Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sylwiaaa27

pampers czy huggis?ktore lepsiejsze?

Polecane posty

Gość sylwiaaa27

Gość pampers123
🖐️

Gość mama Pawełka
Chyba jednak pampers, choć ostatnio się trochę zawiodłam, bo gdzieś bokiem siusiu wycieka. Zmieniłam na rozmiar większy i to samo :( Dziecko waży nieco ponad 6 kg, a te do 9 są za małe :(

Ja od poczatku uzywam pampersow nie moge narzekac:) Nigdy nie bylo problemow ze skora odparzen czu takich tam:) Nigdy tez nam jak narazie nie przeciekaly:)

PAMPERS!!!!! Kupiłam ostatnio huggiesy i mały jest ciągle odparzony, nie mówiąc już o tym, jak wygląda pielucha po nocy...:O Z pampersami nigdy nie miałam problemu (pomijając wspomniane juz przesikiwanie bokiem-trwało to jakis czas,ale nie sądzę, aby zależało od pieluszki). Różnica w cenie też nie jest jakaś powalająca, teraz np. w realu pampersy jumbopack sa po 43 zł, porównując do huggiesów czy happiesów wychodzi mniej więcej tak samo.

Gość musisz niestety
przetestować. u mojej małej lepiej sprawdzają się huggiesy ale wszystko zależy od dziecka.

ja na poczatku uzywalam pampersow, potem przeszlam na huggisy, bo wlasnie tez sie zdarzalo ze przesikiwal bokiem, albo kupka mu wyciekala gora na plecy. Huggisy maja taka gume sciagajac a z tylu na plecach. Ale od kiedy pampers zaczal robic pieluszki z elastycznymi bokami to wrocilam do pampersow, Ale one sa doipiero od 4 wzwyz. poza tym huggiesy sa dwa rodzaje huggies superflex i sof&ry.

U mnie nie ma takiej wielkiej różnicy, ale jednak preferuję HUGGIESy. Mój synek czasem ma zaczerwienione nóżki po gumkach od Pampersów - ale i to sporadycznie. Za to wydaje mi się, że Pampersy są bardziej chłonne. W praktyce stosuje i te i te pieluszki na zmianę.

Gość iwona26
ja uzywałam zarówno pampersów jak i huggies pampersy przestałam szybko używać, bo własnie tak jak piszecie przeciekały siuśki i gorą kupka, potem uzywałam huggies i też nie byłam zadowolona. Obecnie od dłuższego czasu kupuję happy z belli i uważam że są najlepsze, i mają ściągacze w pasie że kupka nie wyleci plecami, nie mam zamiaru kupować innych,spróbujcie dziewczyny 🌻

Ja używałam pampers,wypróbowywałam huggies,bella i innych ale i tak zawsze zostawałam przy pampersach.Czasmi zdarzyło się że siusiu uciekło bokiem lub górą ale była to raczej wina złego ułożenia lub złego zapięcia

pampersy,lepiej wchłaniają, mimo że czasem siusiu ucieka bokiem :( ale ciesze się że tylko moim dzieciom;)

Najlepsze dla nas sa pampersy.Tylko ich uzywam ale postanowiam tez zaryzykowac i spróbowac innych tańszych.Haggisy wcale się nie sprawdziły -mimo że synek miał pieluche przez niecałe 2 godziny to przeciekało wszystko,były tez paskudne odparzenia i chrosty .

Gość gniszka
HUGGIS góra! to one maja opinie instytutu matki i dziecka a pampersy tylko opinie instytutu pampers i to chyba jest roznica! Moja córeczka używa i tych i tych ale po pampersie zdażają nam sie odparzenia a w nocy zdecydowanie lepsze sa huggis-y. Pozdrawiam

Gość jusiek
zdecydowanie pampers a testujemy już 7 miesięcy i super

pampers jest beznadziejny, mocz leci bokiem :P Huggies miałam od 2-5 kg, były b. b. fajne.

Gość tylko
tylko Huggies przynajmniej nie przeciekaja

Huggies - ale te najdroższe z rysunkami disneya - po nocy zdecydowanie po dotknięciu nie czuć na ręce wilgoci - w pampersach niestety czuć.Moja mała ma grubiutkie uda i po pampersach niestety zostają jej czerwone ślady po gumkach ........... I nie sugeruję się tu ceną bo są tylko 5 zł tańsze od pampersów ( w hipermarketech)

Gość huggies
Do tej pory używałam pampersów,bo tak z przyzwyczajenia przy pierwszym dziecku.Kiedyś musiałam kupić huggiesy bo akurat nie było pampersów w wymaganym rozmiarze i stwiedziłam ,ze są lepiej chłonne,nie śmierdzą jakąś dziwną chemią(co w połączeniu z siuśkami daje odór obrzydliwy!) no i są przyjemniejsze w dotyku takie miękkie.A dodatkowo siuśki nie ślizgają się w huggiesach tak jak w pampersach(dzięki "super" żelowi -żelkom chłonącym wilgoć) Naprawdę do tej pory kibicowałam pampersom ale teraz niestety...BYE,BYE PAMPERS.

Gość jesienna mama
Stawiam na pampersy, bo na huggiesy mały był uczulony. Fakt że siku czasem wyleciało, ale jak był nieco starszy, może się po prostu wiercił w łóżeczku i mu sie poprzesuwało to i tamto.

Gość riki tiki mamusie
Opinia Instytutu Matki i Dziecka to tylko nalepka. Zapłacisz-dadzą. To tyle. Piszę, bo wiem. Nie należy się akurat tym sugerować.

Gość Tato
Po 9 miesiącach używania huggisów, wypróbowałem pampersy. Moim skromnym zdaniem, chłonność i trzymanie "treści w garści" jest porównywalna. Jednak Pampersy są z delikatniejszego materiału, bardziej rozciągliwe...tym samym bardziej komfortowe dla malucha. Takie jest moje odczucie. Pozostaję przy pampersach. Pozdrawiam wszystkie mamy i opiekujących się na co dzień bobasami tatusiów.

Gość petuber
fioletowe z tesco. :-D

ja zdecydowanie preferuję huggis z powodu gumki z tyłu, dzięki której pieluszka doskonale dopasowuje sie do dziecka, poza tym ma lepsze koronki po bokach, a z Pampersami miałam parę \"wypadków\" że kupa wyleciała bokiem:(

moje dziecie dawno wyroslo z pieluch ale huggies-y sa lepsze na poczatku byly pampesy ale dal mnie one......... smierdzialy i po krotkim czasie robily sie b ciezkie w huggisach moj tymes sie lepiej czul

Gość testuje tesco
ja ostatnio testuje pieluchy tesco i jak na razie jestem mile zaskoczona, co prawda nie sa duzo tansze, ale zawsze cos, a jeszcze nic nie przecieklo, pupa wyglada ok, nie smierdza, jak dla mnie ok :)

moj syn niestety mial uczulenie na wszystkie pieluchy z wyjatkiem pampersow wiec u mnie wybor byl prosty... ale jak probowalam zastosowac haggiesy to mialy 1 podstawowa wade-przemakaly... po nocy dziecko mialo mokre spiochy tak jak by bylo bez pieluchy... z kolei pampersy faktycznie maja ten mankament ze nie maja gumki z tylu bo kupka moze wyjsc plecami...