Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Milaaa***

Mercilon

Polecane posty

kasienka- nie sugeruj sie opiniami innych bo jak widać kazda z nas reaguje inaczej :) mi służą świetnie, któras z dziewczyn wypowiadajacych sie napisała że utyła 10 kg.

moniak, ja juz sie baaardzo duzo naczytalam o tabsach, najrozniejszych, sugeruje sie ale nie wszystkim bo wiem ze to indywidualna sprawa, ale jak cos sie powtarza u wiekszosci to cos musi w tym bycpodobno dezogestrel w olaczaniu z etynylestradiolem jest niebezpieczny dla zyl, tak ostatnio wyczytalam w jakims angielskim naukowym artykulei co pisza dziewczyny? ze po jakims czasie wylaza im zyly....a ja tego nie chce bo to nie problem z serii \"o rety,przytylam 2 kg\"

mnie bola nogi (łydki) od wczoraj ale to raczej wina łazenia weekendowego po gorach niz mercilonu:P tak mysle

i powiem ci że połączenie dezogestrel z etynylestradiolem ma wiele tabsów na rynku (marvelon, regulon, novynette, logest, harmonet) i ile kobiet tyle reakcji, niektóre biorą taki np. logest 5 lat i wszystko gra a niektóre po roku maja zerowe libido lub wielkie żylaki... ja nie mam skłonności do żylaków wiec najprawdopodobniej mnie to ominie

kasienka- pierwsze dla mnie były stediril 30, ale brałam je tylko miesiac i zmieniłam na mercilon

no ja wiem wiem :)tyle ze mnie ostatnio zaczynaja boles lydki, nie od chodzenia... klade sie czasem na lozku i nogi na scianie zeby byly wyzej to troche przechodzi ale nie wiem jak to dalej bedzie

Gość nessie
Ja mercilon bralam dosc dlugo, teraz biore cilest i z perspektywy czasu widze jak fatalnie dzialal na mnie mercilon. Nie neguje go calkowicie, poniewaz nie powodowal u mnie tycia, poprawilo mi sie libido, okres sie skrocil (!) i powiekszyly mi sie piersi. Okropnie jednak dzialal jesli chodzi o strone psychiczna! Mialam mega-hustawki nastrojow, z byle powodu sie denerwowalam, bylam przygnebiona... no koszmar! Po Cilescie to wszystko minelo. Ale tzeba jednak to wszystko sprawdzic na sobie, kazdy reaguje inaczej...

a czy przy Mercilonie choc troche poprawil sie wam stan skory? raczej nie mam problemow z tradzik, od czasu do czasu cos sie pojawi..mam nadzieje, ze dzieki mercilonowi ten problem sie rozwiaze..

Brałam Mercilon przez 5 lat non stop. Utyłam 5 kg, zatrzymywała mi się się woda w organiźmie, miałam straszne migreny oraz problemy z zajściem w ciążę po ich odstawieniu a tak pozatym to był ok:) P.S: Innych tabsów nigdy nie brałam.

Gość Dinuś
Dziewczyny zapomniałam wziasc wczoraj wieczorem 12 tabletki dopiero teraz ja wziełam ..czyli ok 12 godzin za pozno... no i co teraz ? A nastepna mam wziasc o norlamej porze czyli ok 22 jak zawsze ? Pytam..niby wiem o tym..ale nigdy nei zapomniałam ...wieć.. i ulotke tez gdzies wyrzuciałam

Gość Ali222
Ja brałam mercilon 3 lata i żadnych skutków ubocznych. To najlesze tabletki jaki mogą być. Mają małą dawkę chormonów a co najważniejsze są w całkiem korzystnej cenie. Ale jeżeli występują jakieś skutki uboczne typu ból brzucha, głowy, zawroty lub mdłości to najlepiej odstawić tabletki i udać się do ginekologa z prośbą o dobranie innych tabletek. Czasem żeby trafić na te odpowiednie musi minąć sporo czasu. Każdy organizm reaguje inaczej. Ja byłam zadowolona z mercilonu. W tej chwili odstawiłam, bo planuję zajście w ciążę, ale później z całą pewnością powrócę do brania mercilonu.

dinuś, tak reszte tabletek bierzesz normalnie tak jak zwykle, 12 tabletka to drugi tydzien czyli tak jakby \"najbezpieczniejszy\" jeśli chodzi o zapomnienie, nie martw sie wszystko bedzie dobrze

Gość basia_bass
ja tez biore mercilon, wlasnie jestem przy drugim opakowaniu poczatkowow bardzo sie balam zaczac ich brac bo naczytalam sie na tych wszystkich forach jakie sa zle itp. Narazie jestem z nich zadowlona, i mam nadzieje ze bedzie tak dalej. Jedyna prawda to taka ze kazdy organizm inaczej reaguje na tabletki

kasienka1986 gdzie ty tak tanio kupujesz? ja w najtanszej aptece kupuje za 26 z groszami, no przyznam sie ze nie obeszlam wszystkich aptek (troche by to zeszlo:P), ale kupuje wtakiej gdzie na caly asortyment maja 15% upustu.

o ktorej godzinie bierzecie? bo ja o 18, mysle ze w sam raz, zdarzy sie wchlonac do sobotnich imprez np;)

Gość marcysiaaa
ja skończyłam brac pierwsze opakowanie (teraz jestem w trakcie 7 dniowej przerwy) i jak na razie nie mam żadnych skutków ubocznych :) a są to moje pierwsze tabletki anty... dziewczyny czy którejs z was urosły po mercilonie piersi? jesli tak to po którym opakowaniu? :P