Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rzuciłam tabletki

Dziewczyny po co sie trujecie tabsami???!!!!

Polecane posty

Gość hero
Mi też lekarze mówili cuda o tabletkach, jak je bralam to przez pierwsze lata było super, gorzej póżniej, a po odstawieniu mój organizm kompletnie zwariował. Do dziś mam jazdy:( Już wole niewygodne prezerwatywy. A taka byłam zakochana w tabsach...

Gość tapas
seks z prezerwatywa mozna porównac do lizania lizaka przez papierek. Lubie seks z moim facetem i niewyobrazam siebie aby w dni plodne mogla sie nie kochac przeciez wtedy ma sie najwieksza ochote. A tak poza tym to prezerwatywa zawsze moze peknać, zeslizngnąć...

Spokojnie to tylko awaria --> jak komuś się nie chce badać to zawsze jakieś wytłumaczenie znajdzie :P mój gin (prywatny) wypisuje mi skierowania na badania za ktore owszem musiałabym troszkę zapłacić ale moja droga wystarczy troszkę pomyśleć :P zawsze idę do mojej rodzinnej lekarki, która wszystkie badania przepisuje mi na kasę chorych, jedynie co to za badania poziomu hormonów muszę płacić bo takie może tylko ginekolog albo endokrynolog przepisać ale to nie sa jakieś wielkie pieniądze także widzisz jak się chce to się da ale pewnie najlepiej powiedzieć, że są drogie i mam w dupie a czasami wystarczy troszkę pomyśleć i troszkę chęci i wszystko da się załatwić :P

Gość hero
teoria- to jak wytłumaczysz, że ja regularnie się badałam i było ok, wszystko w normie a miałam migreny że cholera, infekcje intymne co 2 miesiące i zero libido? Nawet moj ginekolog powiedział tylko "Czasem tak jest " i tyle. Takie właśnie są te pieprzone i zachwalane tabsy!

HERO ----> Twój gin miał rację ja też znam osoby, które nie tolerowały absolutnie żadnych tabletek anty bo taki miały po prostu organizm i też cierpiały na masę skutków ubocznych mimo dobrych wyników badań ale wiesz ja gdybym się tak źle czuła i wypróbowała kilka różnych rodzajów a żadne by mi nie pasowaly to nie brałabym na siłe ja biorę bo mam dobre wyniki i nie mam żadnych skutków ubocznych czyli mój organizm w pełni tabletki toleruje co będzie kiedyś jak odstawie to też nie mogę być pewna bo moze się okazać, że też będe miala problemy w każdym razie staram się robić wszystko aby te ewentualne problemy wyszły teraz (podcza badań na przykład) a nie tak jak większość dziewczyn : biorą, nie badają się, mają jakies skutki uboczne a mimo to łykają dalej a później wszystkiemu winne będą tabletki a nie one same

Gość hero
Masz trochę racji, nawet sporo, ja tylko uważam że za mało mówi się o tym ilu dziewczynom tabletki szkodza, a za bardzo wychwala się je pod niebiosa. I tyle. Pozdr.

ale właśnie to, że im szkodzą to w większej części jest wina nie tabletek tylko właśnie samych dziewczyn bo uwierz mi 80 % kobiet biorących tabletki anty prawie nigdy nie robi koniecznych badań a poza tym z tymi tabletkami to jest loteria jednym moga zaszkodzic a na inne nie wplyna negatywnie w zaden sposob i tutaj tez pewne znaczenie odgrywa wiek , jesli zaczyna sie bardzo mlodo zazywac tabletki ryzyko powiklan w przyszlosci tez jest wieksze itd itp wiele jest argumentow przeciw ale prawda jest jedna : to nasz swiadomy wybor i nikt nas do tego nie zmusza ani nie wpycha tabletek na sile do gardla dlategp tez uwazam ze pretensje mozna miec tylko do siebie samej

Gość spokojnie to tylko awaria
Groga Teorio.Jednak praktyka to co innego:)Jesteś tak zaaferowana,że nie przeczytałaś mojego postu ze zrozumieniem.Wcześniej pisano,iż lekarz nie chce dać skierowania.Skomantowałam,że badania i tak są w większości płatne.Dodałam,mogą je sobie wsadzić,bo i tak nikomu nie potrzebne.Chyba tylko dla informacji.Gdzie wyczytałaś,iż jeśli są drogie to mam je w dupie?I czy pisałam,że są drogie?No,fakt,zgadzam się,że czasem trzeba pomyśleć.

Droga Awario ----> cytuję Twoją wypowiedź : \"A większość badań wykonuje się i tak odpłatnie więc mogą sobie skierowania wsadzić gdzieś. ....\" wywnioskowałam więc, że Ty również takich badań nie robisz tylko dlatego, że są wykonywane odpłatnie ale teraz widzę, że źle zrozumiałam za co serdecznie przepraszam ;) i nie musisz od razu tak fuczeć :P bo ja potrafię się przyznać do błędu :) a wynikł on z pośpiechu i przepraszam jeśli Cię uraziłam ;)

Gość szyszka_sosnowa
co lekarz to opinia. ja biore tabletki od 7 lat, mialam juz 4 ginekologow. zaden z nich nie kazal mi robic zadnej przerwy w braniu tabletek. powiedzili mi , ze owszem, byla taka teoria,ale teraz udowodniono,ze nie ma too zadnego wplywu. przez te 3 przepisowe miesiace plodnosc skacze w gore, dziekuje bardzo,ale nie chce dziecka, nie bede sie stresowac. poza tym biore tabletki dla wygody. nawet nie mam pojecia ile trwalyby moje cykle, kiedy bylby dzien plodny itp, w ogole, ale to w ogole mnei to nie interesuje. nie zamierzam tez sie stresowac,ze odstane okres kiedy sie go nie spodziewam.chce sie kochac wtedy kiedy ja mam na to ochote, a nie wtedy kiedy moj organizm mi na to pozwala, tak,alby nie zajsc w ciaze. latwo zwalic wszystko na pigulki. na cos trzeba.lekarz tez,jak nie wie co sie dzieje to zwali na tabletki bo to takie proste. i uwielbiam te teorie globalnego spisku- zachod chce sie pozbyc polakow i zajac terytorium polski, to nam tabletki rzucili. po co niby lekarze mieliby szkodzic pacjentom?? ja trzymam sie z daleka od tych, ktorzy chca mi wciskac inne tabsy na sile, bo niby nowsze, dzieki wielkie,ale skoro moje wyniki sa dobre i nic mnei nie boli, to niby czemu mialabym je zmieniac?

Teorio,ja się się obraziłam.Wiem,że pisanie czasem bywa źle zrozumiane.Choć powiem,że jestem pod lekkim wrażeniem.Rzadko kto na forum umie powiedzieć przepraszam. Życzę,aby nie wyszły Ci kiedyś bokiem tabsy.Jeszcze kilka lat temu dałabym głowę,że te skutki uboczne to "wroga propaganda"W powodowanie bezpłodności nie bardzo wierzę.Ale już w kompletne zaburzenie gospodarki hormonalnej już owszem.Zwłaszcza u bardziej dojrzałych kobiet,gdzie w naturalny sposób dochodzi do pewnych zaburzeń.Młody organizm ma sporo czasu na regenerację,starszy już nie bardzo.Bo przecież czasem zaczynają się już naturalne procesy ,że tak powiem"starzenia"Nie są obojętne dla wątroby,żył.Ech,coś za coś.

Gość hero
Awaria, sto procent popieram - coś z coś!

Awario ---> ;) wiesz ja też nie twierdzę, że tabletki są jak cukierki i żadnego wpływu nie wywrą bo nie wiadomo co się stanie z moim organizmem jak odstawie nie mniej jednak uważam, że częste badania i wizyty u ginekologa mogą to ryzyko powikłań nieco niwelować a wkur*** mnie to, że większość dziewczyn CAŁĄ WINĘ zwala na tabletki a już z tą bezpłodnością to lekkie przegięcie zauważ, że żadna z dziewczyn, która po odstawieniu nie może zajść w ciąże na pewno nie robiła badań na płodność przed zażywaniem tabletek ale pewnie najłatwiej zwalić winę na tabletki ja znam wiele kobiet, które w ciąże zajść nie mogą mimo, że w życiu nie wzięły ani jednej tabletki anty do ust więc takie zwalanie winy na tabletki jest nielogiczne i wkur*** mnie maksymalnie :P :D pzdr

Gość hero
oj teoria..., jakbym słyszała siebie dwa lata temu :) Pozdr.

odstawilam tabsy jakis czas temu, bole glowy znacznie zadsze, ale i tak nadal mam problemy, bylam badana i biegano kolo mnie jak wokol jajka, bo moj tato jest lekarzem, mialam najlepszych ginekologów prywatnych, po tabletkach czulam sie znakomicie, kiedy e odstawilam, bo bardzo martwilam sie o swoje zdrowie, zaczely sie bole glowy, czulam sie jak na detoxie, nie wiem jak dobrze byscie sobie dobraly tabsy, to hormon jest sztuczna ingerencja w wasze zdrowie.

hero ----> ale o co chodzi ?? ;) ;) Cold ---> wiesz ja znam wiele dziewczyn, które odstawiły tabsy i nie miały żadnych problemów zdrowotnych lub też problemów z zajściem w ciąże także nie ma co generalizować :P

Gość hero
teroia, chodzi mi o to ,że jak Ciebie słucham ,to jakbym słyszała siebie jakis czas temu:) Buziaczek

pewnie ze nie generalizuje, ale pomysl ze i Ciebie moze kiedys zaskoczyc zycie. Ja tez bylam pewna, bo mialam spokoj nie musialam sie zastanawiac czy mam gdzies prezerwatywe, czy nie peknie bylam spokojna to wlasnie dawalo mi przekonanie ze to nie jest takie dobre, i nie sadze zebys i Ty twierdzila ze to dla organizmu jest obojetne, bo nigdy nie bedzie.

Hero --> to załapałam ale dokładnie o którą wypowiedź Ci chodzi ?? :P że mnie wkurw**** laski twierdzące, ze są bezpłodne przez tabletki czy ze co ?? :D Cold ---> ależ ja nie zakładam, że u mnie będzie ok :P tylko, że znam wiele dziewczyn bez żadnych problemów po odstawieniu więc to nie jest prawda, ŻE KAŻDA będzie miała problemy i ŻADNA nie zajdzie w ciąże a tak większość uważa i pisze

w porzadku ja tez tak w zyciu nie zakladam, wiele kobiet jest przykladem na to ze tabsy moga nie miec praktycznie zadnego wplywu na nasze zycie, sprawa kazdej z nas z osobna. Zycze powodzenia.

Na mnie nie liczcie.Nie sprawdzę czy nadal jestem płodna;-)

Cold ---> ja Tobie również ;) Awaria --> a co Ty już dzieciata ?? :P

Już podwójnie:)6 i 10 lat.Te 6 to z NPR ;-)

Gość hero
teoria wszystko co mówisz przypomina mi mnie- ja twierdziłam tak samo jak Ty , miałam te same poglądy i mówiłam że laski przesadzają z tymi tabletkami, że znam masę dziewczyn którym to nie szkodzi, a w ogóle to one wręcz pomagają:) Ale pożyłam i zobaczyłam. Koleżanki też powoli wycofują się z tabsów i jestem pewna że za kilka lat wyjdzie szydło z worka. Ale Ty masz własny rozum i nie zamierzam Cie przekonywać. Ja tylko twierdzę, że lek który tylu(!!!) osobom szkodzi nie jest dobrym lekiem. Nie poleciłabym ich mojemu wrogowi, po tym co przeszłam.

Gość flopyy
Szukałam właśnie forum o tabletkach. Ja jestem już dwa lata po odstawieniu, ale do dzis przestrzegam znajome przed lekkomyslnym zaczęciem przyjmowania tabletek. Mi one zaszkodziły bardzo. Od 2 lat zabezpieczam się z chlopakiem prezerwatywą i jest ok. Ogółem brałam tabletki 5 lat. (Z przerwami). Bardzo dużo tu dziweczyn ze złymi doświadczeniami po tabletkch. Przykro mi dziweczyny i szkoda mi was

Gość hero
Wiem co czujesz floppy. Ciezko jest przestwić się raptem z tabletek i pełnego komfortu na gumki, ale za to jaką ja mam ostatnio ochotę:) Wczesniej po kilku latach tabsów byłam jak kawałek drewna!

Gość qwertyna
tabletki to gówno i tyle!!! Wszyscy się o tym przekonamy za parę lat. Jak weszly pierwsze tabletki wiele lat temu tez byl szał i propaganda jakie to wspaniałe cuda, a po kilku latach okazalo się że to była bomba z opóźnionym zapłonem. Z tymi tez tak będzie. Za parę lat zrobią najnowsze badania i okaze się że tabletki szkodzą bardziej niz myslano. Biedne dziewczęta...