Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rosie

Slub w Paryzu

Polecane posty

Gość do narzeczonym nie jest
ale jesteś złośliwa. Skąd facet ma się znać na pierścionkach? Zaręczynowy pierścionek to coś innego ważniejszego niż prezent na urodziny czy imieniny. Mam rację? Większość mężczyzn ma problem z wyborem pierścionka i często proszą o rady płeć żeńską (jeśli nie swoją dziewczynę to siostrę czy dobrą koleżankę) To takie nienormalne? Przecież każdy z nich by chciał żeby sprawić swojej dziewczynie radość i żeby pierścionek bardzo jej się spodobał. Mój kolega ma zamiar się zaręczać i nawet ostatnio wysyłał mi linki pierścionków:-) Owszem każdy ma inny gust ale z tym co napisałaś to przesada....a może zazdrość z twojej strony że nie jesteś jeszcze zaręczona. I zastanawia mnie dlaczego wmieszałaś tu wpadkę? Pewnie żeby to kogoś zabolało:-( Tacy ludzie....

Gość do narzeczonym nie jest
i jeszcze raz uważnie przeczytaj wpis tamtej laski. On nie znał jej gustu w pierścionkach!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jeszcze raz powtarzam: W PIERŚCIONKACH a nie w ogóle. To zasadnicza różnica mądralo!!!!

Gość ta co sie zna
sikam ze smiechu z was...:D:D:D:D temat dyskusji : ślub w Paryżu...:classic_cool:

Gość a ja nie rozumiem
dlaczego zanika tradycja zaręczyn w gronie rodzinnym - tak bardzo, że niektóre najwidoczniej w ogóle nie wiedzą, o co chodzi?? Rozumem, że nie każdy musi mieć szlacheckie korzenie, ale to taki sam rytuał jak przenoszenie przez próg (a nawet starszy) czy oczepiny. Uświadamiam zatem panienki nie znające podstawowych zasad savoir - vivre`u: - chłopak pyta dziewczynę, czy zechce zostać jego żoną - to są oświadczyny. Żeby oświadczyny były oświadczynami, nie musi być nawet pierścionka - ba, dziewczyna nawet może powiedzieć "nie", co oznacza, że oświadczyn nie przyjęła, ale one tym niemniej miały miejsce - ona się zgadza - idą do rodziców (jej rodziców) i następuje częśc oficjalna: byłbym zaszczycony, gdyby zgodzili się państwo oddać mi rękę waszej cudownej córki... etc. I to są zaręczyny. Oczywiście można rodzicom po prostu oświadczyć: "wychodzę za mąż!!" "X mi się oświadczył"!! Ale jednak dla rodziców (normalnych, nie mówię o patologiach) takie "ceremonialne" zaręczyny sprawiają perzyjemność, bo są wyrazem szacunku do nich.

Gość tu
mialam slub w Paryzu (12 lat temu) i wspominam bardzo milo, zreszta od tej pory tu mieszkam

Gość Rosie
Dobrze ktos zauwazyl... troszke dyskusja odbiegla od tematu:) A JA NIE ROZUMIEM dziekuje Ci, ze wyjasniasz reszcie o co chodzilo, bo widze,ze tutaj malo kto zna zwyczaje i malo kto szanuje swoja rodzine :)

Gość Paryż
Rosie ---->>> Czy udało Ci się załatwić ten ślub ? Daj znać co i ja, bo bardzo interesuje mnie ten temat. Pozdrawiam

Gość gapcia_aa
hahahahahhahahahahahahahahahaha i jeszcze hahahahhahahahahaha i tylko hahahahahahahahhahaha a poza tym to hahahahahahhahahaha Ślub w Paryżu :D super pomysł Ps. a co z bliskimi w ten dzień?

Gość zrozpaczona głupota
oryginalnie...hmm..raczej naiwnie...chyba ze lecicie samolotem ( inaczej ajk dojedziesz to bedziesz padnieta) i co to za pomysł dzien polazic po Paryzu. osobiscie wolalam spedzic ten dzien w łóżku:) , a nie paletac sie po zimnym i brudnym paryzu ( kto był ten wie).

Gość popieram powyższą
wypowiedź. Też mi przyjemność łazić po Paryżu. Miasto, jak każde inne. Tyle tylko że ta nazwa: PARYŻ, robi wrażenie? Byłam i wiem: sklep koło sklepu,mnóstwo samochodów, tłoczne i brudne ulice. I to jest romantyczne? Owszem, są tam ciekawe miesca ale żeby tam dotrzeć trzeba spędzić godziny w korku dojeżdżając tam. Osobiście, wolałabym taki dzień przeżyć WE DWOJE w zacisznym miejscu:-)

Gość zrozpaczona głupota
a jaki tłok :) mi sie najabrdziej w całym paryzu podobał disnayland (pisowni nie jestem pewna, a nie chce mi sie sprawdzac) :) a jaki piekny maja zamek strachów jaz bardzie romantyczna jest Praga. Nie ma piekniejszego widoku niz Hradczany noca z mostu karola

Tak czytam i się zastanawiam nad tym wszystkim... Po pierwsz-jak dziewczyna chce, to niech bierze ślub i w Afryce. Tak sobie ten dzień wymarzyła i niech tak będzie. Ja osobiście wolę, jak ktoś to napisał, tandetne polskie wesele. Ale są gusta i guściki. Co do zaręczyn, to oczywiście, że chciałabym, aby to się odbyło z nienacka i tylko we dwoje, ale \"zaręczyny rodzinne\" są dla mnie całkiem zrozumiałe. Otóż gdy facet już się oświadczy, da pierścionek i w ogóle będzie przesympatycznie i namiętnie, to po jakimś czasie przydał by się wspólny obiad dla jednych i drugich rodziców, aby się rodzinki poznały, matki sobie na pierścionek popatrzyły. Taka tradycja ;)

Gość no i co Rosie
Rosie udalo Ci sie????

Gość HWP
Hello, I am a french wedding planner based in Warszawa. I can hep you in that organisation (Adiministrative and festive). Have a look to our web page : www.heraweddingplanner.pl Please contact me if you thaink we can help you. All the best. HWP

Gość HWDP
miało tam być :D

Gość HWP
----HWDP ? HWP

HWP Jeśli to profesjonalista to powinien chyba przemawiać do nas w naszym języku narodowym :)