Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Holly Dolly_M

Ilu z was ma średnie wykształcenie i PRZEZ TO problem ze znalezieniem pracy

Polecane posty

Gość Holly Dolly_M

Mam średnie biurowe - wszedzie chcą tylko wyższe, doświadczenie ... mam już dość, nie mam siły :(

Gość Holly Dolly_M
Dla facetów mnóstwo ofert pracy tymczasem dla kobiet ehh szkoda gadać :(

Gość i na dodatek pytają o chęć
posiadania dziecka :o niedługo sprzątaczka będzie musiała mieć maturę :o

Gość łojeju
Spróbuj może zrobić studia zaocznie. Ja jestem po 30-stce i mam zamiar to zrobić dla swojego "bezpieczeństwa" jeśli chodzi o pracę, ewentualne redukce i napływ wykształconego narybku. Takie czasy. Nawet ludzie czterdziestoparoletni idą na studia.

Gość znam takich co
maja doktora i sprzataja...

Gość haniczka
ja mam 25 lat i srednie wyksztalcenie ostatnio jak bylam sie pytac o prace to pytali sie mnie czy jestem męzatką czy mam dzieci itp męzatką jestem niemam dzieci i co i oczywiscie mnie nie przyjekli

Gość łojeju
Holly a maturę masz czy musiałabyś zrobić?

Gość Holly Dolly_M
łojeju - poszłabym na studia ale za co? Muszę mieć pracę żeby płacić za studia i koło sie zamyka. Zresztą po 4 latach przerwy od nauki ciężko jest znowu zacząć ale i tak wszystko zalezy od pracy. W przeciagu 4 lat byłam tylko na stażu. Mnóstwo rozmów kwalif. mówią, że zadzwonią i co. Mówie wam ja nie mam już siły wstyd mi przed wzystkimi, że tyle szukam pracy :(

Gość Holly Dolly_M
mam maturę i jeszcze roczne studium...

Gość łojeju
Jak każda euforia i ta minie. Ostatnio rozmawiałam z gosciem, który powiedział mi, że pracodawcy znowu zaczynaja zwracać uwagę na czy czy ktoś na próbnym okresie się sprawdza w pracy, a nie na to czy jest po studiach. Ale tu niestety szanse maja panowie bo chodzi raczej o pracę fizyczną ( np. montaż różnych urzadzeń).

Gość łojeju
Ja ma 14 lat przerwy i mam zamiar iść. Mus to mus.

Gość Holly Dolly_M
Nie boisz się, że nie dasz rady, że bedzie ciężko???

Gość Ja mam wyższe
Ja mam wyższe i też nie mam pracy!To o znajomości chodzi a nie o wykształcenie. Pozdrawiam

Gość Holly Dolly_M
Lepiej z wyższym chyba, bo tak czuje sie najgorsza, niepotrzebna :( wszyscy są lepsi, chyab nie umiem się sprzedać na rozmowach kwalifikacyjnych :(

Gość a ja mam wyższe
ale nie mam doświadczenia i zjęzykami obcymi krucho.:o ostatnio widziałam ogłoszenie... poszukiwali sprzataczki do biura z wykształceniem min. średnim! paranoja:o

Ja mam średnie z maturą i 1,5 roczne studium i kiedyś to było coś ,a teraz studia ,doświadzczenie, języki obce, prawo jazdy kategorii B.znajomośc programów komputerowych itp.czasami wydaje mi się że nie nadgonie takich wymagań.

Niektorzy maja doktora i PRZEZ TO maja problem ze znalezieniem pracy... Musza zatajac dyplom, by zatrudnic sie gdziekolwiek :( Amant---> A zatrudnisz mnie po znajomosci? :P

Gość do calamity
nie wolno zatajać dyplomu, bo w razie jakiejś sprawy w sądzie pracy z miejsca się ja przegra.

dlaczego? co ma fakt posiadania dyplomu do tego? Ja rozumiem oszukac, ze sie ma jak sie nie ma i falszywke pokazac... Ale przemilczec jak sie ma nie mozna? Duzo osob tak robi :D Inaczej nie dostaliby pracy :P Cos za cos ;)

Gość do calamity
możesz dostać dyscyplinarkę za zatajenie prawdy o swoim wykształceniu

ja rozumiem w druga strone... i rozumiem jak ktos zapyta albo trzeba to gdzies wykazac i sie nie wykaze... Ale jak nie pytaja to to nie jest klamstwo :) Nie mowienie calej prawdy to nie klamstwo :)

Gość do calamity
Podpisując się pod CV w tym kontekście poświadczasz nieprawdę, a więc popełniasz przestępstwo. Pozostaje również problem naliczania urlopu.

Gość do calamity
studia doktoranckie zaliczają się do okresu zatrudnienia

Gość mis przytulanka
Holly Dolly_M - ja do Ciebie napewno zadzwonię:) niekoniecznie z ofertą pracy :-p

jaki to ma zwiazek z urlopem...?? z dyplomem nalezy sie wiekszy...? NO to chyba nie jest na niekorzysc firmy jak sie mniejszy przez to dostanie :P I nie zawsze pisze sie cv :P

Gość do calamity
tak, nalezy się większy, ponieważ studia doktoranckie, jak już napisałam wześniej, wliczają się do okresu zatrudnienia.

Gość rw379
nie martw sie napewno uda sie Tobie znalesc jakas prace Ja równiez mam srednie wykształcenie i jakos znalazlem prace fakt ciezka le jest powodzenia zycze:)

Gość drobnym drukiem o tym
doktoracie