Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie warszawianka

czy życie w W-wie jest drogie??

Polecane posty

Gość nie warszawianka

ciagle o tym czytam wiem,ze duzo droższe są mieszkania ,no ale czynsze są takie same jak u nas chleb, i bilet do kina kosztuje tyle samo to jak mam rozumieć to''drogie zycie w stolicy''?? a zarobki to chyba macie 4 razy większe niz gdzie indziej

Gość chrupek kukurydziany
a żyjesz tylko o chlebie i bilecie do kina? Ubrać się trzeba, wyskoczyć gdzieś, opłacić mieszkanie+ media. I przepada cała pensja.

Gość nie warszawianka
no ale ciuchy kosztują wszędzie tak samo-sa drogie i tanie.wiadomo,czynsz ,pisałam jest taki sam,sprawdzałam na alegro przy ofertach sprzedazy mieszkan,i byłam w szoku,bo myslałam,ze macie większy a jest taki sam ,porównując taki sam metraz w bloku

Gość warsiafka
Życie w Warszawie jest drogie. Wiekszosc pensji idzie na opłaty, a jak chcesz spedzic noc na szalenstwie w klubach to stówke musisz liczyc najmniej. Wiem że byłam w szoku jak uslyszalam ze moja kolezanka z Radomia zarabia 1500zł bo żyje sobie we wlasnym mieszkaniu, na wszystko jej wystarcza. U nas po prostu klepałaby biede przy takich zarobkach :O

Gość japonka bez ogonka
Weźmy pod uwagę, że zarabiam 2.000zł miesięcznie. Wynajmuje mieszkanie. Kawalerkę. Za wynajem 1000zł +media. Czy 1300zł. Jedzenie. Bilet autobusowy miesięczny. Ubrać się chcemy i jeszcze wieczorem wyjść gdzieś. Jeżeli zarabiasz więcej to Warszawa nie jest dla Ciebie droga. Jednak nie bez przyczyny jest nazywana jednym z droższych miast Europy. Ostatnio patyrzyłam mieskznaia w Krakowie i rzeczywiście nie ma większej różnicy. Nie wiem czemu tak jest. Może dlatego, ze to stolica.

Gość nie warszawianka
ale kochani to nie jest zaden argument ,ze chcecie się ubrac i gdzies wyskoczyć,no tacy w tym oryginalni nie jesteście tylko wydaje mi się,ze benzyna kosztuje tyle samo,jedzenie chyba tez,czynsz też,no w lokalu moze zapłacicie odrobine więcej(u nas tez są bardziej ekskluzywnie i drozsze) a zarobki jednak o wiele wyzsze ja zarabiam 800 zł!!! więc nie rozumiem tego jęczenia o drogim życiu w stołecznej

Gość nigdy nigdy
Mam bliska rodzine w W-wie.Ja po studiach plus podyplomowe zarabiam połowe mnie niż mój kuzyn po LO.Wodę wbrew temu co piszą mają o 1/3 tansza niz u mnie na prowincji.Kupiłam mnóstwo fajnych cichów na wyprzedazach/u nas nie ma/,dodam,ze ubieram sie w Zarze,Solarze,buty z wyzszej półki.Produkty spożywcze w tej samej cenie.Nie wiem ile kosztuje wynajęcie mieszkania,u nas ok.500 zł plus opłaty ok.400zł.

Gość nie warszawianka
no własnie u nas muszę!!! a w W-ie zarobki są o wiele,wiele wyzsze a prawie wszystko tyle samo kosztuje!!!!!więc gdzie sprawiedliwość

Ty, ale co znaczy dla Ciebie o wiele wiele? Myślisz, że tu wszyscy zarabiają miliony? Przyjdź pomieszkaj to zobaczysz. Zobaczysz czy w tej Warszawie zarabia się o wiele wiele więcej.

Gość nigdy nigdy
do chrupek to po co tam jeszcze mieszkasz ,jezeli jest tak marnie?;)

Gość To bujda
że życie w Warszawie jest droższe. I wynajem, i podstewowe opłaty, zakupy... są w takich samych cenach, jak w innych miastach. Knajpy, kluby - podobnie. No i właśnie - kwestia wyprzedaży itd - w stolicy można się fajnie ubrać dużo taniej, niż gdzie indziej. Więc nie wiem, o co to całe larum: musimy więcej zarabiać, bo tu się więcej wydaje. Bzdura. Po prostu w stolicy płaci się więcej i tyle. A żyje się nawet taniej niż np. w Krakowie.

Gość nigdy nigdy
do chrupek "zobaczysz czy w tej w-wie zarabia sie dużo wiecej"Twój cytat Przeciez to nieprawda

Gość nie warszawianka
ojojo,fakt o 20 gr drozszy :O ,ja zarabiam 800 zł ,a sie załoze .ze w moim zawodziw w w-wie zarabiałabym o wiele więcej

Gość nigdy nigdy
miałam okazje spędzić w W-wie 3 miesiace i jakos nie zauważyłam,ze jest drozej,życie na wsi oddalonej od miasta/nie podmiejskiej/ jest na pewno duzo tańsze,ale takich wsi jest niewiele,no moze na wschodzie wiecej.Ja mieszkam w mieście 30.000 i dla mnie to jest typowa prowincja.

Gość nie warszawianka
nie przesadzasz ty z tym 20 gr :O

Gość nigdy nigdy
mmmmmmm śmieszna jesteś.Rzeczywiscie chleba to je sie na kilogramy,co za porównania:).Jeżeli ktoś ma mieszkanie w w-wie,to koszt utrzymania jest mniej wiecej taki sam jak w mieście prowincjonalnym.Opłaty czyszowe sa na tym samym poziomie. mmmm wydasz wiecej na chleb,ale zaoszczedzisz na ciuchach i w bilansie ostatecznie nawet mozesz wyjsc na plus w porównaniu z prowincjuszem

Gość fajnie jest
no, ciekawe jaki czynsz płacicie za mieszkanie 58 metrowe po za stolicą?

Gość studentka od siedmiu bolesci
wiecie co tak sie wydaje,ze niby glupie 20gr. ale tu wszytsko jest drozsze o takie wlasnie na pozor male sumy, a musisz to kupowac codziennie. mleko,chleb, bulki itd i sie zbiera, chyba ze ktos robi zakupy w supermarkecie, to tam rzeczywiscie ceny sa podobne w calej polsce. ale ogolnie uwazam,ze zycie w wawie jest drogie.

Gość nigdy nigdy
do mmmm ciekawe skąd pochodzi twoja rodzina;)Bo tak naprawde to w w-wie warszawiaków juz prawie nie ma:) Ja nie mam zamiaru sie przeprowadzac,bo wole prowincje,pochodze z dużego wojewódzkiego miasta od dziada pradziada,a na prowincji mieszkam z własnego wyboru;)

Gość nigdy nigdy
Czynsz u mnie to 495 zł za mieszkanie 60m2 /własnosciowe/plus oczywiscie media. Tyle kosztowało 4 lata temu,teraz juz miszkam na swoim,wiec nie wiem.

Gość nigdy nigdy
to rzeczywiscie nalezysz to tych nielicznych warszawiaków:)

Gość strzyga__
w Wawie jest drogo! Mam porównanie. Że można coś kupić taniej? Ale ile się spędzi na dojazdach, szukaniu, kolejkach itp itd. A mieszkanie? zależy gdzie? opłaty z której dzielnicy porównujesz do swojego miasta, bo to przecież bardzo różnie jest... Jedzenie - podobnie - ceny, w którym sklepie porównujesz? w oszołomie, gdzie na zakupach spędzisz pół wieczoru czy skelpie w okolicy mieszkania, gdzie potrafi być kilka razy drożej? To wszystko zależy. Tu się nie poczeka, tam się coś dodatkowo kupi, a pieniądze idą jak woda...

Gość nigdy nigdy
do mmmm ale zrozum,ze z tym samym wykształceniem mozesz zarobić duzo więcej.Tutaj po studiach ludzie pracują na taśmach /na akord/ W W-wie są większe możliwości,wiem to od znajomych.Mam tam bardzo bliskie koleżanki,które zaczęły od zera życie w stolicy w wieku 35lat i są zachwycone.Doadm,ze nie były jakos specjalnie uzdolnione:)

Gość studentka od siedmiu bolesci
mozliwosci sa to jest sprawdzone i pewne, ale tu mamy rozmawiac czy zyje sie drozej w stolicy;)