Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiut

Naród, który sam siebie oszukuje

Polecane posty

Gość kiut

Po jakiego grzyba tu jeszcze siedzieć - lepiej spierdalajmy do Irlandii.Statystyka mówi , że co trzeci Polak żyje w stresie a pozostałych siedmiu w Londynie. Szanuję symbole narodowe,tylko jakieś ptactwo zafajdało flagę i orłowi rosną błony pomiędzy palcami, i dziób jakoś się dziwnie wydłuża.

Gość no a czego sie spodziewasz
po narodzie, który od powstania panstwa polskiego nie potrafi rządzic ????

Gość a no pewnie
Irlandia kraj wieśniaków - więc Polacy pasują tam jak ulał :P

\"po narodzie, który od powstania panstwa polskiego nie potrafi rządzic\" A zwycięstwo w 1921 ? A czasy kiedy byliśmy mocarstwem w XVI i XVII wieku?

Gość kiut
czy mozemy być dumni z naszego kraju? tak -dzieki za bezrobocie, za biede, za brak normalnej sluzby zdrowia, za brak godnych warunków do życia i za brak uśmiechu. Ludzie sa oszukiwani z dnia na dzien-podziwiam tych, którzy jeszcze wierza w ten kraj.

Gość abcabcabc
Ja tam robie wypad na Londek

Gość kiut
Polska, to piekny kraj... Tylko głupi nią rządzą. Spojrzeć na historię tego kraju, to można stwierdzić, ze GŁUPOTA jest siłą przewodnią. Gdy jest wspólny wróg, jednoczą sie, solidaryzują. Gdy dostaną wolną rękę do rządzenia. Automatycznie wchodzi prywata na plan pierwszy. PiS jest tego przykładem najświeższym.

Gość no a czego sie spodziewasz
no tak, i slepej kurze trafi sie ziarno :O 3 rozbiory, ciągłe kłótnie o władze, robienie tylko pod siebie zapominajac ze kraj składa sie z ludzi, nachapac sie jak najwiecej i pieprzyc co bedzie dalej !! chryste identycznie jak w krajach 3 swiata !!!

Gość Trawnik z Posen
jak mozna byc dumnym z czegos, co nie zasluguje na jakikolwiek szacunek? Polska to taki dziwny twór, który nie powinien istniec, a 11 listopada to nie swieto niepodleglosci, tylko kleski narodowej. gdyby nie odzyskanie niepodleglosci bylabym juz trzecim pokoleniem niemcow. wtedy bylabym dumna

Gość abcabcabc
wali mnie to wszystko.... nic nie mozna zrobic , nic. wszędzie kłody pod nogi.śmiech przez łzy..... Qrwa:(:(

Gość mondrek
Może kiedyś Polska była krajem z którego człowiek mógłby być dumny ale teraz to się wstyd gdziekolwiek na świecie przyznać do tego kraju i że się jest polakiem ;( Każdy olewa nas na świecie i z czego tu być dumnym? Z głupoty naszych niektórych polityków? Żałosne..........

Gość loko
Zastanowmy się: jak nisko upadl naród, który wybrał takich przedstawicieli.... że główny ideolog partyjny mówi: "lud jest ciemny, lud wszystko kupi"! Nawet rządzący mają ten naród w....

Gość Greta Garbo
ja mieszkam w Szkocji. podziwiam Szkotow za to, ze sa tak dumni ze swojego pochodzenia. kazdy podkresla "jestem Szkotem, nie Anglikiem". kochaja swoj kraj. ale co w tym dziwnego? nie ma tu afer. nie ma bezrobocia. nie ma biedy. a z czego ja mam byc dumna? z tego ze musialam tu przyjechac, bo jedyne co Polska miala mi do zaoferowania to praca za 600 zl na reke!!!! tak 600zl - po to robilam licencjat... i jeszcze z czego? z tego ze jak ojciec chlopaka mial zawal, to go w szpitalu nie przyjeli??? z tego??? a moze z nie konczacych sie afer????????? a zreszta, ja i tak sie nie znam - w koncu jestem nieudacznikiem...

Gość muł jan
żal mi tych wszystkich kombatantów, których telewizja tak chętnie pokazuje przy okazji różnych świąt narodowych, bo założe się, że nie za taką Polskę walczyli, przelewali krew by teraz żyć w ubóstwie. Wstyd mi, że jestem Polakiem, mamy zakompleksionych oszołomów przy sterach i szkoda mi tych wszystkich ludków, którzy charują za granicą aby utrzymać rodziny.

Gość muł jan
HAHAHA! Ktoś kto jest dumny z Polski chyba jest psychicznie chory albo nie wie co z pieniędzmi robić z ich nadmiaru.... Ale się uśmiałem, hah z Polski byc dumnym... Koszmar, jak nawet mozna o tym pisać. Dziś być Polakiem jest wstyd...

Gość koleś taki
ja wcale nie jestem dumny z Polski, nic dobrego jeszcze nie uzyskalem z tego ze ciezko pracuje dla ojczyzny ,sam dajac mu najlepsze swoje lata zycia czuje sie sponiewierany we wlasnym domu :(

Gość Greta Garbo
nie, no o dumie z bycia polakiem, to nikt tu nie napisal.

Gość ty jednak głupia jesteś
"Polska to taki dziwny twór, który nie powinien istniec" - hmmmm Polska to taki twór stworzony prez Polaków - tych szmat z Posen też :P

Gość Greta Garbo
a najgorzej mnie wkurza, ze juz mnie tam nie ma, a oni jeszcze chca ze mnie kase zedrzec!!!! tylko za co? za to ze musialam spieprzac z polski? ze trzeslam dupa w samolocie bo nie wiedzialam co bedzie (polecialam w ciemno). ze musialam sie tu sama odnalezc i od nowa wszystko ulozyc? za to mam im podatek zaplacic!!!!!!!!!!! najlepsze jest to, ze panstwo Szkockie pomoglo mi bardziej, choc jestem tu obca, niz moja wlasna ojczyzna. moja ojczyzna ma mnie w dupie.

Gość kiut
jeżeli rzeczywiście tak jest że zależy nam na tym żeby w Polsce było dobrze to apeluje do wszystkich młodych ludzi - idźcie na wybory bo jeżeli znowu zostaniećie w domach to po raz kolejny władzę wybierze nam "mocher" który tłumnie zjawi się przy urnach zaraz po niedzielnej mszy, pokażmy kaczkom gdzie jest ich miejsce - dość psucia tego państwa!!!!!!!!!!

Gość jeżeli już to moher
:P

Gość Greta Garbo
kiut --- > tylko ja nie wierze, ze juz moze byc lepiej. jest mi wszystko jedno kto wygra i tak bedzie ten sam gnoj. naprawde wierzysz ze jak wygra np PO to nagle stanie sie dobrze?

Gość jeżeli już to moher
to są wybory samorządowe dupku - więc o co Ci chodzi z kaczkami :O

Gość roleń
Ja natomiast otwarcie się przyznaję, że nie jestem patriotą, nie lubię orła białego na kaczych stopach, polskiej zapyziałej i ciemnej wsi z obowiązkowym katolicyzmem i w ogóle tej całej Polski z jej pielgrzymkami i innymi bzdetami - na pohybeł !

Gość Greta Garbo
Roleń - - - > podpisuje sie pod tym co napisales obiema rekami!!!

Gość lepszy polak
kończycie szkoły ,zdobywacie dobre wykształcenie i co...na tym się wasza aktywność umysłowa kończy.wybieracie karierę pomywaczy ,sprzątaczek,barmanów ,budowlańców.bo najprościej jest narzekać jak to w Polsce jest niedobrze ,opluwać swój dom ,swoich rodaków ,również samych siebie,zamiast troszeczkę pomyśleć i wziąśc się za rozkręcenie interesu.jest teraz tyle możliwości,nawet niepotrzeba wielkiego kapitału.osobiście potrzebowałem trzech lat,aby dzisiaj być dobrze ustawionym i nie poniewierać się po cudzych śmieciach i robić z siebie pośmiewisko w europie.a jeżeli chodzi o wstyd to ja się wstydzę za was pseudoemigrantów ,gdy wyjeżdżam na urlop po europie.

Gość luba ma
wszyscy w polsce zapomnieli ze kraj to przede wszystkim ludzie a nie przede wszystkim rzad! ja od ponad dwoch lat mieszkam w szwajcarii i tak juz zostanie. nie bojmy sie prawdy, nie ma dokad wracac - nikt dobrowolnie nie bedzie bal sie ze za miesiac straci prace, nie bedzie mial co dac dziecku jesc a o emeryturue morze pomarzyc. ja wyjechalam legalnie, urodzilam tu dziecko i mimo calego sentymentu do tego co polskie to moje dziecko obywatelstwo ma po ojcu. nie chce zeby bylo zaszufladkowane do bloku wschodniego jako pijak, zlodziej i len. przykro ze tak jest ale zycie sie ma jedno i nikt w ramach patriotyzmu nie bedzie go poswiecal zeby rzad mial jeszcze lepiej

Gość Greta Garbo
LEPSZY POLAK - nie wiesz o czym mowisz. tyle mozliwosci... nie mam zamiaru z toba dyskutowac bo nie ma sensu. wlasnie dlatego w polsce jest tak zle. bo rzadza ludzie tacy jak ty. ktorzy widza tylko swoja wlasna dupe - tylko "ja, ja i ja". gratuluje ze ci sie udalo, ale jednoczesnie mam mala nadzieje ze kiedys stracisz ta swoja pewnosc siebie i spojrzysz na ta swoja wspaniala polske oczami 90% polakow. twoim zdaniem co mialam zrobic? zrobilam licencjat. mialam trzy prace - jedna gorsza od drugiej. mialam swoj sklep. ale niestety tu gdzie mieszkam ludzi nie stac na zakupy, wiec sklep upadl. wg ciebie powinnma sie zadluzyc i otworzyc nastepny interes??? a na koncu przez ciagle rosnace odsetki z mojego kredytu powiesic sie. widzisz tylko czubek wlasnego nosa.

Gość lepszy polak
ja nie jestem materialistą takim jak Wy - spierdalacie bo chcecie miec bez myślenia - ja myślałem i mam.Więc dobrze wam kaczyński powiedział nieudacznicy i materialiści.