Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

czyjes słońce

skutecznosc diane 35

Polecane posty

Hej jestem po 4 pigulce diane, po ilu pigułkach mozna uprawiać sex?? co ze skutecznościa? to moje pierwsze tabsy... Czy któraś z Was wpadła biorąc te tabletki?

z tego co ja wiem diane są to tabletki na tradzik...a skutkiem ubocznym jest antykoncepcja...jest wiele innym tabletek antykoncepcyjnych tez tanich jesli o cene ci chodzi(?)...a co do zaczynania współzycia...przez pierwszy miesiąc ja bym uważała...niby pisze ze działają od pierwszego dnia ale...miesiac bym jeszcze stosowała niehormonalne srodki antykoncepcyjne...i lepiej jak zmienisz tabletki na inne:)

tu nei chodzi o cenę .. tabsy mi przepisała ginekolog po dokładnym przebadaniu, gdyz mi hormony szaleją...powiedziała ze mnie zabezpieczą no i buzka mi sie zrobi ładniejsza, póki co czuje sie bez zmian po braniu ich (jak narazie)...chodzi mi o moment zabezpieczenia...

diane jest głównie lekiem antyandrogennym i antykoncepcyjnym też - ma dużą (wporównaniu do innych tylko antykonc) dawkę hormonów.

Skutkiem ubocznym diane35 jest to, ze można zajebiście przytyć. Ja brałam to świństwo cztery miesiące i przytyłam z rozmiaru 34 na rozmiar 42.

ale od tabletek sie nie tyje...hormony moga spowodować zwiększone łaknienie i d;latego sie tyje jak sie je:) a jak sama sałożycielka tematu zauważyła miała jej sie buzia polepszyc i hormony uspokoic...ale antykoncepcja? ja wiem ze to skutek uboczny...nie wiem...a np. harmonet lub novynette maja najmniejsza dawke hormonu na polskim rynku wiec jesli dodatkowo potrzebujesz antykoncepcji to ja bym zmieniała:) ale to moje zdanie pzdr

Gość asdsdsdd
biorę diane 35 od dwóch lat i kiedyś brałam przez parę miesięcy, są super skuteczne jeśli chodzi o antykoncepcję i jestem pewna że od pierwszych tabletek (zresztą Diane35 zaczynasz brać od pierwszego dnia krwawienia - to dotyczy pierwszego opakowania - więc i tak się nie kochasz w tych dniach przecież) co do masy ciała, rzeczywiście przybrałam parę kilogramów ale u mnie raczej jest to efekt unormowania gospodarki hormonalnej i to pozytywny bo wcześniej miałam sporą niedowagę, niemniej chcę zrzucić ze trzy kilogramy

Gość asdsdsdd
efekt antykoncepcyjny Diane35 jest silniejszy niż w wielu typowych tabletkach anty, dlatego przy Diane nie trzeba być tak zegarmistrzowsko punktualnym w braniu tabletek i można nawet jakieś przegapiać choć naturalnie najlepiej przestrzegać systematyczności i stałej pory dnia

Gość kopreea
Ja czekam własnie na okres po pierwszym opakowaniu Diane 35, dzisiaj 3 dzien przerwy więc dam znac czy zaszlam czy nie bo nie stosowalam dodatkowej antykoncpepcji!

KOPREOO ja nie pisałam ze jestem tego pewna...ale podobno lepiej stosowac dodatek...ale skoro tyle dziewczyn które sie wypowiadało brało je bez niczego i mówi ze są świetne to pewnie tak jest!

dziewczyny powiem wam tak ja przez 2,5 roku bralam regularnie diane 35 i uprawialam sex --nie zaszlam w ciąże jak ją odstawilam po 2 miesiacach zaszlam w upragniona ciąże tak wiem diane 35 jest w 100% pewnym środkiem antykoncepcyjnym.

Gość sddsddd
"podobno lepiej stosować dodatek" a niby skąd ta wiadomość? nie spotkałam się z taką ani w publikacjach o antykoncepcji, ani u lekarzy, ani w dyskusjach doświadczonych kobiet to jedynie dziewczyny znerwicowane oraz niedojrzałe stosują jeszcze inne metody antykoncepcji więc luz p.s. znam dziewczynę która stosuje tabletki, globulki, kapturki i prezerwatywy, i chce jeszcze jakiegoś innego zabezpieczenia ale... ona ma powód: uraz psychiczny spowodowany usunięciem kiedyś ciąży

Gość Magdulaaa
ja dziś biore ostatnią tabletke z pierwszego opakowania. Mam nadzieje ze działanie antykoncepcyjne było od początku bo nie stosowałam żadniego innego zabezpieczenia. Troche się martwie. Mam nadzieje ze za pare dni dostane okres. A jeśli chodzi o cere to już widze efekty-mniej sie przetłuszcza i pryszczy też mniej :-) Skutków ubocznych nie mam-mam nadzieje ze nie bedzie :-) kopreea daj znać jak dostaniesz :-)

dziewczyny a ile kosztuje diane 35??? ja biore microgynon i zostalo mi 3 tabletki z pierwszego opakowania, wiec za kilka dni powinnam miec okres, wczesniej bylam na zastrzyku hormonalnym i przez 3 miesiace mialam plamienia, dlatego zrezygnnowalam, a teraz po tych tabletkach nie dosc, ze przez pierwsze pltorej tygodnia mialam silne codzienne od rana do nocy bole glowy, nic nie pomagalo, to teraz mam bole lydek, podobno to z braku magnezu, wiec sobie kupilam ale ja za microgynon place niecale 8 zl, tylko musze zmienic, bo nie wiem jaki jessze skutek uboczny bede miala... przez te lydki nie moglam spac w nocy, a przydaloby mi sie cos na poprawienie cery, bo juz zaczely mi ropne krosty wyskakiwac na twarzy... :(

Gość Magdulaaa
ja płace niecałe 10zł

Gość sddsddd
Diane35 ostatnio potaniała i w dużych aptekach kosztuje około 9,50 (z refundacją oczywiście, ale teoretycznie tylko tak można kupić)

Gość kopreaa
Dziewczyny w sobotę wzięłam ostatnią tabletkę a dzisiaj zaczęłam plamić więć jutro pewnie dostanę normlany okres, bo zawsze tak mam, że najpierw plamię a dopiero potem normalny okres!! Ulżyło mi :) Ej a bolą kogoś piersi??? Od niedzieli już mniej bolą ale nie wiem czy to możliwe żeby przy pierwszym opakowaniu zaczęło coś się z nimi dziac. Oczywiście byłoby mi miło gdyby się powiększyły!

Gość Magdulaaa
mniej bolały piersi na początku jak brałam, dzis mam pierwszy dzień przerwy-biore 1 opakowanie, czekam na okres z niecierpliwościa bo nie stosowałam innego zabezpieczenia

Gość kopreaa
Kurcze a ja dalej mam minimalne plamienie. Nie wiem co o tym sądzić! :(

to normalne bo kazda pig wstrzymuje okres!!! biorąc pigułki podczas przerwy powinnas miec tzw plamienie po odstawieniu normalny okres masz po zupel;nym odstawieniu pigułek

jak narazie super mimo ze to dopiero poczatki dzis 8 pigułka nic nie boli czuje sie swietnie i buzka nawet lepiej mi wyglada skutecznosci jeszcze nie przetestowałam ;)

Gość DRT
Diane35 są rewelacyjne antykoncepcyjnie nie wzięłam 4 tabletek pod rząd i wszytko OK

Gość Magdulaaa
kopreaa i co dostałaś ten okres-bo ja też zaczynam tak minimalnie plamic jak ty

Gość kopreaa
Dostałam i jest już normalny i dzisiaj w sumie z plamieniami 5 dzień więc tabletki długości okresu u mnie nie zmieniły, ale te plamienia jak na mój gust długo trwały bo tak z 3 dni to na pewno!! Zauwazylam ze jak biore tabletki czoło mi sie tak nie przetłuszcza, ale zmian jakiś specjlanych nie ma jeszcze mimo ze uzywam cały czas clindacne i differin :(

Gość Magdulaaa
kopreaa a duże miałaś te plamienia?ja mam 6 dzień przerwy- okresu nie dostałam ale dwa dni temu plamiłam minimalnie-wczoraj cos tam było a minimalnie a dzis nic nie widze, co jest :-(

Gość kopreaa
Ja też minimalnie plamiłam. Plamić zaczęłam w 3 dniu przerwy, dziś jest dzień 8 bo zaczynam opakowanie nowe i dalej mam okres tylko już taki normalny. Rozmawiałam z koleżanką i mówiła, że przy tabletkach tak się zdarza i zamiast okresu jest plamienie. Myślę, że nie powinnaś się martwić. Ja jestem ciekawa kiedy mi sie to skończy bo dzisiaj to już 6 dzień okresu!!Ja plamiłam 3 dni.

Gość Magdulaaa
no to zobaczymy... i od 2 dni boli mnie głowa. wczoraj wieczór zażyłam tabletke bo nie mogłam z bólu zasnąć a rano znowu budze sie z bóle.... teraz też boli :-(

Gość kopreaa
Może ciśnienie? Ja w piątek byłam lekko wypluta. Kręciło mi się w głowie i było duszno! Wydaje mi się, ze Diane 35 ma taki skutek uboczny że zamiast okresu jest plamienie, bo z tego co czytałam wiele osób ma taki problem! Wypij kawe jak lubisz :) Ja dodaję jeszcze mleko z kakaem i miodem, więc mogę pić nieograniczone ilości :)

Gość Magdulaaa
kawe już wypiłam -myślałam ze pomoże ale nic :-( moze jeszcze jedną :-) no cóż....moze to przez ten okres...idzie...idzie...i jakoś dojść nie może :-)