Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ona_z_szafy

zakażenie HPV - testy

Polecane posty

Stwierdzono u mnie HPV. Wiadomoś przybijająca i zaskakująca, bo wierzyłam (nadal wierzę), że dla mojego byłego byłam pierwszą i jedyną, on z reszą też był dla mnie pierwszy i jedyny. Więc skąd to HPV? No ale teraz to mogę sobie gdybać. Mam zmiany na sromie, które dotychczas traktowałam jako normę. Cytologia - II, więc nieźle, Kolposkopia - ok. Badano mi pod kątem histopato tkanki ścięte z szyjki - nie ma żadnych zmian. Czy jest sens robić test HPV, w szególności jaki to typ wirusa? Badanie jest drogie, a ja już nie wyrabiam. Może któraś miała coś takiego? Proszę, podzielcie się doświadczeniami na ten temat

ja mialam w cyt IIIb HPV/CIN1 pobrane wycinki wyszly ok bo nie ma zmian nowotworowych a teraz bede miala pobierane probki by stwierdzic czy mam HPV a jesli tak to jaki typ/typy do lekarza chodzę prywatnie ale normalnie pracuje na Polnej w Poznaniu i tam bede miala robione badanie na HPV - jest drogie (sam gin powiedzial ze ok 250 zl) ale dodal ze zrobi to na NFZ wiec nie mam sie martwic zrob to badanie - skoro mowisz ze masz zmiany to wskazuje to na to ze masz 6 lub/i 11 typ a te zmiany to mogą byc kłykciny kończyste - a poza tym no nie wiesz czy nie masz (odpukac!!!) typow ktore powodują raka szyjki!!! wiec koniecznie zrob to badanie - popytaj moze uda sie zrobic na NFZ!!! nie bagatelizuj tego!!! ja nie zostawię tego bez dojscia do konca - czyli do wyjasnienia jaki to typ jesli mam HPV bo jest ich ponad 100 typow a tylko kilka jest groznych... trzymam kciuki!!! ja badanie bede miala robione za tydzien lub dwa tygodnie...