Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam do was pytanko

Wplyw antybiotykow na rozwoj plodu - POMOCY

Polecane posty

Gość mam do was pytanko

Podejrzewam, ze jestem w ciazy odstawilam pigulki i zaraz po okresie zaczelismy z mezem starac sie o malenstwo, jakies 10dni po tym, rozchorowalam sie(mialam przepelnione cale gardlo sluzem, jak przy anginie) i dostalam antybiotyk, ktory zazywalam 5dni. Od tamtej pory nie uprawialismy seksu, niestety po antybiotykach wystapila takze reakcja alergiczna i dostalam grzybice, kupilam w aptece czopki dopochwowe, bez recepty, ktore bralam 3dni. Dodam jeszcze ze przed wizyta u lek. dla upewnienia sie zrobilam test ciazowy, ktory wyszedl ujemnie. Jednak teraz nie mam miesiaczki(juz 3dni po terminie) , wystepuje wzmozona bolesnosc piersi (od jakis 2tyg) Boje sie ze te lek moga miec wplyw na rozwoj dziecka. Czy ktoras z was byla w podobnej sytuacji Prosze o pomoc z gory dziekuje za wpisy

Gość ważne dla mnie
a jaki antybiotyk brała?

Gość ważne dla mnie
i co masz na myśli mówiąc reakcja alergiczna?

Gość mam do was pytanko
tavanic sie nazywa sklad : Levofloxacin

Gość mam do was pytanko
grzybica pochwy wystapila

Gość ja wciazy
mialam zapalenie oskrzeli i tez bralam antybiotyk tylko nieco pozniej w 2 trymestrze i wszystko z moim juz 9 letnim synem ok.nie martw sie na zapas.pozdrawiam

Gość ważne dla mnie
nie stosuje się tych leków w ciązy, a na moje oko nie jesteś w ciązy -po tabsach nie tak łatwo sie zachodzi- choroba przesuęla ci okres albo wogóle będziesz miala zaburzenia z ostawienia. nie jesteś w polsce?

Gość mam do was pytanko
czytam na ulotce, ze ten lek nie moze byc stosowany u kobiet w ciazy, dzici, mlodziezy i ludzi starszych, jednak jesli byl to dopiero 1tydzien ciazy, nie ma jeszcze lozyska, wiec ten lek chyba do zarodka nie dotrze, albo?

Gość mam do was pytanko
mieszkam w niemczech w przyszlym tyg. ide do gin. sadze ze to jednak ciza, poniewaz pigulki odstawialam raz do roku na miesiac, dwa i takie cos mi sie nigdy nie przydarzylo

Gość ważne dla mnie
na 100 % nie jesteś w ciąży. jeśli jednak doszłoby nawet do zapłodnienia lek nie dotarłby do zarodka , bez obaw :)

Gość mam do was pytanko
dziekuje bardzo za odpowiedzi wiem ze najszybciej w ciaze zachodzi sie zaraz po odstawieniu pigulek, dlatego tak panikuje

Gość ważne dla mnie
i jeśli możesz to poczekaj z pół roku po odstawieniu tabsów... dobrze ci radzę :)

Gość mam do was pytanko
moj ginekolog twierdzi, ze nie ma na co czekac, ze krotko je bralam (3lata) i jajniki zaczna produkowac zaraz hormony, ktore podtrzymaja ciaze wazne dla mnie jestes ginekologiem, lub wiesz to z autopsji?

Gość a ja ja
na szczęście rzadko choruję, ale antybiotyk zawsze powoduje u mnie zaburzenia miesiączki. Raz musiałam mieć wywoływaną zastrzykami. Może u ciebie jest podobnie?

Gość mam do was pytanko
moze ktos jeszcze sie wypowie

Gość mam do was pytanko

Gość mam do was pytanko
Jednak nie bylam w ciazy, dostalam okres teraz juz bede uwazac zeby sie nie przeziebic i nie musiec brac zadnych lekow dziekuje za pomoc i odpowiedzi na pytania