Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

czarownica_agata

od czego peka plytka paznokcia?? tak w polowie??

Polecane posty

tak jak w temacie... od czego tak sie dzieje, po bokach paznokci pojawiaja sie pekniecie, ktore oczywiscie z kazdym niebezpiecznym puknieciem czy podwarzeniem paznokcia pekaja dalej... mam dlugie paznokcie. nie byl by dla mnie to problem je obciac, ale one mi pekaja w takim miejscu, ze nie da rady... na tym \'rozowym\', nie wiem jak nazwac ta czesc paznokcia/palca... narazie na 2 mam taki delikatne, minimalne, ale na jednym palcu peklo mi tak bardzo (prawie na dlugosc 1/3 paznokcia) i boli :( jaka jest przyczyna czegos takiego??

tez czasami robi mi sie cos takiego - ale tylko jak mam naprawde b. dlugie paznokcie, wiec mysle ze mozna to z tym wiazac

Gość moze jakis grzybek

ale jakich witamin?? :( nie jem miesa, ale jem sporo nabialu.. poza tym lykam codziennie tran, witaminy i jakies tam takie wlasnie na wlosy, paznokcie... nie wiem co mam jeszcze robic, staram sie miec urozmaicona diete :(

Gość gość
Od braku odpowiedniej pielęgnacji i dbalośc****aznokcie nie są zniszczone po tygodniu czy dwóch, tylko po długim czasie kiepskiego podejścia i dopiero wtedy docelowo można uzyskać świetny efekt. Nic nie dzieje się od razu.

Gość gość
Z wielu powodów - najczęściej jakiś uraz mechaniczny, ale też paznokieć nie łamie się tak z niczego. Trzeba zadbać o jego kondycję, wprowadzić odpowiednie kosmetyki, zadbać o systematyczność - wtedy docelowo na bank będzie to wyglądało o wiele lepiej.