Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Muffinka

Dziwny ból zęba

Polecane posty

Witam serdecznie. Dzisiaj pukam z dziwnym problemem. Bolącym do tego. Boli mnie ząb, szóstka. Ale ból jest o tyle dziwny, że boli mnie szkliwo, kiedy dotykam językiem lub palcem. Sam ząb w środku nie boli. Naciskanie, ani przygryzanie nie boli. Tylko podczas pocierania jest strasznie obolały, jakby nerw był gdzieś płytko. Tylko, że to nie może być nerw, bo boli w każdym miejscu, dookoła! :( Czy ktoś miał taki problem? Nie wiem, co robić, bo wizyta u dentysty umówiona dopiero na 5 grudnia. A poza tym ząb nie wygląda na zepsuty...I to tylko 1 ząb....

Gość spróbuj do czasu wizyty
u denysty myć zęby pastą Elmex (tą dla wrażliwych zębów z problemami ze szkliwem)

Gość nie mialam takiego przypadku
niestety nie pomoge :(

Muffinko ja raz też tak mialam albo coś podobnego. Nie mogłam nawet szczoteczką do zębów go wyszczotkować bo przeszywał mnie silny ból jakbym właśnie miała nerw na \"wierzchu\". Mi na szczęście przeszło samo po chyba 2 dniach więc obyło się bez dentysty, uff... ;)

Dobra Duszko, właśnie tak boli... Tylko dziwne jest to, że gdyby to był nerw, bolałoby w 1 miejscu. a boli caly ząb :o Może spróbuję tym Elmexem, ale nie wiem, czy dam radę wyszczotkować :( Tablety przeciwbólowe nie działają :(