Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

justine1982

Pomogę Wam...jeśli chcecie...........

Polecane posty

Gość szukam experta
hej justine-dzieki za odp :) :) wlasnie zaprzestalam diety ckd ale ogolnie jest to dieta skuteczna, bez glodu i efektu jo-jo ( zrzucilam na niej 4 kg) wpisz w wyszukiwarke kuturystyka i ckd a zobaczysz wiele arykulow tu jeden- www.kulturystyka.org.pl/modules/news/article.php?storyid=475 - 29k - a tu- Dieta wspomagająca chudnięcie w dolnych partiach ciała http://www.grubasy.pl/dietofWeek.asp?id=457 tej nie probowalam bo mam dylemat- czy to nie te same hormony nadaja kobiecie ksztalty- czyli biust i biodra- jesli je wyeliminujemy to moze biust tez szlag trafi... a nie o to mi chodzi pozdrawiam

Gość szukam experta
jednak musze cos o kopenhaskiej powiedziec mianowicie moja kolezanka fanka tej diety od czasu jak sie z nia zetknela nie schodzi juz 5 lat ponizej rozmiaru 40 a mialysmy tyle samo do zrzucenia- ja wzielam sie za aytkinsa, odzyskalam figure na lata.. a ona wpadla w to bledne kolo i wciaz ma nadwage wiec namawiam cie sprobuj, jakis kulturysta opracowal to ckd i stosuja to juz ze 20 lat, a oni sa specami od gubienia tluszczu :) a nie miesni tu przepisy i wszystko na temat-http://hafsa.republika.pl/diety/faza_poczatkowa.htm w dodatku nie chodzisz glodna, czuc sie zle mozesz najwyzej dzien-dwa, przez 5-6 dni jesz do 20 weglowodanow na dzien a potem w weekend 80% diety to wegle. i tak na zmiane, az schudniesz wszystko co chcialas od razu dodam ze trzeba pamietac o rownowadze kwasowo zasadowej i jesli nie mozesz zjesc np pomidora to lyknij wapno, magnez, potas tu tabela kwasowo-zasadowa- http://www.waszak.pl/rownowazniki.htm milego zrzucania tluszczyku :)

Gość biedrnka
hej dzieki joop za odpowiedz ;) chcialabym jutine zebys odpisala mi co z tymi mascmi na rozstepy;)

biedrnka :) Witaj, weszłam tylko na chwilę gdyż musze zmykać. Nie chcę Cię jednak pozostawić bez żadnej odpowiedzi, wiem jak temat roztępów potrafi dominować w życiu. Mam nadzieję, że się nie pogniewasz jak skopiuję Ci fragmenty które pisałam do innych koleżanek które również miały podobny problem. Jak może słyszałaś ja jestem zwolenniczą masażu bańką chińską, oraz kuracji kompleksowej tołpa - oczywiście przy czerwonych roztepach.Więc kopiuje:) mamamaooo Oczywiście...nie zapomniałam o Tobie.. Z tego co piszesz wynika, że masz roztępy czerwone, więc jest to ostatnia chwila aby z nimi walczyć i wygrać. Jeśli zbledną pozostaną już tylko drastyczne i kosztowne środki.. Polecam ci Kurację przecwi roztępom Tołpy...sama wypróbowałam już wiele i to i jeszce krem mustela... Niestety inne kremy, specyfiki nie pomagają. Jednak z tego co czytałam na temat roztepów a czytałam naprawę wiele...i niestety wiem, że w przypadku osoby takiej jak ja, czyli skłonnej do roztępów trzeba im codziennie zapobiegać. Zamówiłam sobie nawet herbatkę z Tołpy wzmacniającą...która odtoksycznia organizm i jakby wzmacnia skórę od wewnątrz.... biedrnka :) Jesli chodzi o kremy cepan, fisan...niestety uważam je za mało skuteczne...naprawdę cała seria Tołpy + masaż bańką wygrywa z roztępami. Musisz mi jeszce napisać z jakiej przyczyny one powstały, dojrzewania, nadwaga, chudnięcie, osłabienie organizmu? To również ważne, gdyz nie wystarczy leczyć, najważniejsze to zapobiegać. A oto grugi skopiowany fragment na temat roztępów. Co do roztępów to mogę ci wymieniać godzinami kosmetyki które stosowałam..wydałam kupę kasy... zaczynając na lini no scar...cepan, penaten, avon, vichy, fisan, soraya, lirene.... teraz stosuję kurację przecw roztępom tołpa....robię to dlatego, że mam je czerwone i jest to moment kiedy należy działać i wtedy można je zwalczyć. Ważne jest jakie masz roztępy , to znaczy w jakim kolorze, czy są w etapie świeżo powstałych ( czerwone) czy białe. Bo gdy są białe i głębokie , nie mam dobrych wieści jedynie lasery ratują... ja próbuję białe zwalczyć bańkami chińskimi...one pod wpływem tego powietrza zaczynają nabrzmiewać krwią i stają się czerwone. To uzgodniłam z lekarzem ponieważ byłam na wizycie...był za stosowaniem baniek, jednak jest to metoda pracochłonna i trzeba być cierpliwym. Są one również przydatne w zwalczaniu celulitu. Jednak na to to nalepszy sport, ruch i zdrowie papu Oczywiście maseczka z kawy jak najbardziej, ale ja osobiście nie wierzę, że jest to trwały sposób. Owszem wspomga...ale nie eleiminuje...Więc ćwiczenia i dietetyczne, zdrowie jedzonko + dużo wody mineralnej, zielonej i owocowej herbatki biedrnka :) Ja musze zmykać:(. Jesli jesteś zainteresowana masażem to chcętnie Ci wszystko opiszę. Szkoda, że temet o roztepach został skasowany, tyle tam wiedzy było. Sama w szczegółach opisałam na tym topiku cały sposób masowania. No ale trudno. To do miłego:) zmykam:P

Gość biedrnka
Dziekuje ,ze poswieciłaś swój czas :) hm prawdopodobnie mogły powstac w wynkiu dojrzewania a z tym lekkiego przybrania na wadze (minimalnego ale jednak) sa własnie czerwone...Jeśli znajdziesz troche czasu to możesz opisac..szczerze mowiac nie wiem za bardzo o co w tym chodzi a takze prosze napiszy cene tego wszystkiego...

joop :) Pewnie, że Cię pamiętam:) Jednak coś rzadko Cię tu można spotkać, a gdzie bywasz częściej/:)? Pozdrawiam:)

biedrnka :) Witam ponownie;) Tak oto wyglądają bańki chińskie. http://sklep.xn--masaysta-63b.pl/product_info.php?products_id=284 Przeciwskazaniem do wykonywania masażu są żylaki, skłonnośc do pękania naczynek, gorączka...Masaż wykonuje się wzdłuż roztępa....przykładasz bańkę do miejsca z roztępami i zasysasz bańkę poprzez jej naciśnięcie. Gdy jest ona już \"przylepiona\" do ciała przesuwasz nią wzdłuż roztępa, do góry i na dół - cały czas bańka jest ptzytwierdzona do ciała. Pod masaż należy posmarować się jakąś oliwką by ułatwić bańce sunięcie po roztępie;) Może to być zwykła oliwka dla niemowląt, ja lubiłam do tego masażu oliwkę ziaji, gdyż nie była taka tłusta i fajnie się wchłaniała. Taki masaż pobudza skórę do pracy i odbudowy a tym samym do regeneracji skóry. Na początek wykonuj go co 2 dzień, by zobaczyć jak zachowuje się po takim masażu skóra, jeśli bowiem za mocno przytwierdzisz bańkę do skóry to taki masaż może być bardzo bolesny, więc najlepiej zmniejszyć opór i jeszce raz ją dolepić:P Pewnie zauważyłaś, że jest w tej chwili moda na masowanie celulitu tą metodą. Jest to również fajny sposób na rozbicie grudek tłuszczu. Przez to masowanie roztępów to tak jak 2 w jednym, zwalczasz roztępy i celulit za jedym zamachem:) Mam nadzieję, że zrozumiałaś:) Pozdrawiam mocno:)

Gość biedrnka
Tak tak myśle ,że zrozumiałam ;) Wielkie dzięki ,może się skusze .. Kurcze bardzo lubię słodycze ale niestety wiadomo ,że akurat tam ida najbardziej w boki ;\ echh i tak jem ich mało bo staram się ograniczać ale bardzo lubie sobie coś podgryzać ;| hmm wiesz może czy suszone banany zawieraja duzo kcal? albo co polecasz zeby można było sobie podgryzać bez zbędnych kg (tylko pomiń owoce...bla bla takie rzeczy ;) ) coś dobrego ale nie kalorycznego. A i sory ,że Cie tak ciągle zadręczam...

Gość iwonaaaaa
justine1982 mój problem jest straszny bo złamałam jedynke na przodzie w głupi sposób i niestety nawet czesc korzenia poszla :( powiedz prosze co wg ciebie najlepiej teraz zrobic?? debntysta zaproponowal mi koronke porcelanową na tego zęba za 350 złotych ale czy wg ciebie to bedzie sie jakos trzymac na długi czas?co sadzisz na temat takich sztucznych koronek porcelanowych?:( mam pecha ..zeby stracic zęba na przodzie i to jedynke to masakra:(:(chyba tylko ja mam takie problemy:(pozdrawiam

Gość anomaliaaA
tez jestem ciekawa jak to z tymi koronkami porcelanowymi .. 350 zlotych to chyba niezbyt fajne te koronki..nie? pewno szybko odpadaja jak za taka cene niską ..:(

iwonaaaaa :) Witaj. Wiesz nie mam doświadczenia w tych sprawach, jednak poczytałam dla Ciebie informacje w necie i napiszę Ci co ja bym zrobiła gdybym była w takiej sytuacji. Z tego co piszą to najlepsze sa koronki pełnocermaiczne. Jeśli jest korzeń i jest on zachowany w dobrym stanie możesz odbudować ząb, tj.w korzeń kręca sie ćwiek tytanowy i na ten ćwiek zakłada sie korone porcelanową. Jest to koszt około 500 złotych wg cen internetowych. Ważne abyś poszła do dobrego dentysty protetyka który zrobi Ci to porządnie. Jesli chodzi o cenę 350 złotych to ludzie piszą, że też płacili podobnie ale w gabinetach na NFZ. Natomiast prywatne przychodnie oferuję zazwyczaj wyższe ceny czyli nawet w okolicach 600 złotych. Pozdrawiam:)

iwonaaaaa :) I nie zamartwiaj się tak, wiem , że to pech i napewno Ci smutno i źle, jednak zobaczysz jak będziesz miała to zrobione porządnie zapomnisz nawet o tym co się stało i nikt tego nie zauważy. Glowa do góry:*

Gość iwonaaaaaaa
dziękuje ci kochana:) przesylam całusów milion:) milego dnia.

Gość iwonaaaaaaa
ale mam jeszcze jedno pytanko:) czy myłas moze kiedys ząbki pastą ELMEX? WIESZ MOZE COS NA TEN TEMAT? ZASTANAWIAM SIE CZY WARTO ZMIENIC PASTE NA TĄ :)

Gość Endora
Mam pytanko, jak pozbyć się lekkiego wąsiku nad górną wargą, nie chce ich usuwać np. laserowo, chodzi mi np. o ich rozjaśnienie albo coś?

Gość oojoj
Hej ! właśnie dzisiaj kupiłam Antidral jest on tak jakby w kulce..czyli mam normalnie sie umyć i zasosowac go tak jak antyperspirant w kulce tak? (słyszałam ze może swedziec a mocno? i jeszcze jedno jak uważasz czy płatki kukurydzinae np corn flakes z maślanką są nisko kaloryczne?i moge je jeść czesto jak mam ochote na przekąski miedzy poslikami ??

justine1982 :) ja jestem tutaj i w ogóle na całej kafeterii codziennie :) tylko ja raczej czytam, bo czym ja się mogę podzielić...? ;) pozdrawiam :)

Gość oojoj
to znowu ja ;) wlasnie uzylam Antidralu wiec zobaczymy zobaczymy czy naprawde jest taki rewelacyjny jak slyszalam;) posmaruje tylko jeszcze na wieczor i czekam na efekty;) wiec tylko odpowiedz na temat tej maslanki z platkami bo mi nawet posmakowala i czy nie idzie tak w boki jak slodycze POZdrawiam

oojoj :) Witaj::) Płatki kukurysziane mają średnio około 370 kalorii w 100 gramach a więc całkiem sporo. To raczej powien być posiłek a nie częsta przekąska, chyba, że chcesz jeść je po małej garstce:):) lub chcesz to traktować jako normalny posiłek a nie wyłącznie jako przekąskę pomiędzy:) Pozdrawiam:P

Gość tez pytanie o elmexxx
justine a któa lepsza elmex .zielona czy pomaranczowa? tak ogólnie chociaz powiedz wg ciebie:) aha i czy warto zakupic ten płyn do plukania jamy ustnej elmexu też?

Endora:) Jesli nie chcesz ich usuwać to polecam Sally Hansen Creme Hair Bleach (wybielacz do włosów Na wizażu oceny tego produktu są na 5 - czyli na najwyższą ocenę jaką mogły przyznać użytkowniczki:P Więc uważam, że jest to godne polecenia dla Ciebie. :) Oto link: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=6566 Pozdrawiam gorąco:)

tez pytanie o elmexxx :) Ja używam pomarańczowej:) , głownym jej zadaniem jest ochrona przed próchnicą a tego mi właśnie potrzeba aby codziennie chronić zęby. Natomiast zielona jest przeznaczona do ochrony odsłoniętych szyjek zębów. Oczywiście też chroni przed próchnicą, jednak z opisu producenta wynika, że zieloną stosuje się w pprzypadku właśnie takie problemu który jest związany z wiekiem. Czyli w momencie kiedy może tworzyć się paradontoza, osuwanie się dziąseł. Oczywiście możemy tutaj podyskutować o profilaktyce...jedank wybór należy do Ciebie. Producent również pisze, że stosowanie płyny do płukania wzmacnia efekt pasty, wtedy mamy działanie kompleksowe, bardziej skuteczne:)) Pozdrawiam.)

Ale wiesz nie bede smecic tutaj o zyciu, bo to nie o to chodzi ;) bede sie uwaznie przygladala i czasami napisze jakis komentarz. bede nad Wami czuwala i Was obserwowala :P pozdrawiam :)

Joop:) Jesteś tutaj zawsze bardzo mile widziana. Jesli tylko masz czas i oochotę serdecznie zapraszamy!!:):) Moc buziaków i miłego dnia:)

witam! mam pytanie odnośnie prostowania włosów. kupiłam sobie krem wygladzający, ktory polecałaś http://rapidshare.com/files/14826390/TWNY.part02.rar.html na opakowaniu pisze by stosować go na wilgotne włosy, potem je wysuszyć a na końcu prostwaać. zastanawiam się czy nie można by połażyć tego preparatu na suche wlosy i zacząć prostować. moja fryzjerka robi tak z płynnym jedwabiem. tyle tylko że po jedwabiu włosy nie sa wilgotne a po tym kremie sa. czy takie parowanie z włosów podczas prasowanie nie zniszczy włosów? z góry dzięki za odpowiedź pozdrawiam

Gość biedrnka
Chciałam Wam tylko powiedziec, że po zastosowaniu Antidralu nic mnie nie swędziała tak jak słyszałam mówiło większosć dziewczyn wszystko było OK;)