Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czyzbyczyzyk

czy ktoś z Was tak mial, ze zmarnowal 1,5roku zycia?

Polecane posty

Gość czyzbyczyzyk

albo więcej?

Gość hmmmmmmmm
ja zmarnowalam 5, nie martw sie

Gość pół życia...

Gość klawisz
Tak, dokladnie 1,5 roku. Nastapilo rozstanie, na ktore sie zdecydowalismy, ale ona chyba wolala sprobowac zcegos nowego i po 2 miesiach znalazla sobie innego. Jest z nim dopiero 2 miesiace, ale widac, ze to wystarczylo, bo ja juz dla niej nie istnieje, a ona twierdzi, ze go kocha.

Gość czyzbyczyzyk
znaczy w sensie doslowanym to jest 1,5roku a juz wczesniej poszlam na denne studia a po studiach tez pare lat poszlo w piach, ale tak, ze totalnie do luftu to ostatnie 1,5roku bylo :o Mili jestescie, ze mnie pocieszacie:)

To nigdy nie jest czas zmarnowany :) Zdobyliście coś bardzo ważnego: doświadczenie :) Jesteście teraz na pewno mądrzejsi niż 1,5 6 czy 7 lat temu. Trzeba widzieć szklankę na wpół pełną, a nie pustą :)

Gość ja zmarnowalem cale zycie

Gość czyzbyczyzyk
a dlaczego myślicie, ze zmarnowaliscie? Moze lepiej nazwę to odpoczynkiem ...taki 1,5year gap-year :o...

Gość stara babo
literatura to nie życie. szklanka często pęka :P

Gość czyzbyczyzyk
ja wiem staro babo, widzę Ty masz takie wyważone i mądre opinie , bo juz kilka razy Cię czytalam. Lepiej siebie znam, ale poweim Wam wolałabym tego wszystkiego o sobie chyba nie wiedzieć i byc naiwna...no cóz, teraz to juz ględzę... Czy ktoś jeszcze chce coś dodać?:)

ale ja właśnie o ŻYCIU! Jak pęka, to proponuję nową. Z pewnością wybierzesz tę z trwalszego szkła ;p

Gość czyzbyczyzyk
powiem juz czemu zmarnowalam: poznalam kogos i sprawdzilo się przyslowie ze "szczęśliwi czasu nie liczą"....niestety tylko ja nie liczylam :o Nie wypalilo od początku a ja się łudzilam ;(

Gość ja ja ja ja ja
1,5 temu zakochałam się nie w tym facecie co trzeba nie doceniając męża, którego mam. :( 1,5 roku wycięte z życiorysu.

Gość mara mara
och, nie wiem czy Cie to pocieszy... wlasnie po raz kolejny poczulam , jak nienawidze swojej pracy... zeby byla jasnosc, robie doktorat za granica, szczyt marzen ha ha ha. nie znosze niemcow, nie znosze tej ponurej piwnicy, w ktorej musze sleczec godzinami nad mikroskopem jak jakis pustelnik... tak juz jest 3 lata i co dalej?

Gość czyzbyczyzyk
mara mara---> mam pytanie: czy robisz doktorat wbrew sobie?

Zmarnowany czas, to taki czas na myśl o którym nie pojawi się na twojej twarzy uśmiech albo nie zakręci się łza wzruszenia w oku. Jeżeli wspomnienie minionych dni wywołuje jakiekolwiek uczucia, to nie mógł być to zmarnowany czas.

Gość stara babo
nie cytuj głupot, myśl czasem i postaraj się wyjaśnić własnymi słowami :P. to prawda, że zdobywa się doświadczenie ale właśnie to doświadczenie wymaga mądrych decyzji. jeśli coś się nie układa i para się rozstaje, można uratować to jeśli oboje maja taką chęć. jeśli jedno z nich nie czuje takiej potrzeby, nic nie da się zrobić. nikt nie żyje, po to, żeby marnować życie. doświadczasz mądrości i na przyszłość wiesz, czego możesz się spodziewać, czego nie popełniać aby kolejny związek był lepszy.

Gość mara mara
nie, skadze, bardzo tego chcialam 3 lata temu tylko teraz czuje ze pod wieloma wzgledami to czas totalnie zmarnowany

Gość czyzbyczyzyk
mara mara--->tosą cenne doświadczenia, praca naukowa co prawda wyjalawia czlowieka, mozna przestac czuć się kobietą ślęcząc ciągle a laboratorium, ale masz juz tyle za sobą:) Masz blizej niz dalej:)

Gość mara mara
tylko uwazam, ze robienie tego, czego sie tak bardzo nielubi, to coz innego jak marnowanie mlodego zycia?? kazdy dzien wypelniony frustracja jest zmarnowany, tak uwazam. praca powinna sprawiac radosc a nie byc koszmarem

Gość czyzbyczyzyk
a jakie są koszty wycofania się z doktoratu? Musisz zwracac jakieś pieniądze?

Gość stara babo
smacznego :classic_cool:

Gość mara mara
tak, doswiadczenia sa cenne :) codziennie mowie sobie "jeszcze tylko xxx dni do odsiedzenia " i nawet na piechote wyrwe stad :)

Gość czyzbyczyzyk
z reguly doktorant dostaje jakies pieniądze na czas pisania doktoratu. Byl tu taki topik, pt Doktorat a zmarnowane zycie..mozesz poszukac na kafe:)

Gość mara mara
nie nic nie musze zwracac, wiesz, wiem, ze musze to skonczyc, po prostu byloby teraz bez sensu to rzucic w cholere, po za tym na pewno nie czulabym sie z tym dobrze... tylko strasznie glupio tak zainwestowac swoja mlodosc i zapal... a tu taki... niewypal :O

Gość mara mara
dziekuje , poszukam :) zawsze to milo pogadac z towarzyszami niedoli :)

Gość czyzbyczyzyk
pociesz się, ze niektorzy nie mają placone za pisanie doktoratu:o