Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Justyna M.

jest tu jakas staraczka o tej porze?

Polecane posty

no ladny wykladzik strzelilam,hahaha:D, dopiero jak wrzucilam na stronke to sama sie z siebie usmialam:D:D:D nie powiem zebym sie nie nastawiala,ze moze sie uda tym razem, chociaz moj maz chodzi za mna i mnie ciagle opieprza zebym nie robila sobie nadzieji,a mnie sie wydaje,ze to o niego bardziej chodzi,bo cos zauwazylam,ze to on bardziej to wszystko zaczyna przezywac biedaczek, ja sie zawsze szybko otrzepie z problemu a w nim to siedzi i siedzi

ja wczoraj sobie troszke popilam grzaniec zeby sie podleczyc,caly czas mnie targa chorobsko,dawno juz bym wziela antybiotyk ale w tej sytuacji to nie moge:((( ale co tam,samo wlazlo to i samo wylezie,wszystko przez aure, u nas 14 stopni,styczen a tu wiosna, nienormalne,a u was?

No kochana teraz to już wszystko wiem:)))))🌼 O ludzie ludzie wiecie co, to zapłodnienie to serio cud natury jest, aż dziw bierze, że tyle wpadek:p Małolepsza będę bardzo mocno trzymała kciuki, zeby się kurka wodna tym razem udało! No!

Malynka dzieki za kciuki🌼 dla ciebie tak jak mowilas trzeba wyluzowac i to podejscie twoje mi sie poboba:D bede informowac co z tego wyszlo, a ze jajnik mnie pobolewa to pewnie lada chwila peknie pecherzyk, swoja droga to juz od 4 cykli wszystko z prawego idzie,lewy spi na amen pozdrawiam wszystkie:D

Gość to-tylko-ja
Myśle że my naprawde zabardzo o tym myślimy. Przeczytałm ostatnio w książce " w oczekiwaniu na dziecko". zacytuje "...Zrelaksuj się jest to najważniejsze, jeśli myślisz tylko o poczęciu możesz miec trudności z zajściem w ciąże. Pamiętaj że przeciętna kobieta(zdrowa) potrzebuje ok pół roku by zajść w ciąże a czs ten sie wydłuż agdy kobieta skończy 25lat. więcej czasu też potrzebuja pary, gzie partner jest duzo starszy. I niech wszelkie starania poczecia maluszka bedzą dla was ogromna przyjemnościa. I pisza równiez żeby do roku starań wstrzyamć sie od wizyty u lekarza, tzn. ze by do tego czasu jeszcze nie panikować.

Witam U mnie szaro i ponuro a do tego wiatr głowy urywa. Znalazłam w internecie coś co może wywoła uśmiech na twarzy :) Rosyjski test ciążowy Należy przyłożyć kciuk lewej dłoni do zielonego kwadratu i potrzymać ok 2 min czerwony - ciąża niebieski - brak ciąży http://emagia.narod.ru/index.htm Coś takiego to tylko rosjanie mogli wymyślić. Nie rozumiem co ma monitor wspólnego z ciążą, ale kto to wie....:) Miłej zabawy bo przecież mamy sie relaksować. :)

Gość magiiiii
mam takie małe pytanko bo bardzo mi i mojemu mężowi zalezy na tym abysmy mieli dzidziusia no i próby zostały oczywiście poczynione no i niewiem bo pierwsze dwa dni okresu były bardzo skąpe zero bólu brzucha a w 3 dniu dostałam można powiedzieć ze normalnego okresu może trochę mniej niżzawsze ale ale napewno niewiele mniej jak myślisz czy jest szansa na to żejestem w ciąży nie wiem czy to istotne ale mam podwyższoną temperaturę bomiałam nawet 37.6 zależy jak dzień co najmniej 37 i ma jeszzce uczucie suchości w ustach i kilka wieczorów mnie mdliło jak myślicie

He, he he wg rosyjskiego testu jestem w ciąży, a wy???:D::D:p Magii, prawdę mówiąc mysle, że niestety się nie udało:(. Podwyższona temperatura może być oznaką nieodczuwalnego przeziębienia, czy stresu...Poza tym w ciąży zdarzają się faktycznie plamienia ale nie tak długotrwałe...

Malynka - to jesteś wybrańcem losu :) Mi wyszło, że w ciąży nie jestem. Byłam dzisiaj na małych zakupach - bo idę na odwiedziny do koleżanki. Miałam same dylematy. Jak mi się coś podobało na pierwszy rzut oka, to okazywało się, że np. bawełna słabej jakości. Oj te zakupy dla maluchów są czasmi trudniejsze niz dla nas dorosłych. Zwłaszcza dla takiego laika jak ja :)

czesc kobitki🌼 :D Jagoda jestes wielka, ze tez cos takiego wynalazlas:D,mi rowniez wyszlo,ze nie jestem w ciazy,ale sie usmoialam po pachy:D do magii-->>>>hm tak jak Malynka pisala moja droga,okres zarecz wskazuje na brak ciazy, a jesli masz nadal watpliwosci a raczej nadzieje,ze jednak bedzie z tego dzidzius to zrob sobie test moja droga, musialabys napisac troche wiecej sczegolow np czy przytulaliscie sie w odpowiednie dni i jak dawno to bylo...tak czy inaczej zycze ci powodzenia🌼 Malynka co ram u ciebie? ciaza wedlug ruskow no gratuluje:D:D:D:D Justynka pracusiu jak juz dzis po robocie:D Jagoda-->>>>zakupy dla maluchow to sama przyjemnosc, a ceny jakie przyjemne jak dla doroslych,hehehe,dosc czesto cos tam kupuje, bo mam urocza malenka chrzesnice 👄 dla wsiech

Malolepsza – ceny to raczej takie sobie :( W sumie jak ja kupuję coś raz od wielkiego dzwonu to można przeżyć. Jednak tak na co dzień ubierać malucha to już gorzej. Widzę, że część moich koleżanek kupuje w ciuchlandach. Czasami takie piękne rzeczy przynoszą, że dech zapiera. Ale jak mówi jedna z nich jak dziecko po pierwszym nałożeniu porwie coś to nie żal wyrzucić takie spodnie a jak wybulisz na nie 70 zł- to już gorzej

Gość magiii
dzięki dziewczyny za odpowiedź i pocieszenie a przytulanko było niby w odpowiednie dni okres Świąt ale kto to może przewidzieć co mój organizm mi wywinął a drugie to jest to ze mieliśmy nadzieje że sie udało bo mój mąż jest kierowcą międzynarodowym a co za tym idzie to często go nie ma w domu a okres świąt spędziliśmy razem łądnych kilka dni było przytulanko i dlatego miałam nadzieję pozdrawiam was

No nic babki, skoro ruski test ciąże wykazał, to może stał sie cud, chłopaki rozbiły obóz w drogach rodnych i dozyły jakoś do owu, he, he:p Co to w ogóle za pomysł z tą stroną, ja mam nadzieje, ze kobiety tam nie traktują go jako testu!:D! Ide spać babeczki, zyczę wszystkim kolorowych snów, silnych chłopaków i wielgachnych pęcherzyków:)!

Nie mam pojęcia co to za strona z tym testem ciążowym. Dostałam od koleżanki e-mailem. Podejrzewam, że działa to na zasadzie, że kolor czerwony pojawia się co ileś tam razy kiedy ktoś otwiera stronę. Jednym może to poprawiać nastrój innym wręcz przeciwnie :) U mnie dalej szaro buro i ponuro, a na domiar złego wiatr głowy urywa. Miałam dzisiaj problem żeby wyjechać z garażu - bo wiatr mi drzwi zamykał, ale udało się ostatecznie. Moje objawy „ciążowe” jakby złagodniały :) Zobaczymy co dalej za kilka dni. Pa 🖐️

ale się dzisiaj rozgadałyście :) nie można wpaść w słowo :) pozdrowiam serdecznie 👄 🌻

hejka siostrzyczki🌼 szukam cos tam na necie dla mojej psiapsiuly odnosnnie ciazy i wpadl mi fajny link,pisza tam calkiem przystepnie i poczuciem humoru:D http://www.maluchy.pl/ciaza_i_porod/ 15 dc dzisiaj, takze jeszcze dwa tygodnie i sie wyjasni czy to juz tym razem,czy jednak jeszcze nie, zobaczymy.... okropna aura,spac to ja w taka pogode nie moge,gwizdze straszliwie,powinnam odespac,bo jutro do pracy,ale co tam, jeszcze tu posiedze i bede zagladac moze ktoras jasnie pani sie odezwie,hehehe 👄 dla was moje drogie

Witaj Malolepsza 🌻 Czyli jeszcze jest ktoś poza mną dzisiaj na cafe :) bo już się obawiałam, że wszystkie bardzo pracują......... oby efektywnie. Ty spać nie możesz a ja śpię jak zabita. Nawet mnie dzisiaj po południu sen zmorzył i przez godzinę podrzemałam :) Fajna ta strona. Kurcze tylko obawiam się, że im więcej czytam tym większe mam zamieszanie w głowie. Na forum tej strony czytałam opisy porodów. Jedno się powtarza, boli jak diabli ale w sekundzie gdy widzisz i słyszysz swojego malucha nie pamiętasz, że coś było nie tak :)

hejka Jagoda🌼 wchodze gdzies strona za strona,a teraz to sie niezle ubawilam bo podobno jak ty ostatnio znalazlas ruska strone to ja teraz jakis kalendarz prognozy czy sie ma urodzic chlopiec czy dziewczynka http://jolmys.webpark.pl/ podobno jednak na dziewczynke trzeba sie starac przed owu,gdyz te chlopaczki co dziewczynke robia sa silniejsze i dluzej przezywaja:D,no wiadomo jak to kobiety,a na chlopaka w owulacje... marzy mi sie dziewuszka,ale jak bylby chlopak to tez sie nie obraze...:D

Zgodnie z tą tabelą wychodzi mi że syn. I to jest bardzo prawdopodobne zważywszy na okoliczności, które towarzyszyły przytulankom. Jednak jak się okaże, że dziewczynka to też nie będę płakać :) Na razie podstawowe pytanie brzmi – jestem czy nie jestem w ciąży? W sobotę mija 7 dzień, podobno można zrobić już wtedy test ale ja się waham, w zasadzie do spodziewanej @ już nie tak długo. Uciekam bo padam na nos i mąż się krzywi, że tyle przy necie siedzę - dalej ma manię opiekuńczą :) Wczoraj wieczorem tylko wspomniałam, że zjadłabym mandarynkę a on już buty zakładał. Oby mu nie przeszło zbyt szybko :) Pa 🖐️ 👄

Jgodko to mamy podobnych malzonkow🌼 ja wciaz sie bawie w necie na stronkach[serce a to nizej to dla nas wszystkich taj dla przypomnienia:D:D:D:D:D:D:D Gdy marzysz o tym, by być mamą Pokochajcie zdrowy styl życia Już w chwili, gdy zaczyna wam w głowach świtać myśl o zostaniu rodzicami, powinniście zacząć zdrowo żyć. Co oznacza to w praktyce? - Papierosy? Absolutnie zakazane. Rzucić palenie powinna zarówno potencjalna mama (jej organizm musi mieć czas na odtrucie), jak i tata. Udowodniono, że nikotyna fatalnie wpływa na stan plemników. - Diety odchudzające? Do widzenia! Ubytek tkanki tłuszczowej pociąga za sobą spadek estrogenów, czyli hormonów m.in. sterujących kobiecą płodnością. Kobieta planująca ciążę powinna bardzo dobrze się odżywiać, zaopatrując organizm w składniki niezbędne dla prawidłowego rozwoju dziecka. - Alkohol i kawa? Tak, ale umiarkowanie. Lampka wina, piwo czy jedna mała czarna na pewno nie powinny zaszkodzić. - Spacery? Koniecznie! Przynajmniej pół godziny dziennie. Dotleniony organizm przyszłej mamy i taty to także inwestycja w zdrowie upragnionego potomka. - Wizyta u dentysty? Obowiązkowa! Przed ciążą wszystkie zęby powinny być wyleczone. Pozwoli to uniknąć stanów zapalnych oraz pomoże zębom zdrowo przetrwać okres ciąży i karmienia, który jest dla nich ciężkim czasem (ryzyko odwapnienia). Do lekarza marsz! Rozpoczęcie starań o dziecko to świetny moment, by całościowo skontrolować stan swojego zdrowia. Konieczne jest wykonanie podstawowych ogólnych badań, takich jak analiza moczu, morfologia, poziom cukru i cholesterolu (lekarz może też zlecić RTG klatki piersiowej). Nie zwlekaj z wizytą u ginekologa, który cię zbada, zrobi cytologię, a także zleci badanie na toksoplazmozę (niebezpieczną dla płodu chorobę przenoszoną przez koty), czynnik WR i ewentualnie przeciwciała wirusa HIV. Wszystkie te badania, o ile korzystasz z państwowej służby zdrowia (NFZ), powinny być wykonane bezpłatnie! Po obejrzeniu wyników badań lekarz stwierdzi, czy stan twojego zdrowia pozwala na rozpoczęcie starań o dziecko, ewentualnie także zadecyduje, czy powinnaś brać jakieś leki czy preparaty, np. witaminowe lub uzupełniające poziom mikroelementów. Zwykle kobietom już przed zajściem w ciążę zaleca się przyjmowanie kwasu foliowego, który zapobiega uszkodzeniom układu nerwowego dziecka. Zaleceń lekarza bezwzględnie przestrzegaj! W tym czasie nie próbuj też leczyć się na własną rękę. Coraz częściej lekarze kobietom chcącym zajść w ciążę proponują poddanie się szczepieniom na różyczkę (o ile wcześniej na nią nie chorowały), wirusowe zapalenie wątroby (żółtaczkę) typu A i B i grypę. Nie broń się przed nimi – każde zachorowanie to zwiększone ryzyko dla dziecka. Np. różyczka przebyta w pierwszych miesiącach ciąży może spowodować ciężkie uszkodzenie płodu – ślepotę, głuchotę, zaburzenia neurologiczne. Czas na działanie Już wiecie, że jesteście zdrowi, pora więc zacząć starania. Dni najbardziej płodne wypadają w połowie cyklu (1. dzień to ten, w którym pojawiła się ostatnia miesiączka). Okres płodny trwa od 12. do 16. dnia cyklu. Możesz też zrobić domowy test owulacyjny (kupisz w aptece) i ustalić dokładny czas jajeczkowania. Przed dniem planowanego współżycia warto zachować kilkudniową abstynencję seksualną (mężczyzna będzie miał więcej zdrowych plemników w nasieniu). Nie liczcie na to, że uda wam się już w pierwszym miesiącu. Statystyki mówią, że ponad połowa par musi czekać dłużej. Nie zniechęcajcie się i próbujcie dalej. O problemach z płodnością można zacząć mówić dopiero po roku współżycia 3–4 razy w tygodniu, bez stosowania zabezpieczeń.

nie no laseczki zajefajna ta stronka,nie bede wam wklejac przeciez wszystkiego wyzej podalam linka, calusy staraczki kochane👄,milej nocki,ja tez juz ide spac Justynka🌼 dla ciebie Malynka co tam u ciebie? Jagoda uciekinierko,myslalam,ze poplotkujesz ppapapa:D a i Jagodka wstrzymaj sie z testem, dopiero po terminie @,tak najlepiej robic, nie ma co wczesniej,buzka

Witam Dziewczęta 🌻 Znowu jestem pierwsza, czyżby wszystkie opanowało sobotnie lenistwo? Fakt pogoda taka, że nosa z domu nie chce się wystawiać. Także zalecany spacer dla przyszłych mam raczej sobie daruję :) Malolepsza sorry, że uciekałam ale już padałam na nos. Z testem się wstrzymam, chyba trochę ze strachu, że mogę się rozczarować. Zauważyłam jeszcze jedną rzecz, poza opisywanymi wcześniej – mam jakąś lepszą cerę. Normalnie tydzień przed @ zawsze miałam jakieś ropne trofeum na twarzy :) a tu powiedzmy że do @ zostały 4-6 dni a buzia jak pupcia niemowlaczka. Normalnie nie mam z tym jakiś strasznych problemów ale mimo to coś tam zawsze wyskoczyło. Chyba że wszystko jeszcze przede mną :) Zobaczymy na razie buszuję po internecie i się „dokształcam” Miłego dnia i buziaki dla wszystkich 👄

no kobiety poszalalyscie troche🌻 ja jakos mam strasznie duzo do roboty, dlatego nie pisze za duzo, poza tym dzis dop ot co mam neta..cos sie spierniczylo i nie bylo:( u mnie w tym miesiacu chyba schiza \"ciazowa\" nie wystapi, bo nie ma jak...wiatropylna nie jestem:D:D:D:D:D a nie wydaje mi sie oby ten jeden raz byl az tak skuteczny:D:D:D:D:D po @ kupie testy owulacyjne, moze wtedy zwiekszymy jakos szanse... malolepsza, jagoda, 3mam kciuki❤️ ja z malynka chyba az za bardzo dalysmy na luuuuz:) a moze tego nam trzeba bylo:) buziaki odezwe sie pozniej!

witajcie kobitki🌼 planowalam garowac do poludnia a latam od 7,jestem wyspana jak nigdy,maz drzemie po nocce,za oknem plucha,ciemno i ponuro jak diabli, no fantastyczna zapowiada sie niedzielka:((( sama nie wiem,nie mastawiam sie na sukces w tym miesiacu,mam jekies przeczucie, ze tym razem sie nie udalo...:((( jutro kolejna wizyta u lekarza,tym razem ma sprawdzic czy doszlo do prawidlowej owu i czy wytworzylo sie cialko zolte... jestem juz tym wszystkim zmeczona,wrzucam na luuz,ciagle lece na najwyzszym biegu,przegrzalam silnik chyba:D Jest duzo racji z ta blokada i zbyt wielka checia powodzenia... co tam u was? Jagoda jak sie czujesz? Malynka dawno sie tu nie pokazalas🌼 Justynko🌼 i 👄 dla ciebie pozdrawiam was mocno

a to dobre.... \"Najnowsze badania wykazały bowiem, iż wbrew powszechnemu mniemaniu, że dni płodne u kobiet występują zwykle w środku cyklu (między 10 a 17 dniem), dotyczy to tylko 30% z nich. U pozostałych 70% okres płodny przypada przed dziesiątym lub po siedemnastym dniu cyklu. U 2% kobiet zaczyna się czwartego dnia miesiączki.\" oczywiscie dane nalezy traktowac z przymruzeniem oka:D:D:D:D:D: