Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sdffdf

BŁAGAM ZGŁOSCIE SIE CI KTÓZY POBIERACIE ALIMENTY!!PLISSS

Polecane posty

Gość sdffdf
mam do was wazne ale to bardzo pytanie albo do osób które nie pobierają ale sie znają na tym:(

Gość sdffdf
mój facet pobieral alimenty zawsze ale potem ten fundusz zlikwidowano i teraz baba z gminy we wrzesniu mówila mu ze jest szansa znowu ze dostanie ale musi do konca wrzesnia złozyc wniosek a on nie złozyl i teraz pytanie ..czy ma jeszcze szanse na alimenty i zwrot z poprzednich dwóch miesiecy jesli teraz pojdzie do gminy po ten wniosek i do komornika ??

Gość sdffdf
to bardzo ważne bo nie mógł jechac do swego miastecZka do gminy i nie mial kiedy złozyc ..:(a jest w trudnej sytuacji bardzo i alimenty by mu napewno pomogły ..studiuje dziennie i nie ma rodziny..

teraz jest jeszcze tzw. zaliczka alimentacyjna. Wniosek moze złożyć w każdej chwili. A co do Funduszu to są na rzie przedwyborcze plany.

Gość sdffdf
poprostu najgorsze bylo kiedy odebrali mu te alimenty bo za to tylko zyl praktycznie a teraz znowu z osrodka pomocy spolecznej baki powiedzialy ze mu sie nalezy od wrzesnia ale nie złozył tego wniosku u komornika jeszcze i nie wiem czy przepadło czy nie??on mowi ze powinien miec zwrot ale sama nie wiem:(

a ma przyznane sądownie i wszczęta jest egzekucja - bezskuteczna u Komornika? Jesli tak, to ok.

Gość nowamoda
jeżeli nie ma rodziny, to przysługuje mu chyba renta?

Gość sdffdf
sabinak ale czemu tej zaliczki nie pobierał wczesniej tylko od tego roku mu przyznano>>>nie rozumiem ,..przeciez ta zaliczka byla juz wczesniej chyba niz od tego roku wrzesnia..

Gość sdffdf
nie zaniedbal tylko babki z gminy mu powiedzialy ze od tego dopiero..wiec sama nie wiem kurcze co jest grane w tym wszystkim:( ma rodziców ale rozwiedzionych i mieszkają daleko.:(

Gość sdffdf
chodzi mi tylko o to własnie czy one nie przepadną te alimenty>?>?>skoro baby z gminy powiedzialy ze do wrzesnia skladac wniosek>>:(

Gość sdffdf
aha jeszcze jedno pytanko ..moze sie orientujesz ?? czy musi załaczyc zaswiadczenie z uczelni ze sie uczy w tym wniosku?jest wymagane??to znaczy jesli by nie studiowal to nie moze dostac tych alimentów??musi sie uczyć czy nie??

nie wiem, coś mieszasz. Jak zlikwidowano FA to rolę jego przejęły gminy i została wprowadzona zal. alim. Wiem, bo pobieram. Nie rozumiem dlaczego wtedy nie zgłosił tego faktu w gminie i nie złożył wniosku o zaliczkę ?Zapomniał? Przecież musiał otrzymać pismo, że FA zostaje zlikwidowany - wszyscy takie pisma dostali. W jego własnym interesie było zadbać o to by zaliczke dostać. To nie bylo z Urzędu wypłacane. A moze miał płacone alimenty przez Komornika lub rodziców?

Gość sdffdf
mówie ci szczerze ze panie s pomocy spolecznej powiedzialy ze nie nalezą sie mu alimenty już wiec sie nie mial o co starac ..chyba ze to jego matka je pobierala. wyraznie powiedzialy mu ze dopiero od tego roku jest szansa na to..wiec nie wiem czy to one cos nie pokręcily ..gdyby mógł staral by sie napewno ale powiedziano mu ze nie może..nie rozumialam wtedy sama dlaczego do cholery,..

Tak, zaświadczenie jest konieczne. I zaświadczenie od Komornika o bezskutecznej egzekucji alimentów za 3 ost. miesiące, od Komornika o sumoie wyegzekwowanych alimentów za 2005 rok - nawet jeśli było to 0,00 zł, i zaś. z US o podatku dochodowym za 2005 rok.

przynajmniej u mnie tego wymagają, ale co miasto to inny obyczaj, więc niech zapyta jakie dokumenty są potrzebne. Zaświadczenie na bank!No i nie moze mieć skończonych 24 lat.

Gość mofihanikin
Dziecko, ile Ty masz lat? Domniemam, ze jak mieszka oddzielnie, to jest osobą dorosła, jak jest osoba dorosła, to musi, miec zaświadczenie o podjęciu nauki, i takie zaswiadczenie musi dostarczyc co semestr. Gdyby sesja nie poszła i wyrzucili, od razu traci alimenty. Alimenty są n a uczące sie dzieci.

Gość sdffdf
dziekuje za informacje .

Gość sdffdf
dzieki sabinak ..pomogłas mi troche :) nie znam sie na tym bo sama nie pobieram ale mi rozjasnilas troche teraz wszystko.dzieki!ale przypomnialo mi sie jeszcze jddno pytanko ..a czy nie wiesz czy ta zaliczka alim. jest we tej samej kwocie co FM? czy jesli dostawal fajmy 500 zł od FM to teraz tyle samo??jak to jest u ciebie??wybacz ze cie męcze i niejasno wszystko tak pisze ale sie strasznie spiesze:)pozdrawiam

Gość sdffdf
aha odpowiem ci jeszcze na twe pytanie czemu nie staral sie o zalicze w 2005 roku..bo łaskawe panie z pomocy spolecznej powiedzialy ze sie mu nie nalezy bo studiuje ..tym samym cos mi tu smierdzi cholera..a teraz przeciez tez studiuje i co??oszukaly go chyba najwyraniej babsztyle..

nie dostanie 500 zł, ja dostaję 300 zł, co stanowi połowę zasądzonych, tak niestety jest.I to jest najwyższa zaliczka alim.

Gość sdffdf
no szkoda ale dobre i 300 zł chociaz ostatnio mu powiedziano ze ma szanse nawet na 700 bo ma naprawde ciezką sytuacje ..tyle wiem napewno od niego samego ..wiec juz nie chce mieszac bo jesli ty mowisz ze 300 to najwieksza to cholera niewiadomo skad taką kwote wymyslily te babki...wszystko to pokręcone jakieś jak dla mnie jest..

jak dla mnie też.........niech składa papiery i się zobaczy. Mówię Ci co miasto to inne przepisy, niby te same a jednak niekoniecznie.

Gość skąd się biorą
Ponoć, ze studiów dziennych, haahaaahaa. Swoja droga do czego to podobne, zeby dorosły chłopak mający 2 żyjących rodziców, domagał sie alimentów z państwowej kasy. W taki razie jego rodziców powinni zamknąć i posłać do roboty, zmajstrowali niech ponosza koszty. Chciałabym, zeby takich zamykali.