Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Młoda Kobieta

dziecko kolorowe a nietolerancyjni rodzice przyszłej matki

Polecane posty

Gość Młoda Kobieta

witam, jestem od ponad roku w UK. tu mieszkam z moim mężem i pracujemy. poznałąm tutaj wspaniałąkoleżankę, też POlkę, ktora jest tutaj obecnie blisko rok. jest młoda, ma dopiero 22 lata, od pół roku jest w związku z młodym (23 lata) Murzynem - Brytyjczykiem. ona teraz jest w 6 tygodniu ciąży. panicznie boi się powiedzieć rodzicom - raczej typowym Polakom ze wsi w wieku ponad 50 lat - dodam,że nikogo teraz nie obrażam ani nie generalizuję, bo np. moi rodzice też są ze wsi po 50tce i Murzyna jako ojcqa ich wnuka by nie uznali za bardzo :O Jej rodizce3 już samym faktem że ma chłopaka c\zarnego zachwyceni nie byli,na urlop jak miałz nią pojechać to isę wykręcali wstydem przed wioską (!!!) i ona pojechała sama latem. pytanei brzmi: ma im mówić??? teraz czy może jak już sie wnuk urodzi i oni od razu spojrzą na niego ianczej (to ich jedyna córka) to ona poprosiła mnie o opinię na tym forum, więc nie jest to t,że ja się wtrącam tak szumnie i powszechcnie na forum w jej życie (jakby co)

Gość pustkaaa w głowie
jesli bedzie z tego robic tajemnice,to będzie tak, jakby myslala kategoriami swoich rodziców. Oczywiscie,ze powiedziec--i przywiezc narzeczonego do domu, normalnie jak kazdego.

Gość casdc
ups, czarno widzę ale może wszystko z czasem się wyjaśni ;P

Gość SAMOCHÓD
Powinna powiedziec, moze troche będą zaskoczeni, ale powoli niech się zaczną oswajać. nikt nie lubi byc zaskakiwany, takimi niespodziankami.

pewnie ze powinna powiedziec,pozniej bedzie jej trudniej,a bedtzie miala slicznego malucha jej rodzice bede w nim zakochani,a na ludzi niech nie patrzy,co to kogo obchodzi jakiego koloru skory jest jej maz,ludzie sa okropni i tak beda gadali,najwazniejsze jest ze mlodzi sie kochaja i jest im razem dobrze i to musi powiedziec mamie i ojcu,na pewno sie jakos ulozy,zycze powodzenia.

Gość myrevin stul pysk wreszcie
powiem dwa przypadki. 1. jest miasto, wpływowi ludzie, na poziomie, normalne rodziny, szanowani...i nagle ich córka przyprowadza murzyna i czarne dziecko ciąza....co muszą czuc rodzice? wstyd im przed znajomym jak cholera. Będa się wysmiewac"no jasiu córka ci się z czarnym puściła". Dla rodziców wyzszego szczebla to wstyd i dlatego mówią ze by się wyparli córki. jednak nie wiem jakby było po porodzie. Cięzko okreslić. Mój kiedys pwiedział,ze by mnie w z domu wygonił.no ale moze to był straszak? oczywiście tu chodziło o nieslubne dzieckoa nie o dziecko czarne broń boze. 2. jest wieś. wszyscy się znaja i nagle córka przyprowadza murzyna i czarne dziecko - to dopiero draka na wsi.wstyd okrony płacz rodziców......niestety tak jest ale tu rodzice by sie napewno nie wyparli. No chybaze sa jakies wyjatki. raczej by starali sie robić dobrą mine do złej gry. i ja własnie znam taką rodzinę. Fakt dziecka jeszce niema, laska wyjechała z agranice i po czasie oznajmiła ze ma murzyna........cóz rodzice przezywali. No ale ona nigdy z nim ie przyjechała, tam juz zostanie na zawsze za granicą. Bo gdzie ma tu wracac na wies? do czego?

Gość do stul pysk
zalezy co sie rozumie przez rodzicow wyzszego szczebla. Jesli takich o wyzszej kulturze i szerszych horyzontach.to chyba bnie ma znaczenia, cza corka sie puscila z bialym czy czarnym ( o ile to od razu mozna nazwac puszczaniem) Jesli rodzice sa w miare normalni, to wazne bedzie dla nich, co ten Murzyn soba przedstawia oprocz koloru skóry. Ja bym delikatnie powiedziala, zachwalajac ojca dziecka (jeli oczywiscie jest co zachwalac). jesli powie,ze go kocha,ze jest to wartosciowy czlowiek, to nie bardzo bedzie im wypadalo sie awanturowac.(choc na pewno jet to dla corki komplikacamze zw \e wzgledu na nietolerancyjne spoleczenstwo). Ale mysle,ze jak sie Unia otworzyla, tomieszane malzenstwa nie beda az takim wyjatkiem - pociesz kolezanke i niech ona uzyje tego argumentu wobec rodzicow

Gość hmm może niech dziecko
przefarbuje na blond i powie, ze wyjechali na Karaiby i tam się opaliło :-o

Gość hmm może niech dziecko
ps. to samo niech zrobi z mężęm i niech zacznie do nie mówić Józek.

Gość znam ten problem
uwazan \m sie za osobe tolerancyjna\a, Moja córka za granica zakochała sie w Murzynie, naprawde milym, swietnie wykształconym facecie. Nie moglam mu naprawde niczego zarzucic. Mimo wszytko modlilam sie po cichu ( bo glosno bylo mi wstyd sie do tego przyznac) zeby ten zwiazek sie skonczył - po prostu balam sie kołtunskiego polskiego spoleczenstwa i tego,ze dziewczyna bedzie miala przez jakichs dokuczjacych jej chamow z ulicy skopane zycie. Na szcze scie zwiazek po jakims czasie sam sie rozpadł. Okropne,ze zyjemy w tak koszmarnie zacofanym kraju.Moze kiedys to sie zmieni.

Gość OLKUSA
Tak to jest z tymi plkami,oczywiscie nie wszystkimi!!!!!!!1 Pojedzie taka malolata do UK i daje dupy murzynom,a potem placze!!!!!!!! Ja na jej miejscu bym sie nigdy nie pokazala rodzicom na oczy!!!! Po co sie puszcza,a potem szuka porad u innych????? Zanim poszla z nim do lózka tez pytala innych o rade!!!!!!!!!

Gość tejsa
A ja mam za sąsiadow taką parę. Fajni są, a dzieciak jest po prostu śliczny, szczerze im pogratulowałam.

Gość OLKUSA
JAKA TOLERANCA???????????? Czarnuchy to brudasy na maxa,i nieroby!!!!!!!!!!!!!!!!! Smierdza z daleka!!!!!!!!! Odkad jestem w UK to mam o nich takie zdanie i nie zmienie,zero kultury z ich strony,doac im po babanie i wont do afryki!!!!!!!!!!!!!!!!1

olkusa jak masz udzielac takich dobrych rad to lepiej nic wiecej nie pisz i troche kultury.

Gość PrettyInSarlet
Jaka to ludzka mentalność:o niech jej rodzice sie cieszą, że będą mieli wnuka mulatka, niz np. ich córka oświadczyłaby, że ma dziewczyne i jest lesbijką i wnuków nigdy mieć nie bedą. Co to za różnica, jakiego koloru będzie dziecko. W Polsce to dalej Ciemnogród.

jak widac z tego co napisala olkusa to zeczywiscie polacy to ´maja problem z tolerancja.a dziwic sie ze np.w niemczech polakow maja za zlodziei i pijakow.

Gość Olkusa
Sluchajcie!!!!! Przed wyjazdem do anglii nigdy bym nie pomyslala ze bede rasistka ,ale to co zobaczylam tutaj tak mnie zmienilo.Polskie dziewczyny puszczaja sie na prawo i lewo a potem maja dylemat.Skoro ta dziewczyna tak bardzo kocha tego bambusa to czego sie wstydzi,niech sie nie radzi innych.Jest tylko garstka zcywilizowanych murzynów a reszta to prawdziwe malpy!!!!!!!!! Przyjwdzcie sobie tutaj to sie przekonacie jak smierdzi murzyn!! ZAL MI WAS!!!!!!!!!!

Gość calineczka___
Olkusa, a twoj ton i wyrazanie sie to niby swaidcza o twoim ucywilizowaniu? ;)

Gość Olkusa do bronki 32
No wlasnie a w anglii polki maja za dziwki kture sie puszczaja z murzynami

Olkusa, na zachodzie Polak to taki sam śmieć jak czarny.. nie wywyższaj się tak :P :o

Gość Olkusa
A co ma scywilizowanie z tym jakie mam o tym zdanie???????? Dwie odrebne zeczy!!!!!!

Gość Olkusa
Wole byc smieciem tutaj,niz tak jak ty smieciem w polsce

Gość calineczka___
chodzi mi o to, ze ty wulgarnie sei wyrazasz, a oni moze "wulgarnie pachna" :P nie ma roznicy. skoro oni nie sa cywilizowani - ty rowniez :P

Gość Olkusa do anusi
A ty bys chciala miec czarnego goscia????????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Olkusa
Jestescie za tepe zeby z wami gadac WIELKIE MATKI POLKI hi,hi,hi.............................