Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość darietta

dziewczyny czy którejś z was udało sie wygrać z tymi prolemami

Polecane posty

Gość darietta

jeśli tak to byłabym wdzieczna za podpowiedzi co wam pomogło w jakim czasie ile to kosztowało chodzi mi o wypadanie włosów ( miałam włosy do pasa i wszyscy doradzali mi ścięcie nawet dermatolog mówił ze jak zetne włosy się zregeneruja będa mocniejsze ale nie mam ich wiązac w kitkę i tak tez zrobiłam ściełam włosy do ramion i co wypadaja jeszcze bardziej) jeśli znacie jakies dobre i naprawde pomagające sposoby by to powstrzymac bede wdzieczna ( tylko nie polecajcie mi skrzypowity, witaralu, falwit- bo juz stosowałam te witaminy każde ponad pół roku i zero rezultatów) stosowałam wcierki od dermatologa i to tez nic nie pomogło wydałam tyle kasy a rezultatów zadnuch dlatego moze jakies domowe sposoby sa druga sprawa to trądzik i wągry normalnie niemoge sobie z nimi dac rady nieraz mam ich mniej a nieraz tyle mi sie ich wywali ze az mi wstyd gdziekolwiek wyjść równiez stosowałam rózne żele kremy smarowidła od dermatologa ale to pomagało na początku a teraz juz nie chce mam jakąs maź biała robiona w aptece ale ona strasznie wysusza mi skóre az cała piecze nie mam pomysłu co jeszcze robic a chciałabym mieć ładną gładka cere bede wdziecznza za wasze rady no i moj trzeci prooblem równiez dotyczy włosów ale tym razem to strasznie mi sie przetłuszczają i tez nie wiem co robic ostatnio został mi polecony szampon eva medica do włosów przetłuszczających stosowała któraś z was jest pomocny a może znacie jakis inny skuteczny bo jak poszłam do apteki to babka nie bardzo umiała mi pomóc troszke sie rozpisałam sorki za błedy ale pisze szybko bo śpiesze sie do szkoły z góry dziekuje za pomoc

Gość podaj swój przykładowy
dzienny jadłospis, poważnie mówię:)

ja mam podobny problem do koleznaki rano sniadanko: cistko + capuccino ok godz 8.30 obiad ok 13.30/14/30 roznie raz miesko plus warzywa gootowane lub salata, lub makaron z sosem + cosik slodkiego, wieczorkiem ok 19.30/20.00 znow miesko lub cosik innego w ciagu dnia zielona herbatka i 2 kawcie :)

Gość też tak miałam
i żadne witaminy mi nie pomagały, znaczną poprawę zobaczyłam dopiero jak sobie kupiłam w aptece szampon z odżywką DORA za ok. 80 zł

Gość inneov
na wypadające włosy super jest inneov. Jest troszkę drogi ok. 90 zeta, ale naprawdę skuteczny

Gość Marca jak nie zmienisz
swojego jadłospisu to już niedługo będziesz łysa

Gość pustkaaa w głowie
Moze to chora tarczyca, moze nadmierny łojotok skóry, moze niedokrwistosc? Badania robiłas?

Gość wiemdobrze
inneov?? mozesz napisac cos wiecej? jak dlugo trzeba brac zeby zobaczyc rezulaltaty> napisz co wiesz. dzieki

Gość rower błażeja
Przepraszam, że wtrącę , ale czy któraś z was stosowała Merz Special na włosy i paznokcie?

Gość radical
ostatnio byl taki watek, podobno po nim sa dobre efekty,sprobuj

Gość rower błażeja
ok, dzięki

Gość darietta
niestety moj jadłospis nie jest bogaty ale na sniadanko jem chlebek z szynka lub serkiem do tego herbatka na obiad tu juz różnie np ziemniaki kotlecik z piersi kapustka jakis sosik zalezy od dnia i co mama ugotuje nieraz nie jem obiadu na kolacje chlebek z czymś od czasu do czasu jakis owoc

Gość kdf.glkf
ja stosuje wode brzozowa..ale dopiero 5 dni wiec nie pwoiem Ci czy jest skuteczna...a na wagry...mzoe myj tawrz plynem do higieny intymnej

Gość jedz orzechy
więcej warzyw i mięsko albo lepiej ryby

Na trądzik proponuje przejście na bardziej naturalne preparaty: mydełko+krem Babydream, olejek herbaciany, przemywanie twarzy ziołami, robienie maseczek z glinki Argiletz, mycie twarzy płatkami owsianymi, maść Alantan plus. Wcieranie oleju na noc-ja przecieram twarz arachidowym, zachwalana jest teżoliwka Hipp. Na włosy polecam płukanki z ziół (pokrzywa, skrzyp, kora dębu, szałwia, rumianek)- na wypadanaie i przetłuszczanie. Oraz maseczka Wax. Szampon+odżywka do spłukiwania np Elseve, Dove-najlepsze jak dla mnie. A ogólnie to faktycznie bardziej urozmaicona dieta by Ci się przydałą: zielona herbata woda miner. niegaz. Staropolanka 200 lub Muszynianka wysokozmineralizowana koniecznie!!! 2 marchewki dziennie schrupać picie lnu picie pokrzywy (na włosy!!) duużo owoców, orzechy koniecznie sok pomidorowy, z buraków itp. picie olejów: do wyboru do koloru, ja piję arachidowy (łyżeczkę) i oliwe z oliwek. A najlepiej to poczytaj topiki o trądziku, naturze i zdrowych dietach. Niestety nic za darmo ani teżnic łatwo nie przychodzi. Myśle że jeśli zastosujesz siędo tego co tu napisałam, to po 2-3 miechach regularnego stosowania tego stan twojej skóry, zdrowia i włosów na pewno siępodprawi. :) Powodzenia.

ja stosowałam Merza i uważam, ze jest rewelacyjny. Włosy strasznie mi leciały, różne rzeczy brałam, a dopiero merz pomógł. Zaś autorce topicu proponuję zmienić dermatologa. I koniecznie zrobić poziom hormonów, bo one też mogą być przyczyną. Pozdrawiam.

Gość evvela
Albo masz problem z hormonami (tarczyca) albo zła dieta. Musisz jeść dużo ciemnego razowego chleba, musli z ziarnami, płatki owsiane, drożdże. Po jakimś czasie powinno pomóc. Skoro masz problem z przetłuszczającą się skórą to na bank masz za mało witamin z grupy B. Dobrze by było jednak sprawdzić te hormony, lekarz rodzinny da Ci skierowanie na badania. Co do drożdży to możesz je jeść w tabletkach lub pić takie z kostki. Bardzo niemaczne lecz zdrowe. Bierzesz pół kostki drożdży piekarskich (do kupienia w każdym sklepie spożywczym, sprawdź date ważności muszą być świeże) zalewasz wrzącym mlekiem. Mleko koniecznie musi być wrzące a drożdże o temp pokojowej (bo inaczej ich nie zabijesz i zaczną fermentować z żołądku, takich sensacji nikomu nie życzę....) Wypijasz gdy ostygną, najlepiej codziennie. Pomogą i na cerę i na włosy. Samo zdrowie, polecam.

Gość do tej wyżej
mówisz o połowie kostki z tej 100g, tak? czyli 50g

Gość evvela
Niektórzy zalecają mniej ale ja czasami zaparzałam nawet całą kostkę. Generalnie najbezpieczniej jest rozkruszyć drożdże do garnuszka, zalać mlekiem i podgrzewać mieszając aż się zagotują (uwaga masakrycznie kipi jak się człowiek zagapi ;-) Drożdże są do kupienia w kostkach po 100 lub 50 g, bywają też suszone.

Gość evvela
Pisząc o "bezpieczeństwie" mam na myśli skuteczne zabicie drozdży, bo jak "przeżyją" i zaczną rosnąć w brzuchu to po prostu tragedia :-( więc lepiej zabić je na amen przed spożyciem :-)

Gość do tej wyżej
50g? takich nie widziałam tylko po 100g i 2x40g

Gość evvela
No to może faktycznie 40 g, nie zwróciłam uwagi na gramaturę. Wiem tylko że te małe paczuszki były na oko o połowę mniejsze od typowych. Co do wit B nie istnieje możliwość przedawkowania bo jest rozpuszczalna w wodzie więc organizm i tak nadmiaru pozbywa się z moczem.

Gość do tej wyżej
Dzięki:)

Gość pępuszek świata
ja stosuje wode brzozowa..ale dopiero 5 dni wiec nie pwoiem Ci czy jest skuteczna...a na wagry...mzoe myj tawrz plynem do higieny intymnej 23:01 jedz orzechy a cóz to za dziwne rady? powiem teraz ja. Mam ładne ale suche włosy - łamia sie i tez wypadają a szczególnie przy myciu i nie ma to znaczenia czy mam farbowane czy 16 cm odrosty. Twarz jest ladna, czasami jakis pryszczyk , ale generalnie twarz ładna. Zbyt mało wody pije ale i tak duzo sikam. Więc piję duzo pokrzywy i nie działa nic a nic. Skrzyp polny tez nie działa. Mam tarczycę ale hormony sa w normie jednak tez nie miało u mnie to znaczenia ze włosy wypadają. Odzywki rzne. Co do diety: ziemniaki, makarony ryz, chleb szynka kotlety owoce serek zółty i nic. teraz mam diete owoce musli jogurty aktivia na balona w brzuchu i wax na włosy. zobaczymy co bedzie. w cuda nie wierzę juz ale moze...... aha i nafte smarowałam - olej był okropny na głowie a włosy i tak wypadają. nie wiem o co chodzi - co robie zle.ale moze nasza uroda taka ze mamy takie włosy a moze cos w psychice? moja mam tez ma stresy nerwowa ale włosy sliczne i gęste i długie a moje.:(

Gość jedz orzechy
pępuszek świata--------> to nie są dziwne rady, to są dobre rady jak przeczytałam Twój jadłospis to wcale nie dziwię się, że masz kłopot z włosami:O

Gość jedz orzechy
poza tym pokrzywa czy skrzyp są moczopędne i jak każde zioło należy stosowć je z UMIAREM, a nie pić bez opamiętania

Gość jedz orzechy
jeśli chodzi o naftę to nie nakłada jej sie bezpośrednio z pojemniczka na głowę - musisz sporządzić maseczkę - łyżka nafty, żółtko jaja i sok z cytryny, wszystko to należy wymieszać i nakładac na włosy i skórę głowy, owinąć głowę ręcznikiem albo nałożyć czepek i po godzinie umyć szamponem i nałożyć odżywkę

Gość darietta
dziewczyny mam pytanie odnosnie tego badania hormonów w jaki sposób to sie odbywa i ile trzeba czekac na wyniki i gdzie sie je robi jakis czas temu rozmawiałam z moja mama i ona powiedziała ze to skierowanie na te badania jest bardzo trudno dostac bo ona była u dermatologa to ja wysłala do ginekologa a ginekolog wysłał ja do rodzinnego a ta powiedziała ze jej nie da bo nie widzi podstaw ja jeszcze nie próbowalam nigdzie ale wrazie co co mam mówic zeby mi dała to skierowanie mam tez pytanie bo mam ulotke szamponu na przetłuszczajace sie włosy firmy eva medica stosował ktos jaki efekt z tej seri jest równiez na wypadanie włosów dlatego chciałabym sie upewnic czy daje jaies rezultaty tak samo widziałam szampon w aptece z czarnej rzepy ok 10 zł i nie wiem czy dobry moze komus udało sie cos znalesć na moje włosy

Gość upupupupupupupupupupupp

Gość kasia***************
dziewczyny jak wygląda to badanie i jak zdobyc na nie skierowanie bo moja lekarka nie chce mi dac a mam takie same problemy jak autorka topiku czy jest tu ktos komu udało sie pokonac te paskudztwa