Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

justine1982

Pomogę Wam...jeśli chcecie...........

Polecane posty

Gość Lorka00
Tak justine, słyszałam o tym kremie, ale z recenzji które czytałam to większość byłą niezbyt pozytywna... Z zabiegów kosmetycznych to wiem, że bardzo dobra jest mikrodermbrazja ale nie na moją kieszeń, niestety... Więc chodziło by mi raczej o coś z kosmetyków, może jakiś krem wybielający albo coś...? Albo coś z naury...? :P sama niewiem...:( A wiesz może coś o Retinie A, jest on na przebarwienia czy raczej na trądzik?

Gość honey888
kremy EVELINE slim extreme 3D kuracja wyszczuplająca, skuteczne? Czy te kremy wogóle dzialają? I na jakiej zasadzie? Pozdrawiam :)

beata.k.19 :):) Beatka skopiuję Ci co pisałam koleżance anabelka 21:):)) Na wągry to znaczy na ich przecwdziałanie ja używam masażu szczoteczką oczyszczającą....świetnie usuwa ona zanieczyszczenia. Jesli masz je czarne i wystające nałóż na nie plasterki cyryna sama to przetestowałam, lub jak mam więcej czasu to robię sobie parówki z rumianku i bratka i po 20 minutach gdy skóra jes rozgrzana za pomocą chusteczki higienicznej delikatnie je wyciskam. To znaczy nawet lekkie dotknięcie nosa za pomocą husteczek higienicznych a one same wychodzą;):)Używałam wielu różnych toników, jednak naprawdę taki masaż np. na nosku świetnie im zapobiega. Niestety nie zawsze go wykonuję, i czasem się zdarzy, że mam parę wągrów, najcześciej na nosie lub brodzie. Wtedy parówka jest doskonała. Trzeba bardzo uważać gdyż nieumiejętne usunięcie wągra..może spowodować powstawanie przebarwień, blizn. Dlatego jeśli już dopuściłam do powstania czarnych kropek, zawsze wykonuję parówkę. Pozdrawiam:):)

Gość mufra
a możesz coś więcej napisac na temat tego masażu na wiszący podbródek? jak go wykonywać? i tak jeszcze przy okazji dwa pytanka: 1. jestem po schudnięciu kilku kilogramów i na ramionach wisi mi skóra. jeszcze nie schudłam tyle, ile bym chciała więc to z penością jeszcze się pogorszy. co robić żeby skóra na ramionach nie wisiała? 2. zapuszczam włosy. jest może jakiś szampon/odżywka na szybszy ich porost?

Lorka00 :):) Co do kremu Retin A...to czytałam wiele pochlebnych opinii, jednak z tego co się orientuję, działa on najskuteczniej na przebarwienia słoneczne...a nie na potrądzikowe... Jesli chcesz coś z domowych sposobów to powinnać dwa razy w tyodniu wykonywać peelingi twarzy, peelingi mają dobroczynny wpływ, dzięki peelingom nim pozbywamy się starego naskórka i tym samym blizn i przebarwień. Możesz spróbować dwóch peelingów które opiszę poniżej, spróbuj kochana są naprawdę fajne i nadają się do cery mieszanej, tłustej:):) Oto przepis pierwszy:) Użyj jakiegoś żelu do mycia twarzy którym myjesz buźkę ze zwykłym cukrem. Należy to wmasować w skórę okrężnymi ruchami od brody do czoła, kryształki cukru oczyszczą pory i złuszczą zrogowaciały naskórek. Po kilku minutach spłukaj twarz letnią wodą. Oto przpis drugi:):) Łyżkę twarogu należy zmieszać z jedną łyżką grysiku i jedną łyżką miodu. Nałożyć to na twarz i kiedy obeschnie nalezy ją zdjąć...wtedy \"zdejmujemy\" również zrogowaciały, niepotrzeby naskórek. Reszte zmywamy wodą:) Proste a fajnie, więc powinno Ci to pomóc;):) Pozdrawiam:*

Gość przyszła mamuśka
a jeśli chodzi o te parówki z bratka i rumianku. bratek i rumianek mozna zapewne kupic w torebkach w aptece, prawda? ale ile takich torebeczek (bo zazwyczaj sprzedawane sa w takich torebeczkach herbacianych) bratka i rumianku trzeba wrzucic na jaka ilosc wody zeby parowka byla skuteczna? mam duzo wagrow ktore wycskam w miare regularnie ale to nie jest za przyjemne a wizyty u kosmetyczki rujnuja...

Gość przyszła mamuśka
aha, a cos do wybielenia zebow?

honey888 :):) No niestety żadne takie kosmetyki stosowanie bez zmiany trybu życia..., bez ruchu...bez ograniczeń w spożywaniu posiłków;) nie zadziałają wyszczuplająco. Wszystkie te firmy, świetnie je reklamują..........ale niestety to nie jest takie proste. Owszem skóra staje się gładsza, jędrniejsza, elastyczna...i co najważniejsze kremy tego typu zwiększając efekty kuracji wyszczuplających...nie są jednak bezpośrednią przyczyną utraty kilogramów. No niestety życie byłoby zbyt łatwe, gdyby wraz z użyciem kremów znikałyby kilogramy:) Wiadomo, jesli ciało jest wypielęgnowane, ujędrnione - wygląda szczuplej...wykonywanie masaży - zmniejsza celulit. To wszystko powoduje, że myślimy, że chudniemy jednak nie jest to zdecydowanie efekt kremu:). Pozdrawiam CIę mocno:):)

Gość buteleCZka
Hej :) Mam pytanko: słyszałam że jak pijemy zimną wode mineralna to chudniemy bo organizmy zuzywa więcej kalorii na ogrzanie organizmu. A jeśli będe się lżej ubierać to także schudne bo organizm zuzyje więcej energii na spalenie?

Gość buteleCZka
sorry miało być:A jeśli będe się lżej ubierać to także schudne bo organizm zuzyje więcej energii na ogrzanie organizmu?

mufra :):) Co do ramion to proponuję masaże...kosmetykami + gimnastyka. A dokładniej ćwiczenia z 0.5 kilowymi hantelkami lub zamiennie 2 butelkami wody mineralnej. Jesli będziesz ćwiczyła 3, 4 razy w tygodniu po 20 minut dziennie wzmocnisz i ujędrnisz mięśnie ramion...i pozbędziesz się zwiotczałej skóry. Po ćwiczeniach masuj ramiona, wcieraj w nie oliwkę bądź jakiś balsam ujędrnaijący.To naprawde jedyny i skuteczny sposób na domowe pozbycie się nadmiaru skóry z ramion, oczywiście pomijając liposukcję;), zabiegi w gabinetach kosmetycznych.A i jeszce jedno ..na ujędrnienie ciałą świetnia działa pływanie w basenie..więc jak masz czas i możliwość to śmigaj popływać;) Gwartantuję efekty.... Proponuję Ci ćwiczenie...alla nożyce.:) Czyli rękami z obciążeniem pół kilowym wykonujesz \"nożyce\", mam nadzieję, że wiesz o co chodzi:) Następnie unoszenie wyprostowanych lub zgiętych ramion...do góry w bok....Jest wiele takich ćwiczeń...ja korzystam z wielu stron dotyczących ćwiczeń, podam ci linka do strony w której fajnie opisane są właśnie ćwiczenia na ramiona;) http://mmtwo.w.interia.pl/cwicz.htm Powodzenia.:):)

Wiesz moze jak dlugo schodzi zimno?(opryszczka)jak jej sie pozbyc/I czy moge isc do solarium jak je mam?Z gory dziekuej za odp.:)

Przyszła mamusia:) A więc teraz trochę o parówkach:):) Jesli borykasz się w wągrami to będzie dla Ciebie świetny zabieg wstępny przed głębszym oczyszczaniem skóry.W tym celu ja stosuję koszyczek rumianku czyli jego kwiaty, a nie np. torebki herbatki rumiankowej, oraz ziele bratka polnego. Wystarczy garstka tych ziół, zalezy od wielkości naczynia..jednak wystarczy naprawę niewielka ilosć..Głowę razem z naczyniem w której znajduje się ta ziołowa kompozycja :):)przykryj ręcznikiem i działanie ulatniającej się pary świetnie rozszerzy pory skórne. Fajnie robić ziołowe parówki bo te zioła mają równiez działanie dezynfekujące...A zapomniałam o najwazniejszym...ten zabieg jest zabrioniony osobom które borykają się z rozszerzonymi naczyńkami..można sie nieźle załatwić;):) Pozdrawiam Cię;):):)

buteleCZka :):) No niestety nie jest to takie proste..gdyby takie było to pijąc zimną wodę możnaby chudnąc...a niestety tak nie jest. Sprawa wygląda następująco , a mianowicie na ogrzanie 200 ml wypitej zimnej wody organizm potrzebuje 100 kcal...więc z przeliczenia wynika, że po wypiciu litra zimnej wody traciłybyśmy około.500 kalorii. jednak to tylko teoria...bowiem na \"ogrzanie\" tej wody tracimy energię, którą później musimy pozyskać. I ona do nas wraca.....jak po saunie..kiedy tracisz elektrolity, tym samym tracisz na wadze..a gdy uzupełniasz..waga wraca do normy. Dam ci prosty przykład jak zjesz np. zimnego loda zamiast ciepłego loda to będziesz musiała zużyć więcej energi na zjedzenie loda zimnego....a kalori nie zjesz mniej..tylko dokładnie tyle samo. Nie jestem zwolenniczą teori, że w zimnym pokoju można chudnąć we śnie. Jednak ogólnie przebywanie w zimnie jest zdrowsze....wiadomo bakterie, choroby...w zimnie łatwiej zwalczać celulit, bo nie lubi on zimna. Można się zimnem wspomagać, jednak napewno nie jest on bezprośrednią przyczyną chudnięcia:):):):)

Justine 1982 Robiłam maseczki z drożdży o ile dobrze pamiętam to co drugi, trzeci dzień. Kupiłam wtedy 10 szt. drożdży, a na jedną maseczkę zużywałam 1szt, tak więc robiłam je chyba przez miesiąc. Namęczyłam się przy tym strasznie, bo drożdże spływały i wszystko brudziły - nie polecam nikomu. Efektów też nie widziałam. Płukanki na włosy z ziół robiłam, nawet w między czasie jak robiłam kuracje drożdżową, tylko w pozostałe dni. Odnośnie szamponów to używałam, aptecznych do włosów przetłuszczających z serii AA, na przemian z normalnymi. Używałam gdy na głowie miałam juz dramat, rano myłam włosy, a pod wieczór juz były tłuste.Troszkę to pomogło i do wieczora włosy były ok. Teraz myję normalnymi reklamowanymi szamponami, czasem naprzemian z tanim litrowy rumiankowym. Głowę myję codziennie rano. A rano gdy wstaję to mam tragedię na głowie, włosy tłuste jakbym ich tydzień nie myła. To jest strasznie męczące, nie wiem cojuz mam robić.Dodam, że włosy mam naturalne, nie farbowane. Może powinnam wybrać sie do dermatologa? A może znasz jakieś dobre płukanki, szmpony, odżywki? Z góry dziękuję za poradę.

witaj ponownie:) czy moglabys napisac cos na temat kosmetykow kallos? dokladnie chodzi mi o szampon brzoskwiniowy i o to mleczna maske do wlosow.

Gość Lorka00
justine1982, szczere dzięki za pomoc! :* napewno spróbuję tego peelingu:) mam jeszcze takie jedno małe pytanko: co sądzisz o opalaniu w solarium jeśli posiadam takowe przebarwienia...? To raczej niewskazane?

Gość 13g3
Justine.Takimi radami możesz szkód narobić.Masz bardzo dobre chęci i za to ciebie cenie.Ale trzeba mieć też troche pojęcia o kosmetykach i ich stosowaniu. Bezpłatne fahowe porady kosmetyczne można uzyskać na stronie www.atw.warszawa.pl Tam są też podane telefony można śmiało zadzwonić.Naprawde potrafią podpowiedzieć.

Gość karolinkaaaa
JUSTINE MAM DO CIEBIE TAKIE PYTANKA!!\ 1 CZY POLECASZ ODZYWKE JOANNA Z CZARNA RZEPĄ WZMACNIAJACA NA WŁOSKI?? 2 CZY ODZWYKI ZE SPLUKIWANIEM COS DAJA?? bo mi sie wydaje ze nie dzialają skoro sie je splukuje po paru minutach lepsze sa bez splukiwania ,,prawda??

Gość karolinkaaaa
I JESZCZE JEDNO: CO SADZISZ O MASLE KERITE ??

Gość ONI ZARABIAJA NA WASZEJ NAIWNO
BLAGAM POWIEDZ MI KOCHANA JUSTINE::: czy henna jest dobra na rozjasnienie włosow choc troche ..i czy ona szkodzi tak samo jak farba bo napewno w niej jest chemia jakaś tez:( a ja nie chce farbowac prosze powiedz mi cos na temat henny wiecej jak weisz ..plisss bede wdzieczna!!

13g3 :) Wiesz, jestem w pracy i weszłam tylko na chwillę, może drażni to wiele osób, że jest taka naiwna, głupia justine1982, która \"pomaga\" innym. Jednak szczytem hipokryzji jest fakt, że mówisz o pomocy...podając link do firmy ATW...jesli ktoś mnie nie chce czytać...nie musi...naprawdę - nie zmuszam. Napisałam.....\"jeśli chcecie\", więc nikomu nie narzucam własnego zdania, tylko daję wolny wybór. Wiele się uczę i jeśli mogę udzielić wsparcia nawet jednej osobie to będę to robiła. Bo warto.! Trochę mi przykro, ale cóż..:(

Gość MY NIE SŁUCHAMY 13G3
CO TY SIE PRZEJMUJESZ JUSTINE? MYSLISZ ZE MY JEJ POSŁUCHAMY?? TWE RADY NAS CIESZA I POMAGAJĄ NAM!! PROSZE BĄDZ DALEJ DLA NAS JESLI MOZESZ !!!DZIEKUJEMY!!!

ochotka :):) Widzę, że z drożdzami ostro działałaś;), ale nie widzisz żadnych efektów...co do szamponów to piszesz, że też używasz naprzemian aptecznych i reklamowanych...i również zero efektów..Jesli miałabym polcecić Ci płukanki ziołowe to np. z pokrzywy, łopianu, czarnej rzepy. Ziołowe zampony również powinny być oparte na bazie tych składników, tak więc na Twoim miejscu zastąpiłabym szapon rumiankowy, szamponem z czarnej rzepy:). Zapomniałam Ci wcześniej napisać, że tłuste włosy nie znoszą gorącej i mocno ciepłej wody...więc pamiętaj, że powinnaś myć je w lekko ciepłej, chłodnej wodzie. :):) Trzebaby się temu przyjżeć bliżej..bowiem to co piszesz (czyli nic nie pomaga) może świadczyć, że przyczyna tkwi głębiej. Jesli widzisz, ze nic nie pomaga...to powinnaś się jednak wybrać najpierw do dermatologa.., jesli on nie pomoże to do endokrynologa, gdyż nawet zbyt duże ilości progesteronu powodują łojotok włosów. Czytałam też o dobroczynnym działaniu przetworzonej oczyszczonej smoły i znalazłam dla Ciebie szampon, który składa się właśnie z tego składnika. Ma super opinie..jak chcesz możesz spróbować : http://leki-apteka.pl/go/_info/?id=456 Co do innego szamponu to na listach aptek internetowych w czołówce znajduje się szamon Farmona Seboravit. Oto link. http://mediweb.pl/sklep/product_info.php/products_id/2088 Pozdrawiam Cię mocno:*

Gość a to dobre kurdenoga
justine a czy po opalaniu w solarium moga powstawac na skorze przebarwienia jak po sloncu??ktosd mi powiedzial ze nie raczej ale nie jestem pewna ..powied zprosze!

jolcia21 :):) Jolciu witaj moja droga:):) Co to kallosu, to miałam tylko jeden produkt a mianowicie szampon Silver Reflex który miał neutrallizować żołty odcień blondu...i fajnie nadawał im srebrzysty odcień, niestety wysuszał, więc go odstawiłam. Co do tej mlecznej odżywki to czytalam o niej i sama ją chyba kupię..ma dobre opinie i jest niedroga ok 15 złotych za 1000 ml. A z tego co piszą to rewelacja do rozjaśnianych i osłabionych farbowaniem włosów, więc ja spróbuję. Mocno Cię pozdrawiam i jak pierwsza ją kupię to napisze Ci o efektach bo sama jestem ciekawa:):)

Lorka00 :):):) oraz a to dobre kurdenoga :):) No niestety solarium sprzyja przebarwieniom....pod wpływem promieniowana słonecznego mogą się pojawić przebarwienia np. hormonalne ( w przypadku stosowania antykoncepcji, hormonalnej terapii zastepczej, chorobach tarczycy) czyli wszystko co ma związek z hormonami. Następnie przebarwienia mogą się tez pojawić pod wpływem stosowania różnych kosmetyków, perfum narażonych na promieniowanie słoneczne (czytaj. solarium:)) I niestety Lorka00 przebarwienia mogą wystąpić w miejscach, gdzie wcześniej występowały zmiany trądzikowe....więc jeśli masz przebarwienia potrądzikowe powinnaś unikac solarium..gdyż mogą się one nasilić. Nie będę pisała o przebarwieniach starczych..bo to nas chyba nie dotyczy:), djednak jakby ktoś chciał to pisać, pisać, pisać;):) Pozdrawiam mocno. :):):)

karolinkaaaa :):) Na pierwsze pytanie odpowiem \"tak\" - fajny szampon jednak tylko do włosów przetłuszczających..rzepa ma dzialanie zmiejszające działanie łojotoku. :):) Jednak co do stosowania odżywek ja jestem za odżywkami które wymagają spłukiwania. Nie obciążają włosów, nie przetłuszczają, a tym bardziej jeśli takie posiadasz taki rodzaj włosów - powinnaś używac lekkich, odzywczo-normalizujących odżywek. Czas ( 5, 10, 15 minut) jaki odżywki sa na włosach wystarcza, aby odzywić włosy..tym bardziej, że intensywne regenerujące maski mają być pozostawione na włosach od 15 do 60 minut, więc odzywki lekkie do codziennego stosowania pownny być na włosach odpowiednio krócej. Pozdrowienia;):):)

Gość KAROLINKAAA
ALE TO ZNACZY ZE POLECASZ MIODZYWKE JOANNA TĄZ RZEPĄ ??CZ\Y NIE?? BO SZAMPON NAPISALAS ZE DOBRY A MI CHODZI O ODŻYWKE BARDZIEJ :):) DZIEKUJE CI BARDZO ZA ODPOWIEDZI:)POZDRAWIAM SERDECZNIE