Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

justine1982

Pomogę Wam...jeśli chcecie...........

Polecane posty

Justine, mam jeszcze takie pytanie. Masz może swoje zdanie na temat pływania ? Chodzi mi o to, że zaczełam chodzić na basen aby wysmuklić sylwetke, przede wszystkim nóżki (trochę jest cellilitu) Czy będą widoczne efekty ?

Witam Justine!napoczątku chcę Ci powiedzieć że miło z Twojej strony że pomagasz dobra z Ciebie kobietka!A mam też pytanie czy znasz jakiś dobry krem nawilżający do twarzy, moja skóra jest w sumie sucha ale wychodzą na niej jakieś pryszcze,kożystam też z solarium ale bez przesady mam21 lat, jakie maseczki mogę stosować.A i włosy też są przesuszone ciągłym prostowaniem i rozjaśnianiem kruszą się i wogóle obciąć niechce bo zapuszczam. Dziękuję za pomoc! Pozdrowionka!

Gość to wlasnie ja
Ja totalnie tu zaskocze. Narazie nie chce sie pytac o kosmetyki itp. Mam napisac rozprawke, pomorzesz mi? ;);):P

pierwszy krok do porzadnej rozprawki: ortografia, jak nie nauczysz sie podstawowych zasad to nikt i nic ci nie pomoŻe :)

Gość hero
Hej, pisze do Ciebie, bo nie znalazłam na kafeterii żadnej porady w mojej sprawie. Otóż od jakichś 2 m-cy wyskakują mi krostki na czole i skroniach blisko włosów. Całą twarz mam super, bardzo o nią dbam- jest gładka i bez żadnych wągrow ani krostek, tylko tam:( Mam skore raczej normalną tylko czoło czasem się świeci. Nie wiem co robic, stosowalam jakis zel punktowy Avonu a nawet paste do zębów punktowo na noc i nic. A jeszcze jak nałoże na to podkład (MaxFactor Colour Adapt) czy korektor, to tym bardziej się powiększają. A chce je jakoś tuszować. Czym to może być spowodowane? Czy to zaburzenia hormonalne? W pazdzierniku mialam operacje na jajniku (torbiel) .CO MAM ROBIC? PROSZE PORADZ!

hero, a nie masz moze od niedawna grzywki? moja kolezanka jakis czas temu zrobila sobie grzywke, dosc gesta i po niedlugim czasie bardzo ja obsypalo. chodzi o to, ze taka grzywka przykrywa czolo, jest slabszy dostep powietrza, skora sie bardziej poci i przetluszcza i powstaja bakterie.

Gość freestyle
Dziekuje, ze odpowiedziałas mi na pytania :* hm jakos osobiście nie jestem zadowolona z zalotki ... A z tym podkładem pewnie masz racje aha no korzystam z peelingu . A wiec co proponujesz ? Zmiane podkładu ?

hejka!jak używa sie zalotki na rzesy jeszcze nie pomalowane czy jak?co zrobic by efekt byl lepszy,,,dzieki

Gość hero
no wlasnie nie mam grzywki:(

cioccolata :):) Ahoj!! Sorki, że nie odpisałam wczoraj, ale jestem chora i padłam wczoraj jak mops... Zwykle przy określaniu typu cery stosuje się analizę cery po porannym umyciu, a więc cera ściągnięta, napięta to zwykle cera sucha i w rzeczywistości tak jest. Wyjątkiem od tej reguły jest fakt, że Twoja cera może być np. normalna, mieszana a jest po prostu przesuszona. Mając nawet cerę tłustą a słabo nawilżoną czuje się uczucie ściągnięcia po umyciu buźki:). Więc powinnaś postawić na nawilżanie, by przekonać się jaka jest prawda..czy faktycznie masz cerę suchą czy tylko przesuszoną. Odnośnie kremu to rewelacyjne działanie jak również pochlebne opinie kosmetyczek i deramatologów jak również samych użytkujących ma Dermalibour krem regenerujący i antybakteryjny. Możesz go nakładać na miejsca problemowe a na partie nie objęte jakimiś wypryskami zastosować krem nawilżający. Po takiej ostrej kuracji nawilżającej przekonasz sie jak zachowuje się Twoja skóra. Możesz również spróbować Dermedic ACNE EXPERT kremu do skóry suchej ze skłonnością do zmian trądzikowych - intensywnie nawilża a przy tym działa przeciwbakteryjnie. Tak sie jeszcze zastanawiam, przyjmując, że masz faktyczne suchą cerę, to może używasz jakiś tłustych kremów typu. nivea, bambino? lub innych o cięzkiej konsysyencji, gdyż mogą zaytkać pory i wysprysk gotowy. Pozdrawiam:)

protosska :) Jasne pływanie to świetny spsób na kształtowanie całej sylwetki, jak również to groźny wróg celulitu. Ujędrna, wysmukla...naprawdę świetny i zdrowy wybór;)

Hej mikki:) Co do kremów to polecam Ci również te które napisałam koleżance cioccolata, troszkę wyżej:) Co do kremów nawilązajćych to polecam Thermal Fix vichy, krem nawilżający z witaminami z serii Dermika meritum, Bioaktywny krem na dzień SPF 15 z serii Dax cosmetic. Tylko uważaj na solarium, gdyż powoduje powstawanie wyprysków, wysusza a w efekcie serbum produkuje zwiększoną ilość łoju. Co pielęgnacji zniszczonych włosów to muszę Ci powiedzieć, że wypróbowałam już naprawdę wiele masek i odżywek i jeśli mam podać Ci moje cudo to nie będą to żadne WAXy, Tołpy czy Radicale, ale właśnie seria Kerasilk Goldwella. Naprawdę jest dla mnie najlepsza i jeśli ktoś spróbuje to się przekona. Ja mam przesuszone włosy farbowaniem na blond...mimo, że nie prostuje (no, może raz na miesiąc) mam suche włosy. To niestety spadek genetyczny po mojej mamusi i mimo iż inne serie np. Tołpa były niezłe i na pewnien okres czasu były dla mnie numer 1 , to po przetestowaniu innych nowości to właśnie kerasilk jest dla mnie nr 1. Pozdrawiam mocno:)

hero :) Witaj:) Co do hormonów to zdecydowanie mogą mieć one wpływ na trądzik, chodzi tutaj o androgeny, gdyż podwyższony poziom androgenów może wywołać trądzik. U kobiet ten hormon ten jest wytwarzany rownież w jajnikach...Oczywiście Twoja operacja jajnika nie musi być konkretną przyczyną, nie piszesz również czego dotyczyła to operacja....Myślę jednak, ze jesli zaobserwowałaś naslenie tych wyprysków w związku z operacją, powinnaś się udać do dermatologa lub endokrynologa. To wygląda na postać trądziku skupionego, gdyż pojawia się on skupiskowo w określonych miejscach, leczony jest on zwykle antybiotykowo. Dlatego udaj się do lekarza, może na początek ginekologa który pomoże Ci potwierdzić twoje podejrzenia związane z hormonami, będzie po prostu wiedział czy ta Twoja operacja może mieć związek z występowaniem tego trądziku. Powinnaś stosować również lekkie korektory antybakteryjne, bo podkłady mogą tylko nasilać problem.... Mam nadzieje, że cokolwiek Ci pomogłam... Życzę powodzenia w diagnozie i mnocno Cię pozdrawiam:)

freestyle:):) Co do podkładów to ja polecam tylko jedenm który jest dla mnie exstra, bowiem nie twotzy efektu maski. To Lirene...ja używam City maty, gdyż mam cerę skłonną do błysku, jeśli natomiast masz suchą możesz wybrać podkład nawilżająco-rozświetlający...miałam go wcześniej zanim na rynku pojawił się City Mat i jest to jak dla mnie rewelacja, za cenę naprawdę niską ok. 20 złotych za 30 mil. Tylko po jego użyciu czuje się naturalnie i nikt nie wie, że mam na sobie podkład a o to przecież chodzi:)

Gość to wlasnie ja
Co mi tam ortografia, z nia nie jest az tak zle. Gorzej z argumentami.

Gość to wlasnie ja
mam sobie wybrac jakas zlota mysl i napisac rozprawke. Tą myśl dlala nam babka jako przyklad " dowodem odwagi nie jest urzec lecz istniec".Przeklady losow bochaterow literackich badz filmowych.

Gość to wlasnie ja
*umrzeć

Ja mam pytanie. Czytałam o takich domowych maskach na cellulit. Kawa rozpuszczalna, imbir, kakao, oliwa i jakiś balsam do ciała. Nałozyć na miejsca dotknięte cellulitem, owinąć folią spożywczą. I tak 1,5 godz siedzieć w tym. A poza tym peeling z soli kuchennej i oliwy. i jeszcze nacierać się cytryną i też owinąć folią na 30min. Pomoże to coś?

to własnie ja:) A może coś takiego....\"Szczęście nie jest dziełem przypadku, ani darem bogów. Szczęście to coś, co każdy z nas musi wypracować dla siebie samego.\" Erich Fromm Masz tu pole do popisu, możesz pisać o wszystkich który doszli do szczęścia swoją pracą, swoim postępowaniem.

happy A :) Witaj, jasne stosowanie tych wszystkich domowych specyfików..jak najbardziej, polecam:) Jedynym przeciwsakzaniem są pękające naczyńka, tendencja do żylaków, bo wtedy można sobie tylko zaszkodzić. Pozdrawiam:):)

Gość freestyle
to ja Ci powiem jaką mam mniej wi ęcej cere :) hmm sucha to ona chyba nie jest czasami lekko sie błyszczy ale teraz juz nie tak mocno no i mam troche wyprysków..wiec do tej pory sotowalam podklady dr ireny eris do cesty tradzikowej ale mocno sie blsyszczalo dlatego kupilam matujacy maybeline..no i takie cos mi sie wlasnie dzieje :/ ehhh....

Justine...jeśli chodzi o ten peeling z kawy to folia spożywcza, owszem - ale aluminiowa czy ta przezroczysta ? Jedni piszą tak, inny tak :P