Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomaranczowa wredota

do matek na obczyznie -pytanie

Polecane posty

czyli jest wszystko w porzadku mozna polske krytykowac to wam dobrze wychodzi najlepiej udac ze nie widzi sie nic jest super ze polska sie sypie macie to w dupie a wiec spijcie dobrze wrocicie jak bedzie tu lepiej albo i nie wrocicie to sie zwie WYGODNICTWO nie inaczej no coz, polak potrafi

cytat? poczytaj matki w uk tam masz tego mnostwo mam kopiowac inny topick? po co? Macie klapki na oczach i widzicie to co chcecie widziec

TAK nazywam siebie Polka NIE krytykowalam niczego co polskie NIE zachlysnelam sie zachodnim stylem zycia i nie pluje na Polske TAK jestem patriotka mam narodowosc POLSKA wiec to odpowiedni dla mnie portal kraj tak samo twoj jak i moj!!!!

o to chodzi ze tam nie ma zadnego \"opluwania\" POLSKI. ty poczytaj, prosze cie, ale postaraj sie rozumiec co czytasz!!! Nie jak zozkojarzony pieciolatek!!

Gość niby racja ale
Ale pracujesz i płacisz podatki dla obcego monarchy

wredoto , a czy ty czasami nie masz problemow z zatrzymaniem u siebie pracownikow? wydaje mi sie, ze w tym twoim biznesie jest niezla rotacja, bo wyjezdzaja za granice nie magac wyzyc za glodowa pensje jaka im placisz. i chyba to cie tak boli, co? a poza tym , dziwna z ciebie kobieta interesu - przesiadujesz calymi dniami w sieci zamiast pilnowac firmy..... czy ten twoj biznes to czasami nie jest sciema?

Gość niby racja ale
nie ma opluwania / a tu to niby co/głaskanie po główce kogos kto smiał podjac temat/ :):):):):) punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia / na odległosc to nie to samo /;/

Gość sfrustrowana
A Ty Pomarańczowa Wredoto uważasz niby, że Polski nie ma za co krytykować ???????????????????????

umiesz czytac? nikogo nie zatrudniam ,juz pisałam

Hej pomaranczawo wredoto mnie to dreczy cos sie tak zaparla na te matki polki w Wielkiej Brytani. Piszesz ,ze czytasz ,a po co???????

punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia mnie tez sie wiele nie podoba ale nie siedze z załozonymi rekami tylko robie cos aby moje dzieci miały TU przyszłosc! a wy skoro wyjechaliscie nie robicie nic w tym kierunku wiec moze sobie darujcie ocene kraju najlepiej jest oceniac ale nic nie robic aby to zmienic tylko gadac gadac gadac jak cos zmienią ci co zostali to wrócic na gotowe zegnam władców swiata

Podatki place tutaj bo przeciez korzystam z tutejszej sluzby zdrowia, tutejsza policja \"opiekuje sie\" regionem w ktorym mieszkam, korzystam z tutejszej kanalizy, wody, uslug oczyszczalni sciekow i wywozu nieczystosci i wiele innych. Dlaczego mialabym placic gdzie indziej?

nie chodze do koscioła regularnie ide tylko gdy mam taka potrzeba dla mnie bog jest wszedzie nie tylko w kosciele

no wlasnie - zamiast gadac bez sensu i innym ublizac - wez sie do roboty ! nic nie robisz calymi dniami tylko duzo krzyczysz. brzydko.

pa

do niby racja a zauwazylas jak wypowiada sie zalozycielka tematu??? Nie dziwie sie ze ludzi ponosi. Ona jest po prostu chamska, szczegolnie kiedy innych od plebsu wyzywa.

Gość ...Vanilia...
Madzik24 Polakiem jest ten kto płaci podatki w polsce sama miłoscia zaden kraj nie da rady ciagnac gospodarki a opłaty za gaz czy prad nie sa podatkiem wiesz?

ludzie emigruja na calym swiecie - to jest normalne zjawisko, emigruja z roznych powodow : za praca, aby sie z kims polaczyc , aby sobie byt poprawic itd. to, ze ktos wyjedzie do innego kraju , nie robi z niego anglika, amerykanina czy niemca . nie tobie osadzac , ze skoro nie placi w polsce podatkow polakiem nie jest. podatki tutaj nie maja nic do rzeczy. a poza tym , ja nie zamierzam w polsce juz nigdy ich placic i niech tak zostanie.

Gość ...Vanilia...
pomaranczowa ma wiele racji a ja od siebie dodam : ci ktorzy odwrócili sie od kraju w trudnych dla niego chwilach i pojechali dorabiac inne panstwo nie powinni miec mozliwosci powrotu amen

Pomaranczowa wredoto ty mowisz ze w Polsce nie ma biedy wez sie obejrzy dookola to moze zauwazysz ile jest nedzy. Jaka jestes nieswiadoma tragedii i biedy wielu polaków szok. Tkwij dalej w swym zamknietym swiecie!!!

Gość ...Vanilia...
niech tak zostanie!!!!!!!!!!!!masz racje siedz tam gdzie jestes

Podatki sa rozne. Pytanie nie bylo sprecyzowane. A za co ja mam placic w Polsce skoro obecnie tam nie mieszkam i nie zarabiam. \"Polakiem jest ten kto placi podatki w Polsce\"? A Papiez jan Pawel ll byl Polakiem???