Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

IKSIK80

DEPILACJA CIEPLYM WOSKIEM W CIAZY

Polecane posty

Witam. Dziewczyny ratujcie :( Jestem w 3 miesiacu ciazy i depilowalam do tej pory twarz cieplym woskiem u kosmetyczki. Wyczytalam teraz ze depilacja woskiem w ciazy jest zabroniona :( Jestem zalamana, gdybym wiedziala wczesniej....Jezeli cos bedzie nie tak z moim malenstwem nigdy sobie tego nie wybacze. Dziewczyny powiedzcie czy na pewno jest to niebezpieczne i dlaczego??? Co ja mam teraz zrobic? :(

Gość buka poka
Hmm, mnie się wydaje, że tu bardziej chodzi o szkodliwość wywołaną bólem niż jakimś chemicznym składnikiem wosku.

Gość wydaje mi sie ze
depilacja woskiem jest zabroniona ze wzgledu na mozliwosc wdania sie zakarzenia, wrastajace wloski itp moga do czegos doprowadzic... bez przesady - od wosku dzieci nie umieraja

Wiadomo że nie umierają, ale nie chce spowodować jakiś znamion na twarzy dziecka itp. Czy to mozliwe? Wszyscy piszą że depilacja woskiem jest zabroniona ale nikt nie potrafi powiedziec dlaczego?

Gość wydaje mi sie ze
pisze - zakazenia

Depilacja goracym woskiem nie jest w czasie ciazy wskazana, bo skora staje sie wrazliwa i goracy wosk moze powodowac podraznienie i pekajace naczynka krwionosne. Dlatego lepiej depilowac sie woskiem na zimno. Wosk nie zaszkodzi dziecku, o to mozesz byc spokojna, bol tez nie.

Poza tym jesli depilowalas sie woskiem regularnie to do bolu tez juz jestes przyzwyczajona i nie jest to juz taki szok ja depilacja po raz pierwszy.

Gość a jak wygląda depilacjaaaaa
a jak wygląda depilacja bikini ciepłym woskiem u kosmetyczki ?? jestem w pierwszym trymestrze ciąży i nie wiem czy można tak depilować ??? czy są faktycznie jakieś przeciwwskazania ??????

Gość mq2352151
moze dojsc do skurczy, i wywyaolac poronienie, badz jakies uszczerbki na zdrowiu dziecka, dlatego to nie jest wskazane

Gość a jak wygląda depilacjaaaaa
ufff aż się wierzyć nie chcę jakie mogą być skutki :( dzięki za odpowiedz

Gość bibalo
ja chodze do kosmetyczki na depilacje woskiem : nogi i okolice bikini jestem juz w 30 tygodniu i nic sie niedzieje.Przeciez jak sie chodzi do dentysty to tez boli jak boruja w zebach.Mysle ze to zalezy od skóry czy sie ma podraznienia czy nie oczywiscie w ciazy jest bardziej narazona

Gość gość
Masakra co laski tu wypisuja. Jakie uszczerbki na zdrowiu dziecka. Haha... pewnie. Najlepiej polozyc się i czekać 9 miesięcy na poród.

Gość Lexy 22
Dziewczyny! Nie radzę sobie z nogami. Mam same krosty, a potem blizny. Myślałam o depilacji laserowej, w necie znalazłam informacje, że jest kilka laserów do depilacji. Co myślicie o laserze Palomar Vectus, czytałam o nim trochę tutaj http://depilacja-laserowa.torun.pl. Polecacie?

Gość gość
Przesada ! Ja cała ciążę chodziłam na depilacje twrzy i i nic się nie stało. Nie słuchaj i nie czytaj takich głupot!

Gość Mother 30
Naturalne metody są najlepsze Od jakiegoś czasu używam pasty cukrowej. Nie mam problemu z podrażnieniami. Na początku chodziłam do sklepu gotową pastę, teraz robię ja sama. Jak chcesz trochę informacji to poczytaj http://depilacjacukrowa.com.pl/zalety-depilacji/

Gość Mirka 26
Moja koleżanka zrobiła sobie depilacje laserową, i to był właśnie Vectus. Jest mega zadowolona. Wystarczyły chyba 4 zabiegi i efekt super. Było w sumie bezbolesne.Słyszałam, że po depilacji innymi laserami można mieć nawet oparzenia. Laser ma czytnik, który dostosowuje moc do typu skóry.

Gość gść 123
Znajoma zdecydowała się na depilację laserem, o ile pamiętam, to dowiedziała się, że najlepszy jest Palomar Vectus . Jest mega zachwycona. Też byłam zaskoczona rezultatem. Po pierwszej sesji zauważalne były efekty. To był świetny wybór. Nic nie bolało. W pełni zadowalający efekt. Jeśli nie wiecie czy warto wybrać depilację laserową, to wszystkim polecam. http://www.bagra.com.pl/zdrowie-i-uroda/depilacja-laserowa-zabieg-dla-kazdego/