Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

justine1982

Pomogę Wam...jeśli chcecie...........

Polecane posty

chcialabym sie zapytac o jakies kosmetyki ktore sa przeznaczone do stosowania z prostownica :) dzieki z gory za odp :D 🌻

Gość hipp
justine, czy mozna na czolo ktore ma wypryski stosowac jeden krem ,a na reszte twarzy ktora jest bez zarzutu drugi? Ja tak zaczelam robic, bo jeden krem do calej twarzy mi nigdy nie pasowal. Dzieki z góry.

joop :) Witaj ponownie droga koleżanko:):) Nie będę Ci truła, że prostowanie jest niszczące dla Naszych włosów, bo sama to napewno wiesz:) tylko przedstawię Ci produkty które pomogą w miarę ochronić włosy przed szkodliwym skutkiem ubocznym prostowinicy:) 1.http://perfumy.webwweb.pl/x_C_I__P_7017500-7010001.html jednak taniej można kupić to na allegro. 2.http://www.allegro.pl/item171250778_biosilk_chi_farouk_jedwab_do_pracy_z_zelazkiem.html 3. http://www.estyl.pl/sklep/customer/product.php?productid=16566&cat=0 4. http://www.kosmetykionline.pl/product_info.php?products_id=2903 Wkleiłam Ci linki do produktów które mają najlepsze działanie:) Ceny również nie są drogie. Pozdrawiam mocno:)

No właśnie... przezroczysta bo przecież ta aluminiowa się nie trzyma ! dzięki Justine :) Dobranoc 🖐️

hipp :):) A jaki masz rodzaj cery?:) Na rynku są już dostępne kosmetyki tzw. dwudziałaniowe....czyli nawilżają co suche a matują co tłuste, oczywiście na buzi:) Napisz a postaram się więcej opisać;) Jednak jeśli taka pielęgnacja jaką stosujesz odpowiada Ci..to nie ma przeciwskazań aby używać dwóch kremów na różne partie twarzy:) Pozdrawiam:)

Co na rozjaśnienie włosów ? Nie dość, że mam obfity zarost na rękach to i troche ziemne te włosy są :(

Gość to wlasnie ja
Dzieki bardzo:)

protosska :) Nie wiem czy dobrze zrozumiałam. Chodzi Ci o rozjaśnienie ciemnych włosów na rękach?

Dziękuję Ci Justine 1982 napewno spróbuje tych praparatów jakie poleciłaś miło z Twojej strony naprawdę Dziękuję!!!a może znasz jakiś balsam do ciała o działaniu silnie nawilżającym? Pozdrawiam Cieplutko!!!

A co sądzisz o kremie Garniere: skóra lekko muśnięta słońcem?

Gość ghgh
justine blagam pomoz mam bialy nalot tylko na tylnej czesci jezyka:( czy to refluks?? co moze byc powodem tego nalotu?

czytałam ostatnio o domowej maseczce z cynamonu. co o niej sądzisz? czy szczypanie po jej nałożeniu jest korzystne i ma związek z oczyszczaniem czy to niepotrzebne dręczenie skóry?

Gość tratatatatat
A co mozesz moja droga polecic na blizny po peipszykach ktore były wypalane laserowo???Szybko skutecznie- ale co?

tak sie zastanawiam, czy użycie utwardzacza-odżywki powodującej utwardzenie paznokci dzięki witaminom pod zwykły lakier spowoduje ochronę pzanokcia przed jego złymi skłasnikami? czy i tak, mimo odżywki coś wniknie do paznokcia? Czy Twoim zdaniem markowe lakiery (jakie?) nie wpływają negatywnie na kondycję paznokcia? ja używam takich badziewnych i zastanawiam się czy jest sens przepłacać za markowe. dodam że cały czas walczę o twarde, nierozdwajające się pazurki. wypróbowałm milion specyfików włacznie z Sally Hansen i jako tako pomogła mi dopiero odżywka essence. nie chciałabym zaprzepaścić efektu, a bez lakieru moje pzurki wyglądają jak nieszczęście... pytanie z innej beczki: a co z sokiem z łopianu? pomaga? i czy nie zmniejsza skuteczności tabletek antykoncepcyjnych?

Emsy :) Dzien dobry:) Niestety jestem przeciwniczką kremów tego typu, a to przede wszystkim dlatego, że każdy z tego rodzaju produktów wysusza skórę. Więc nie jest to dobre, zarówno do cery suchej jak i tłustej....Codziennie stosowanie takich kremów w mojej skromnej opinii nie działa pozytywnie na naszą buźkę, owszem jakieś sporadyczne stosowanie takiego kremu to i owszem, jednak wtedy całkowicie nie widac rezultatów samoopalającyh. Oczywiście sama musisz zdecydować:) Podaję Ci równiez opinie innych koleżanek, które niestety w znacznej części potwierdzają moją. Pozdrawiam Cię serdecznie;):) http://www.wizaz.pl/produkty/baza/produkt.php?produkt=14275

ghgh :) Kochana nie denerwuj się tak:) Masz jakieś inne niepokojące objawy żołądkowe? czy tylko taki nalot? To nie musi być nic poważnego. Może masz jakąś infekcję bekteryją. Najważniejsze czy obserwujesz jakieś inne dodatkowe obiawy? np. nieprzyjemny zapach, swędzenie....Napisz co innego obserwujesz? Pozdrawiam Cię i nie bój się tak:) Naprawdę to nie musi być nic poważnego, głowa do góry:*

witam cie ,mam nadzieje ze pomozesz mi mam sucha i wrazliwa cere probowalam wszystkiego ale bez skutku moze polecisz mi jakis odpowiedni dla mnie dziekuje.

lilien :) Hej, czytałam o jej zbawiennym działaniu na trądzik, jednak opinie sią wielce podzielone. U innych wywołuje nieprzyjemne pieczenie i efekt buraka na twarzy:), na innych nie działa wcale. Wiesz jak to jest, czasami trzeba na sobie coś wypróbować by się przekonać, jednak wiele dziwczyn mających problemy z trądzikiem stosują ją i ma efekty..więc sama widzisz.:) Ja jednak oolecałabym Ci raczej maski które mają w swoim składzie coś więcej niż tylko sam cynamon, połączony ewentualnie z wodą....np. taki jak w poniższym opisie oryginalnej maski cynamonowej....można wtedy zapobiec jakimś nieporządanym skutkom ubocznym. Pozdrawiam:):) \"Maska cynamonowa stanowi niezbędny element pielęgnacji skóry w chłodniejszych porach roku. Nadaje się do cery z tendencją do przesuszania, jak również do cery przetłuszczającej się. Działa wybitnie antystresowo i łagodząco przywracając skórze gładkość i świeżość. Powoduje obkurczenie naczyniek, uspokojenie skóry, głęboko oczyszcza, nawilża, ujędrnia i wygładza zmarszczki. Korzenny aromat działa pobudzająco na umysł i zmysły. Składniki: olejki eteryczne, cynamonowy i goździkowy, wyciągi z anyżku, wyciąg z alg.\"

Gość ghgh
denerwuje sie bo kazdy mi wmawia refluks i chyba go mam :( bo mnie czesto włanie swędzi w srodku gardlo i czesto tez po jedzeniu odbija mi sie ale raczej przewazie tak pusto ... z tego co wiem to objawy refluksu:( a jak ty myslisz justine??

tratatatatat :) Dobry wieczór moja droga:), pisze dopiero teraz gdyż miałam dzisiaj masę zadań, praca itp. Siedzę sobie teraz, jestem zrelaksowana, rzucam oko na \"Troję\" i popijam zieoną herbatkę z cytynką;) Do rzeczy:) Napewno znasz kremy typu cepan, no-scar, contratubex itp..i napewno również wiesz, że są osoby u ktorych te specyfiki przynoszą rezultaty, ale są również osoby które nie zauważają żadnych rezultatów. Efekt zalezy jednak od rodzaju bliny i co najwazniejsze jej trwalosci...Niestety najbardziej skuteczna technika usuwania wszelkich blizn i przebarwien jest calz zestaw peelingow chemicznych, mikrodermabrazja, kwasy, lasery.....Terapia droga, jednak w chwili obecnej najbardziej skuteczna. Niestety nie da sie usunac blizn szybko...to wymaga czasu i niestety forsy....To czy bedziesz mogla skorzystac z tych zabiegow zalezy przede wszystkim od tego z czym wiazalo sie usuniecie tych pieprzykow....cz byl to tylko czysto kosmetyczny zabieg, czy medyczny....jest to wazne z punktu widzenia powiklan, bowiem mozesz miec np. sklonnosc do bliznowcow, przerostow blizn i wtedy a najlepiej skorzystac z porady chirurga. Pozdrawiam, nawet nie moge dac Ci buzki bo mi klawiatura szwankuje.

lilien :):) Witaj:) No już po awarii klawiatury to mog wysyłać buziaki:) i nadać trochę charakteru naszym konwersacjom:) Co do używania podkładu wzmacniającego pod lakier to generalnie zawsze zawierają one wapń, witaminy - sczególnie E i mają na celu wzmacniać, chronić i nawilżać płytkę paznokcia. Z pozoru wygląda na to, że taka ochrona jest wystarczająca i chroni nasze paznokcie przed negatywnym wpływem lakierów.....jednak to tylko pozory, bowiem taka baza pod lakier nie ochrania naszych paznokci w 100 %. Najlepszym dowodem jest eksperyment z ciemnymi lakierami...mimo użycia bazy...nawet dwukrotnego..płytka paznokcia nosi znamiona kolorowe:) To znaczy delikatnie bo delikatnie, ale jest odbarwiona. Oczywiście przy używaniu lakierów i baz z górnej półki sprawa wygląda zupełnie inaczej....są one po prostu często mniej szkodliwe. Ja jednak osobiście nie przesadzam na tym punkcie, gdyż nie wyobrażam sobie iż mogłabym wydawać 40 złotych na lakier...nie stać mnie na to i tyle. Używam lakierów miss sporty, paloma, inglot, essence, constance carol - nie są to marki najtańsze tzw. \"kioskowe\", jednak marki dostępne w cenie przystępnej i uważam niezłej jak na ten koszt. Ja używam ich w połączeniu z bazami, podkładami, olejkami wzmacniająceymi + dobrym kremem do rąk i paznokci i jestem zadowlona z efektów, co pozwala mi cieszyć się mocnymi, zdrowymi pazurkami:)

lilien :):) Co do łopianu to jest skuteczny, ale nie słyszałam konkretnie o soku tylko o naparze z korzenia łopianu który to działa przeciwtrądzikowo, przeciwzapalnie - taki napar pije się w ilości do 3 szklanek dziennie. Związek działania tabletek antykoncepcyjnych z ziołami, polega na tym, że jeśli wypijesz np. 4-10 szkalnek dziennie....a podejrzewam , że są kobiety ktore chcąc pozbyć się trądziku będą tak piły, w myśl zasady więcej to skuteczniej, możesz spotkać cię nieprzyjemnośći typu biegunki, torsje, wymioty...i tylko to przedawkowanie może mieć związek z ewentualnym \"nie zadziałaniem\" tabletki....Piszę może....gdyż jest to naprawdę mało prawdopodobne. Pozdrawiam:):)

czarna :):) A ile moja droga liczysz sobie wiosenek?:) To dla mnie ważne bo nie wiem w czym wybierać. Jeśli jesteś tak po 20:) to polecałabym Ci krem L\'Oreal Happyderm jest to krem supernawilżający przeznaczony dla cery suchej i wrażliwej. Miałam opcję dla cery normalnej i tłustej i to kolejny dobry krem za cenę bardzo przystępną czyli około 25 złotych. Napisz coś więcej bo jeśli miałaś taki krem lub podobne to poszuma dla Ciebie jakiegoś kremu typowo hypoalergicznego dla cer szczególnie wrażliwych. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź:)

ghgh :):) Kochana a kto Ci to wmawia? Mam nadzieje, że nie osoby na kafe, bo naprawdę nie można nikomu wmawiać choroby. Jesli się boisz, najlepiej udaj się do lekarza....bardzo prosta rada...ale tylko to uspokoi Cię i sprawi, że będziesz mogła podjąć jakieś leczenie które to zniweluje. Refluksowi towarzyszy szereg innych objawów jak zgaga, czasem nawet cofanie się pokarmu, bóle w klatce piersiowej, bóle gardła , krtani...rożne chrypki..Lekarz wykonuje zazwyczaj RTG przełyku i na tej podstawie diagnozuje..A jak się odżywiasz, w jaki sposób jesz, może za szybko?? Czasami przy występujących zgagach i odbijaniach się pokarmu pomaga prozaiczna zmiana sposobu odżywania....osobom którym kwas żołądkowy podchodzi do gardła muszą unikać pewnych potraw i w zasadzie na tym sprawa jest załatwiona. Oczywiście zależy to od konkretnego przypadku, bowiem co człowiek to inna sytuacja, inny problem.Naprawdę ciężko mi tak stwierdzić, jedno wiem napewno nie denerwuj się tak mocno i najlepiej dla swojego sposkoju udaj się lekarza. Śpij smacznie i nie denerwuj się tak:):)

protosska :) Witaj po raz kolejny....:):) Jedynym wyjściem jest depilacja mechaniczna, wosk, laser lub rozjaśnienie.....ja Ci odradzam te sposoby bo będziesz do konca życia uzależniona od korzystania z której z tych metod...nawet z depilacji laserowej którą należy powtarzać. A niestety lasery bardzo kosztowne...a po zwykłej depilacji włoski odrastają silniejsze...więc koło się zamyka. Stworzysz sobie problem na własne życzenie....przepraszam, że tak piszę, ale myślę, że ktoś powinien Cię odciągnąć od tego pomysłu. Naprawdę naturalne rączki, bardziej lub mniej owłosione, ciemniej lub jaśniej, są napewno bardziej naturalne niż wiecznie ostra reka która przypomina jeża.:):) Pozdrawiam gorąco:)

Gość Zdzwioona i w szokuu
kochana justine a jaka herbate zieloną poleczasz do picia? jaka jest najlepsza i ma najlepsze własciwosci zdrowotne tylko niech nie bedzie bardzo droga i niewydajna:) polec jakąs ? i błagam napisz czy ta herbata naprawde cos daje :) jest strasznieniedobra w samku ale obiecalam sobie ze bede pić :)

Gość staniczkowaa23
Justine 1982 a wiesz moze jak mierzy sie prawidłowo obwód biustu ? bo pod biustem wiem :) Ale jak sie mierzy w biuscie obwód ?gdzie trzeba przylozyc metr dokladnie ? Bo przeciez z tylu plecow nie wiadomo w którym miejscu przylozyc ..czy nizej czy wyzej niz mierzy sie pod biustem obwód? Nie wiem czy kapujesz coś z tego:) Ale chodzi mi o to ze jak przyloze w polowie piersi to spoko ale z tylu pleców nie wiem gdzie wtedy. /Czy na równi z obwodem gdzie mierze pomiar pod biustem czy na równi z polową piersi tam gdzie mierze z przodu.. Jak mierze tymi dwoma sposobami to calkiem inne pomiary mam :)

Oczywiście, że tak Justine... tylko kurcze, nie da się tych włosków jakoś rozjaśnić ? Jakimś płynem, hm ? Może woda utleniona ?