Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rzuciłam tabletki

Dziewczyny po co sie trujecie tabsami???!!!!

Polecane posty

Gość rzuciłam tabletki

Jak widze na tym forum wszystkie dziewvczyny tylko w tabletki anty wierza jako jedyna metodę antykoncepcji:]Po co dziewczyny?No rozumiem jak już ktoras naprawde chce sie kochac codziennie i chce mieć 100 % pewności, no ale tak to przeciez gumki są ok, poza tym można się powstrzymac od seksu w dni płodne;)Ja tak robie z moim chłopakiem juz od ponad pół roku i jest ok;)Wczesniej brałąm tabsy, ale po 3 miesiącach Novynette odstawiła, bo wciąz sie fatalnie czułam:/A ochota na seks zerowa, a w dodatku tam pustynia:D:/Laski, przecież to naprawde nie tak łatwo zajść w ciążę jak sie jakies zabezpieczenie stosuje, można np.prezerwatywy i globulki łącznie jak sie boicie samych gumek:)My stosujemy Durex Extra Safe, nie pękła nigdy żadna:)Nie warto sie schizować z tabletkami i sie pilnować a i tak się jeszcze zastanawiać czy napewno jest luz;)Trochę wiedzxy na temat biologii, rozsądku, odpowiedzialości i bedzie spoko;)

słonko to, że się źle czułaś to tylko Twoja wina bo podejrzewam, że nie zrobiłaś wcześniej badania na poziom hormonów, cukier, próby wątrobowe, USG dopochwowe itede itepe ?? ja mam idealnie dobrane tabletki, nie mam żadnych skutków ubocznych, libido mam jeszcze większe, nie mam pustyni, nie mam dołków, nie mam bóli głowy - absolutnie nic i dobrze mi z tabletkami :P

a zapomniałam o najważniejszym mam uczulenie na lateks więc gumki odpadają i co w takim razie mi polecisz mądrego i skutecznego ?? :P

Gość emiiilka
ja stoeowalam to co Ty teraz piszesz o prezerwatywach i globulkach przez prawie rok....ale uwazam ze tabletki sa lepsze:) i dlatego je biore a poza tym wychodzi na tym tanie bo te durexy extra safe kosztuja z 8zl a globulki patentex-oval ok13zl wiec wychodzi raezm z 21 zl a za ta cene ma sie zabezpieczenie na caly miesiac:D a nie tlko na 3 czy 4 razy:D

gumki nie są OK :O właśnie dlatego ich nie lubię...a powstrzymywac się w dni płodne???:D sorry ale to się mija z celem :P dla mnie tabl daja jednak najwieksza pewność tyle że ja się b.dobrze czuję ;) ----cera mi siępoprawiła, nie ma hustawek nastrojów, nie boli brzuch w czasie okresu ai sam okres trwa 2 dni ...więc----------stawiam na tabletki :)

sram na takie tematy bo słowa w stylu \'po co sie trujecie\' są żałosne po prostu. założycielka tematu nie zna indywidualnych spraw każdej z nas, nie wie co nami kieruje, nie wie jak sie czujemy etc. nie wiem jak założycielka tematu ale ja uprawiam sex np. kilka razy pod rząd, za 4 gumki zapłaciłabym wiecej niz za moje tabsy a tak to mam i wygodniej i wiekszy komfort psychiczny i 100% pewności że nie bede musiała potem zabijać mojego dziecka jeszcze przed narodzeniem... ale po co ja sie produkuje? każdy ma swoją opinie, ale należy uszanować to, że nie możemy mowic za wszystkich bo \'ja miałam małe libido, źle sie czułam i suchość w pochwie\' to nie jest regułą.

Gość ja tam poprostu podziwiam
kobiety, ktore biora tabletki i chociaz mam 26 lat to nigdy nie odwazylam sie ich zazyc. Moj gin kiedy uslyszal, ze nie moge sie do tabletek przekonac nawet mnie nie przekonywal :) Dziewczynki ja kochalam sie od 18-go roku zycia bez zabezpieczenia, a w ciaze zaszlam w wieku lat 25-u :) Szkoda sie tak truc ale to sprawa indywidualna kazdej babki :)

antykoncepcja to wybor kazdej (kazdego) z nas, problem w tym ze bardzo ciezko jest uzyskac informacje o innych srodkach anty jak tabsy! wiem cos o tym, przerabialam ten temat jak sama postanowilam rzucic tabsy! spedzilam sporo godzin na internecie szukajac czegos odpowiedniago dla siebie. Wszedzie tylko pigulki, pigulki, pigulki... ewentualnie plasterki, ale to przeciez tez hormony.

Gość Dziecko to cud Boży
heh, bralam anty 7 lat, od ponad 2 proboje zajsc w ciaze.........Niestety..........To kolejny skutek uboczny........

moze za pozno sie starsza o dziecko. niestety bilogii sie nie przeskoczy. najwieksze szanse sa do 30stki. nawet nizej. potem niestety plodnosc spada i czesto ginekolodzy przypisuja tabletki na podwyzszenie plodnosci. tabletki nie pwooduja nieplodnosci. ci ktorzy tak mysla powinni isc i najpierw zrobic wszytkie badania. zadna sie nie zastanowi, ze moze ma niedowage, zle sie odzywia, mam ukryte problemy zdrowotne, stresuje sie, odchudza albo jeszcze cos innego, najprosciej obwinic tabletki. zamiast zadbac o zdrowie i forme. ja biore novynette ponad rok i nie mi nie jest a libido mam o wiele wieksze, bo kocham sie bez strsu, ze mi wypadnie ciaza.

nie zgodze sie ze po tabsach nie mozna zajsc w ciaze...brałam 6 i pol roku.Potem 2 miesiace przerwy i po pierwszym cyklu staran byłam i jestem:) w ciazy. Dla mnie tabletki wczesniej to była 100% pewnosc i zero stresu.Tez mam uczulenie na lateks wiec gumki odpadały a po globulkach..fuj no paskudnie:( A obliczanie dni płodnych i mierzenie temp na studiach gdzie stres nie raz siega zenitu..tez nie bardzo do mnie przemawiało.Ja czułam sie po tabsach dobrze i pewnie.A kazdy ma wybór..

Gość gugaxx
Kochane koleżanki forumowiczki wiecie co, rzeczywiscie o tabletkach mowi się przewaznie w samych superlatywach przez co mase mlodych dziwczat decyduje sie na nie. Niestety. Na poczatku u mnie bylo fantastycznie, zaczelam je brac w wieku 19 lat i bylam taka zachłyśnięta seksem ze nawet nA MYSL BY MI NIE PRZYSZłO żE MOGą MI SZKODZIć ,LICZYł SIę TYLKO MOJ KOMFORT PSYCHICZNY I WYGODA. Skutki uboczne pojawiły się po 4 latach i nawet wtedy nie łączyłam je z tabletkami. Wreszcie wylądowałam na obserwacji w szpitalu miałam takie migrany ze hej! Ordynator po wywiadzie kazała mi odstawic tabletki, ja jej na to, ze to na pewno nie one bo przeciez biorę je tyle lat i zawsze bylo ok. Ona mi na to ,że są rzeczy o których się głośno nie mówi pacjentom. i że skutki mogą wyjsc po wielu latach. Troche sie przestraszylam i odstawilam tabsy (wspanialy Yasmin), ale wcale nie bylam przekonana. Bylam za to sfrustrowana bo balam się współżyć. Bóle rzeczywiscie minely, libido jakby wieksze, ale za to wciaz mialam nieregularne okresy. Kompletnie rozregulowal mi sie cykl, mimo ze jako nastolatka mialam wszystko jak w zegarku. Potem na jajniku zrobila mi sie cysta, musialam poddac sie laparoskopii, mialam torbiel w piersi i takie wariacje mam do dzisiaj. Gdybym mogla cofnac czas nie zaczelabym brac tabsow.Rozmawialam z kilkoma dobrymi lekarzami podczas moich przygód z chorobami, wiele sie dowiedzialam. Kurde, przeciez to hormony, nigdy nie są obojetne dla zdrowego organizmu. I choc nie mam wygody i komfortu mam cos znacznie wazniejszego i szkoda mi dziewczyn, ktore za kilka lat bedą sobie pluły w brodę tak jak ja.

Gość dokładnie popieram wypowiedź
powyżej. Nie chce mi sie nawet opisywać ile problemów mam po odstawieniu tabletek. Bralam 8 lat, byly super dobrane, w trakcie i ch brania zadnych skutkow ubocznych. Za to odstawieniu...:( Juz 2 lata nie biorę a do tej pory moj organizm nie moze dojsc do ladu:O

Gość powiedz to tej kobiecie
co umarła podczas 12 porodu... Rób jak chcesz ale nie dawaj tu plotek o tym jak tabletki anty szkodza. To, że ty masz problemy ze zdrowiem nie oznacza, że mają je wszyscy. Zreszta poczytaj jakąkolwiek ulotke jakiegokolwiek lekarstwa. Nawet aspiryny i jej skutków ubocznych. Pewnie sie zdziwisz.

Gość sru tu tu tu
do - powiedz tej dziewczynie - a czy aspiryne bierzesz codziennie, przez kilka miesiecy albo lat he? ja nie chcialabym widziec kogos kto bral aspiryne codziennie przez np. 3-5 lat.....pomysl o tym....

Gość to porozmawiaj z kimś kto
ma chore serce od ilu lat bierze codziennie aspirynę. Zreszta każdy ma swój rozum i zabezpiecza się tak, jak uważa za właściwe. Nie chcesz, nie bierz - przymusu nie ma

Gość a ja mam shize
bo odstawialm tabsy jestem juz po 7dniowej przerwie+4 dni i bzykalismy sie w gumie która została we mnie a ja mam juz urojenie bo widziałam w srodki ten śluz a do wytrysku we mnie nie doszlo

Gość szyszka _sosnowa
smiac mi sie chce z tych wielbicielek anny sobeckiej:) antykoncepcja - be, tylko metody naturalne. zalosne. najwazniejsza moje panie jest wygoda, komfort, pewnosc, bo tego potzrebuje skoro lubie seks a na dziecko nie mam ochoty. a te z problemami od pigulek po prostu o siebie nie dbaly. ja biore pigulki od 7 lat, robie sobie regularnie usg piersi, narzadow rodnych, badam krew i jest ok. jakbyscie o siebie dbaly, nie mialybyscie problemow. ale z pigulkami to nie tak,ze raz zapisze lekarz a potem pojdzie sie i wyblaga u aptekarki,albo przepisze ciocia-dentystka. dbajcie o siebie, a problemow nie bedzie. przeczytajcie sobie artykul , zdjae sie na wp.pl o antykoncepcji a dowiecie sie, ze nie powoduje bezplodnosci, a nawet leczy !!

Gość deli24
ja też rzuciłam tabletki, potem plastry w cholere, teraz mierze temp i na początek stosujemy gumki zanim sie wszystko unormuje, jestem zadowolona

Gość a ja jestem zadowolona
z tabsów, dziekowac bogom za to ze ludzkosc je wymysliła ! :D

\"truje się\" bo mam anemie i biorę tabsy by zmiejszyć okres, faceta aktualnie brak...

Gość Każdy ma prawo do orgazmu...
Ja też jestem przykładem na skuteczność "gumek" :) Ponad 4 lata sumiennego stosowania i jak do tej pory (tfu tfu) żadnej wpadki ;) Nigdy nic nie peka... ze 2 razy moze sie zsunela... ale to i tak bylo kontrolowane...

Dlaczego \"truję się\" pigułkami? Bo mi to daje do myślenia, że zwolennicy i praktykanci \"naturalnego planowania rodziny\" mają zwykle 4-8 dzieciątek :P

Gość gugaxx
Do szyszki sosnowej, wybacz ale co do dbania o siebie to robie to może nawet za bardzo i tabletki mialam dobrze dobrane i wszystko bylo super i chodziłam co kilka miesięcy do lekarza( nie błagałam aptekarek ani cioć o recepty!!). Tyle lat bylam zwolenniczką tabletek tak jak wiele z was, naprawdę. Pisze tylko ,że są kobiety (nie są to bynajmniej odosobnione przypadki) mające dużo problemy po tabletkach wychodzace po wielu latach. i tylko tyle, a to że będziecie brać je dalej to wasza sprawa - "Na zdrowie". To jest forum i każdy może napisać o swoich doświadczeniach- o to chyba chodzi. Pozdr.

Gość gugaxx
I może gumki nie są najwygodniejsze, ale działają -przy odrobinie rozsądku. A za to czuje się o niebo lepiej:) Ale każdy ma prawo do wyboru metody dla SIEBIE.

Gość ratmahata
a ja tez po 7 latach brania tabletek mam straszne problemy zdrowotne, zaczelo sie od migren jakies 2 lata temu to wogole koszmar jakis w dodatku sie boje ze bede miala problrm z zajsciem w ciaze, dopiero teraz jak przestalam brac tabletki moj lekarz mi powiedzial zze tak sie czesto zdarza no i ze taka ilosc lekow nie jest obojetna dla organizmu a wczesniej jakos ochoczo mi ta trucizne przepisywal. Dbalam o zdrowie i robilam badania zawsze wszystko bylo ok, teraz po odstawieniu nic nie jest ok zaluje, ale do was nie mozna dotrzec kazda z was przekona sie sama jak zaczna sie problemy ja tylko ostrzegam

Gość GUGAXX
zgadzam się z ratmahata w 100%. Ale to co dla mnie osobiście jest przykre, to fakt, że zawsze gdy powiem coś niepochlebnego w sprawie tabletek to od razu dziewczyny mnie atakują,mówiąc że jestem ze stowarzyszenia katolickiego lub ligi polskich rodzin!!!:) To śmieszne:) Pozdr.

najbardziej wkurza mnie to, że jak ktoś się wypowie źle, to wszystkie od razu na dziewczynę nalatują. Ja biorę tabletki od 8 lat i wszystko było OK dopóki lekarz nie przepisał mi Yasmin- straszny ból nóg, nie do wytrzymania. Jestem zwolenniczką tabletek, ale nie czarujmy się że one nie szkodzą.

Gość ja też rzuciłam
byłam zmuszona bo wylądowałam przez nie w szpitalu dużo by o tym pisać ale nie biorę juz dwa lata zabezpieczamy sie prezerwatywą zawsze się bałam ,że jak nie będe brała tabletek to zajde w ciaze nie planowana teraz nie biore i jest naprawde ok pozdrawiam

Gość witammmmm
a ja po raniu tabletek antykncepcyjnych 3 lata ...odstawiłam chiałam zajśc w ciaże.....po 3 miesiącach zaszłam..i co z tego ...ciaza obumarła w 12tygodniu.....zrobi9łam wyniki ..zespół antykardiolipinowy (czyli problemy z krzepliwościa krwi) robia się skrzepy pomiedzy przepływami krwi miedzy maluchem a mamą...to skutek uboczny tabkletek..tak powiedział mi lekarz!!!!... tez byłam zwolenniczką tebletek....i kłociłam sie z każym kto twierdził inaczej..teraz nie wezme tego swiństwa juz nigdy!!! zawsze jest jakaś cena..coś za coś!! pmyślcie o tym!