. A wracając do dzieci wielle jest sytuacji, kiedy mężczyzna odchodząc np, od żony mniej interesuje się dziećmi, a nowym dzieckiem z nowego związku bardzo i jest przykładnym ojcem. Może on być szczęśliwym tatą twojego dziecka, ale dobrze byłoby aby raz na zawsze wyjaśnił swoją sytację z pierwszego związku.

Gość Zatroskana111
iiich - dziękuję za Twoją opinię. Jest bardzo rozsądna i nie polega na kopaniu drugiego. :)

6 lat pracy nie może znaleźć... no to gratuluje zaradności życiowej Twojemu facetowi żyje z długu komorniczego... dziewczyno, w co Ty się pakujesz zastanów się dobrze nad tym gościem, bo on mi wygląda baaaardzo podejrzanie

Gość coś mi tu nie gra
facet jest bezpłodny, ale ty z nim mogłabyś zajść w ciążę.... i poszedłby kopać rowy. Może najpierw niech zrobi badanie plemników i wtedy udokumentuje wreszcie czy może miec dzieci czy nie. Bo wygląda na to, że jest płodny wyłącznie wtedy, kiedy mu to wygodne. A stwierdzenie, że kocha sie bez zabezpieczenia i nie ma dzieci, to żaden argument. Ty lepiej sprawdź, czy czegoś z tej Ukrainy nie przywlókł w prezencie dla ciebie, skoro nigdy sie nie zabezpiecza. Robił badania zanim przespal sie z tobą?

Gość Zatroskana111
Nie zabezpiecza się gdy jest w dłuższym związku. Badania robił i one wykazały, że ma "za wolne plemniki czy coś takiego". Ale jakaś szansa jest. Obecnie ja idę na badania by sprawdzić swoją płodność

Gość ciężko radzić
nie znając dokładnie sytuacji, osób, postępowania itp.