Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomaranczowa wredota

do matek na obczyznie -pytanie

Polecane posty

Gość Krej
Pomaranczowa Wredoto : skad u Ciebie tyle agresji i zlosci, skoro jestes tak bardzo szczesliwa? Nie tak ja sobie szczesliwych ludzi zawsze wyobrazalam. Limuzyna sie rozbijasz, corki zdrowe masz, zarabiasz duzo wiecej niz polska przecietna, sukcesy podobno w zyciu zawodowym odnosisz, posiadlosci wakacyjne posiadasz, na wakacje masz czas ... sama dokoncz liste ... tymczasem zolci siedzi w Tobie niebo wiecej niz rzekomego patriotyzmu! Siedzisz tu sobie na "narodowym poscie" i swa milosc do ojczyzny wyrazasz obrzucaniem rodakow brudna polszczyzna. Ot, moze i naleza Ci sie slowa pochwaly za przedsiebiorczosc. Ciezko jednakze jakiekolwiek komplementy kierowac do osoby uzywajacej powyzszej formy wypowiedzi i argumentacji. Zapienilas sie Pomaranczowa Wredoto, moze najwyzszy czas na spa i maly masazyk skoczyc? To mowie ja, swiezo upieczona matka na obczyznie, Polka w sercu, kosmopolita w rozumie.

Gość a ciekawe
dlaczego wy tacy madrzy wszyscy i szczesliwi( jak sadze) obrzucacie kogos kto miało dwage podjąc temat mianem tirówki bo co ? bo takie pieniadze mozna zarobic tylko przy drodze?Nie! czepiacie sie autorki ze jest chamska a wy to niby jacy jestescie Tez jestem zdania ze ci co wyjechali nie powinni negatywnie wypowiadac sie o ojczystym kraju Nawet gdyby mieli jakies "ale"

Gość no teraz zapodalas
Wszystkim wolno na kraj narzekac tylko tym ci co wyjechali maja buzie zamkniete na klodke trzymac. Zycze wiecej "zdrowego" myslenia.

zwracam sie do Paulki123 czy jakos tak... \"Prawda jest taka ze powoli wszyscy wyjada a nasze braki uzupelnia ukraincami i bedzie wtaraja ukraina \" mój maz jest ukraincem i jezeli wszyscy ukraincy sa tacy jak on, to zyczyłabym sobie zeby wszystkie te polskie lenie jechały budawc wielka brytanie czy irlandie nie wiem czy byłas na ukrainie, ale do Twojej wiadomosci...udaj sie do kijowa, tarnopola czy chmielnickiego....polska chowa sie przy tym. ale widze , ze myslisz dosc stereotypowo. poszerzaj horyzonty...powodzenia przy okazji na nowej drodze zycia i zdrowka dla malenstwa. jeszcze tak niedawno takie slodkie morały prawilas o tolerancji i akceptacji ale widze, ze u ciebie to z tym róznie..ciebie musza tolerowac wszyscy i oto walczylas, a wyzywasz swoje zale na ukraincach. ech

Gość dwie corki w wieku nastu lat
szkoda, wielka szkoda, bo taka to potomstwa nie zasluguje a swiat jeszcze dwoch wrednych kobiet nie potrzebuje.

widzicie, kochane, pomaranczowa niby taka wyszczekana, ale zareagowac potrafi na to ze sie ja nazwie tirowka. Na komentarze z sensem i wywodem logicznym nie reaguje. Bo nie umie, bidula.

Gość nie tirowka
nie zostala doslownie nazwana tirowka. Napisala ze dziewczyny pracujace w Anglii sprzedaja sie za kilka funtow wiec dostala post ze to ona w Polsce sie sprzedaje i tyle.

Gość nie tirowka
Nie wiem dlaczego ktos staje w jej obronie. Ona zaczela obrzucac wszystkich obelgami. Ludzie! Kobieta w tym wieku a kultury za grosz!

Gość nie tirowka
Mam to, mam tamto, gorzej niz dzieci w przedszkolu.

Gość mieszkam i tęsknie
mieszkam za granicą 12 lat ,ale naprawdę czuje się polką i powiem tylko tyle że chętnie bym wróciła bo mam w polsce rodzinę i miejsca których nie znajdziecie nigdzie na świecie. Tak tu czytam i jest mi naprawdę przykro bo nie tylko brak pieniedzy wygonił nas z kraju,ale przedewszystkim brak zrozumienia dla ciężkiej pracy ,zdolności i wykształcenia. za granicą ludzie naprawdę szybko się uczą rozwijaja i jest to docenione nie mówię tylko o satysakcji finansowej i myślę że jeżeli w tej chwili część polaków wróciła by do polski , to naprawdę piszę teraz do[... Pomarańczowej wrednej...]mogłabyś się od nich wiele nauczyć a tak naprawdę nie byłaś nigdy za granicą nie wiesz jak się tu żyje więc co możesz powiedzieć na ten temat czy jesteśmy patriotami czy nie ,i czy krytykujemy polskę my jej nie krytykujemu ......tylko to jak tam byliśmy traktowani ..... POZDRAWIAM WSZYSTKICH RODAKÓW....

a ja mysle, ze pomaranczowa wredota to typowy przedstawiciel nieudacznictwa i w zyciu nie osiagnela niczego. przepraszam , osiagnela : zgryzote i nerwice. i chce sie powyzywac na innych , ktorym cokolwiek sie w zyciu udalo. udaj sie jak najszybciej wredoto do psychiatry bo bardzo zle z toba.

Gość typowi polacy
jeden drugiemu oko by wydłubał

Gość a mnie jednak ciekawi
ile pomaranczowa placi swoim pracownikom. bo jakos nie odpowiedziala. pewnie tyle ile musi. :)

no i jeszcze musi na utrzymanie domku na Mazurach zostac no i nie zapomnijmy o WLASNYM samochodziku meza ;-)

Gość niekoniecznie
moja szefowa opływa w luksusy a nam płaci tyle ze ani mi w głowie wyjezdzac w pogoni za lepszym swiatem

ciesze sie, ale pewnie tez nie siedzi na tym forum i sie tym nie przechwala ;-) pozdrowienia dla Twojej szefowej 🖐️

Pomaranczowa wredota nie odpowiedziala na wiele pytan czyzby uciekła z zalozonego przez siebie topicu???

Gość pomaranczowa wredota
jakie macie pytania do mnie ? Zadacie odpowiedzi choc same nie udzieliłyscie odpowiedzi na moje pytanie

Gość ojojojo
ja tez brzydze sie Polaczkami, ktorzy sprzedaja sie za granica dla kasy i krytykuja nasz kraj....

Tak, brzydzę się Polską. Tak, sprzedałam się za parę marnych groszy. Tak, pluje na Polskę kiedy tylko mam okazję. Zadowolona? :D

Gość ojojojo
no to gratuluje euglena!

Gość a co mi powiecie
Postanowilam wrocic po 8 latach pobytu na obczyznie. Fakt pieniadze sa ale przyszedl czas ze nie o to mi juz chodzi. Tesknie za Polska, polska goscinnosia i atmosfera. Jestem bardzo pozytywnie nastawiona jezeli chodzi o ten powrot i wiem ze prace znajde-bede zyc skromniej ale na pewno szczesliwiej.

Gość ojojojo
euglena pakuj walizy i wypad na saksy!Takich jak ty nam juz tu nie trzeba

Gość ojojojo
znajdziesz znajdziesz bo teraz mamy duzo pracy obiboki wyjechały za granice i zwolniły wiele miejsc pracy a ty napewno dobrze znasz obcy jezyk wiec nie bedziesz miec problemu powodzenia

Z prawdziwą rozkoszą odpowiem że: TO BYŁ ŻART ;) A to dlaczego wyjechałam nie jest żadną tajemnicą. Mój mąż pracując 8 godzin dziennie na obczyźnie jest w stanie utrzymać całą rodzinę (ja nie pracuję). Nie muszę słuchać w telewizji wypowiedzi Kaczyńskich, Girtychów i całej reszty bandy. Moge sobie iść do sklepu w kapciach i nikt się temu nie dziwi ;) Nie ma pijaczków pod sklepem i babusów obrabiających mi dupę, że pewnie kradnę bo mam na sobie buty które kosztują 10 razy więcej niż same zarabiają. Nie ma zawiści, ludzie są mili, szkoły są świetne. Za patriotkę uważam się mimo wszystko. Kocham Polskę i naprawdę chciałabym nie być zmuszona do wyjazdu.

Gość ojojojo
kochasz Polske to czemu sobie z niej zartujesz?Piszesz o pluciu i mowisz ze to zart?To chyba jakies cudzoziemskie poczucie humoru juz nabyłas!

Gość ojojojo
potrafie potrafie ale ty nie umiesz zartowac bo to wcale nie było smieszne

Gość obserwatorka jedna
obserwuje tutejsze czarne nicki i niestety czuje rozczarowanie