Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

superpromocja

co Wam NAPRAWDE pomogło na wypadające włosy??

Polecane posty

Gość zaczełam używac
szamponu z naftą i ampułek z rzepą Seboradin, łykam też tabletki ze skrzypem i biotynę, mam nadzieję że włosy przestaną sie sypac sam na własne życzenie je dobiłam farbowaniem na jasny blond wszystkim co farbują włosy fryzjerzy powinni zalecac profilaktycznie rzepę bo po kilku latach farbowania włosów włosy stają sie coraz cieńsze i coraz bardziej przerzedzone, szkoda że nie myślałam o tym wcześńiej fryzjerzy tylko radzą odżywki które wygładzają włosy by lśniły i szampony by kolor nie płowiał, ale nie mówią nic o tym że farba niszczy cebulki włosów i przez to nowe włosy zaczną odrastac coraz rzadsze i cieńsze :-( po 10 latach farbowania jestem chyba skazana na dożywotnia kurację rzepą

Gość Najlepszy jest
Mi to pomogł Proszek Zasadowy Dr Auera,picie 2l wody dziennie i BODY DETOX SPA:)pozdrawiam

hmm ja kupiłam rzepę w Realu, takie duże markety w których jest różnorodność owoców i warzyw, tam dostaniecie, bo w małym sklepiku czy warzywniaku nie ma ;/ właśnie siedzę z tym soczkiem na głowie, szczypie, o folii to nawet nie myślę bo samym ręcznikiem jak mam owinięte to szczypie bo sie grzeje, nawet na chwile musiałam ściągnąć bo naprawdę szczypie, anniiaa myślę że to prawdopodobne że jak nie skorzysta się od razu z soku to że traci swoje właściwości

Gość ouiyuui
mnie po 3 latach bezskutecznej walki z wypadaneim wlosow w koncu pomogl REVALID tabletki. zrobilam sobie intensywna kuracje trzymiesieczna po trzy lub dwie tabletki dziennie. nie wiem czy tobie pomoze ale dla to bylo wybawienie.pozdawiam

Otoz, mialam alopecje, lysienie, wystepujace w postaci powiklania pod czas depresji. Co mi pomoglo - Pantoten H Skrzyp polny w postaci herbaty Dromin Perfectil witaminy dla kobiet, angielskie Rewalid Masaz skory glowy szorstka szczotka z wlosia dzika Wapn Zastrzyki wit. B1, B6 i B12 domiesniowo, kuracja trwa 3 tygodnie Plukanka z octu I porzedluzanie wlosow metoda na warkoczyka.

Mam problem z włosami od kilku lat, zaczęły mi niesamowicie wypadać po odbytych dietach odchudzającyh i częstych farbowaniach w okresie uczęszczania do liceum. Teraz jestem na 5 roku studiów, a problem z wypadaniem włosów i słabymi, zniszczonymi włosami pozostał :( Stosowałam apułki Ducraya, kurację 3 miesięczną(przyznam, że zauważyłam różnicę, mniejsza ilość włosów wypadała, ale nadal wypadała). Udałam się do dermatologa, który doradził mi, że najlepszym spodobem byłoby obcięcie na łyso:)ciekawa propozycja, ale nie skorzystałam:) I tak po poradach koleżanki postanowiłam zastosować sok z rzepy. Przyznam, że jest to najlepszy sposób kuracji dla włosów. Stają się grubsze, mocniejsze i co najważniejsze mniej wypadają. Skóra szczypie i całe mieszkanie przesiąka zapachem rzepy, jednak warto przemęczyć się, bo rezultaty widać już po 3 tyg systematycznego stosowania, A babcine sposoby są bardziej skuteczniejszym sposobem niż dawkowanie chemicznych substancji

Gość maryś58
Prawda jest taka, że najpierw trzeba znaleźć przyczynę wypadania włosów. Niestety nasza służba zdrowia jest do bani, więc każdy musi działać na własną rękę. Ja mam problemy z włosami od ponad 20 lat. Czego ja nie miałam na głowie? możnaby książkę na ten temat napisać. Przyjęłam 150 zasrzyków domięśniowych i za przeproszeniem zostały mi tylo zrosty. Ogoliłam głowę, chodziłam w perułce aż mi włosy odrosły. Aż w zeszłym roku zrobiłam badanie TSH by sprawdzić stan swojej tarczycy, i okazało się że od ponad 20 lat jestem chora i nic o tym nie wiedziałam. To właśnie tarczyca jest najważniejszym narządem, zadbajcie o nią. Teraz się leczę, nie powiem, włosy jakieś są ale spustoszenie organizmu jest ogromne. Pamiętajcie tarczyca jest dziedziczna, moja córka ją już ma. Teraz zaczynam kurację rzepą, mam nadzieję że jeszcze mi troszkę dopomoże....

Gość monna.w
Co do czarnej rzepy - jest bardzo skuteczna. Kilka lat temu miałam problemy z wypadaniem włosów jak również łupieżem. Wcierałam sok przed każdym myciem, 3 godziny z owiniętą folią i z czapką na głowie. I tak przez miesiąc. Włosy przestały wypadać i pozbyłam się łupieżu :) Obecnie od 2 tygodni stosuję kurację dla polepszenia kondycji włosów. Polecam sok, ale tylko sok z prawdziwej czarnej rzepy (nie jego substytuty), a warzywo kupuję w Carrefourze (kilogram około 3,00 zł). Pozdrawiam :)

Gość na orange
poczytalam..i nikt nie napisal o odzywce WAX....to dla ludzi po chemiotrapi..i tylko tyle napisze ze dziala..plus tabl beliisa (dwie dziennie)tam najwiecej skrzypu jest...polecam

Gość iwo3
Jak długo można przechowywać sok z czarnej rzepy ? Czy za każdym razem musi być świeżo wyciśnięty?

ja przyjmuję tabletki silika i wcieram seboradin przeciw wypadaniu włosów raz w tygodniu maseczka z miodu żółtka cebuli i cytryny na efekt nie trzeba długo czekać

Gość Kachala
Łykaj skrzypowitę oraz używaj szamponu wzmacniającego do wypadających włosów EVA MEDICA z kerastimem. Ja zauważyłam wyraźną poprawę. Stosuj go 2,3 razy w tyg.

Gość glaukomia
Ja mam od dłuższego czasu problem z przetłuszczaniem się skóry głowy i cery również. Akurat u mnie nie jest to problem zwiazany z hormonami. Próbowałam i drogich szamponów Loreal, szamponów dla dzieci.. zaczęłam myć włosy codziennie.. i zaczęły mi włosy wypadać o zgrozo bardziej intensywnie. Siegnełam ostatnio po serię Joanny czarna rzepa- kupiłam szampon z zieloną etykieta, odzywkę do włosów i tonik kuracja do wcierania w skóre głowy oraz serum an suche końcówki. Stosuję juz miesiąc i po 2 tygodniach - JUPI!- mogę już myć głowe co drugi dzień! Włosy wciąż jeszcze wypadają.. ale myslę, że na efekty dalsze jeszcze trzeba z miesiąc co najmniej poczekać... sprawdźcie też i zweryfkujcie co jecie.. bo mimo wszystko to co jesz albo truje albo uzdrawia. Powodzenia życzę wszystkim walczącym z problemami skóry głowy!

Gość llllllllllllllllllllllllllll
Zacznij brac WITAPIL, włosy odżyją, nie będą wypadac i zaczną szybciej rosnąc... i co drugie myie włosów nakładaj Wax, czepek na głowę i recznik... codz z tym na głowie jak najdłużej( ja chodziłam i 4 godziny)... byłam po chorobie nowotworowej i gdy zaczęły odrastac znowu wypadac- To pomogło już po 2 tygodniach:)

Gość pani s
szampon dermena do kupienia w aptece. wlosy mi garsciami wylazily doslownie i po kilku (5-6)myciach przestaly wychodzic.. tylko trzeba sie stosowac do tego co jest napisane na etykiecie.

Gość kajjhh
mi pomogła placenta ale ta droższa ok 100 zł za ampułki jest dostępna na allegro. Uważam, ze warto kupić.

Gość Sarunia2510
Witam! mam ten sam problem co i wy dziewczyny! od 2 lat wypadają mi włosy strasznie nawet po 250 włosów dziennie ;( stosowałam już chyba wszystko, nic nie pomogło!! badania też robiłam, wszystko jest w normie. Dziś po raz pierwszy zastosowałam sok z czarnej rzepy! piekło niemiłosiernie :O, zapach też nie przyjemny, ale czegoś nie zrobi się by całkiem nie wyłysieć?! zaznaczam, że nie każdy odczuwa pieczenie dlatego, że piecze ta skóra głowy, która jest chora. Jak skończę kurację, dam wam znać czy warto zastosować kurację z czarnej rzepy. POZDRAWIAM!!!

szampon i odżywka z czarnej rzepy ja mam bardzo długie włosy gęste więc tak aż nie było widać ale całe peki wychodziły

Gość BransoletkaZPereł89
Również polecam Placente, w opakowaniu jest 12 ampułek po 8 widziałam wyraźna poprawę. Do tego polecam również szampon, ta sama seria. Pozdrawiam

Gość Sarunia2510
Ja też bardzo poszukiwałam rzepy, nigdzie nie mogłam jej dostać!!! Ale teraz nareszcie się doczekałam :D Widocznie teraz jest pora na rzepę, więc korzystajmy! Pierwszy dzień dziś stosowałam kurację, jestem niecierpliwa! Czy to mi pomoże ? eh...

Gość vieera
Czarna rzepa jest naprawdę dobra i mowie to z wlasnego doswiadczenia a nizej wklejam wydruk z artykulow DLACZEGO CZARNA RZEPA JEST TAK DOBRA """" Rzodkiew -- czarna rzepa Rzodkiew czarna oprócz tego, że jest produktem spożywczym, przede wszystkim należy do roślin o niezwykle cennych właściwościach leczniczych. Jej korzenie zawierają wiele substancji działających bakteriobójczo, takich jak glikozydy izosiarkocjanowe i olejki eteryczne, które niszczą wiele szkodliwych bakterii w przewodzie pokarmowym. Im przede wszystkim rzodkiew zawdzięcza swój dość ostry smak. Warzywo to dzięki dużej zawartości siarki bardzo korzystnie wpływa na porost włosów. Powszechnie znana jest kuracja polegająca na wcieraniu we włosy soku z rzodkwi, zalecana przy wypadaniu włosów lub znacznym ich osłabieniu. Uprzedzamy jednak, że stosowanie jej wymaga znacznej wytrwałości, sok z rzodkwi bowiem powoduje dość mocne pieczenie skóry. http://www.handsomemen.pl/wlosy,wypadanie_wlosow_22611,czarna_rzepa_na_wypadanie_wlosow.html „ Czarna rzepa to w tradycji ludowej najlepszy surowiec do utrzymania włosów w dobrej kondycji. Czarną rzepę można przyjmować od wewnątrz w formie sałatek a także soku metoda ta znana jest już od starożytności, są dowody na to, że stosowano ją w Egipcie. Czarna rzepa ma wiele udowodnionych działań działa przeciwbólowo i przeciwzapalnie. Czarna rzepa znana jest, jako domowa metoda wzmacniania włosów od wieków, szczególnie kobiety używały głównie soku z czarnej rzepy do smarowania skóry głowy przed każdym myciem. Efektem takich działań są zazwyczaj piękne i mocne włosy piękne, bo są błyszczące i sprężyste, mocne, bo nie wypadają. Czarna rzepa to idealne warzywo dla włosów praktycznie bez wad, oprócz jednej jest to zapach rzepy, bardzo ostry i niezbyt przyjemny. Można się jednak do niego przyzwyczaić. ( można ten zapach osłabić dodając do niej miodu ) . . jeśli nasze włosy potrzebują natychmiastowej pomocy to warto w warzywniaku czy na bazarze poszukać czarnej rzepy, zrobić z niej niewielki zapas. Następnie obrać dwie sztuki i zetrzeć na najmniejszych oczkach na tarce i wycisnąć przez gazę, tak, aby nie przedostało się do soku nic z utartych wiórków. Następnie, o czym wspomniano już wcześniej, smarujemy sokiem skórę głowy, zawijamy grubym ręcznikiem frotte i przez 30 minut dajemy czarnej rzepie czas na działanie. Jedna bardzo ważna uwaga sok z czarnej rzepy jest bardzo drażniący, gdy dostanie się do oka będzie bardzo piekło, będzie zaczerwienione i podrażnione. Gdy taka kropla wpadnie do oka należy natychmiast wypłukać zimną wodą jest to jedyny sposób, by sobie w tej sytuacji pomóc. I warto poczytać wlosy problematyczne , suche, lupiez, tłuste itd. http://zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/1,109124,9335274,Wlosy_problematyczne.html POZDR

Gość moja sąsiadka
Też mi pomaga czarna rzepa. Kupuję z Joanny płyn wzmacniający wypadające włosy. Wcieram po umyciu w skórę głowy. Jest skuteczny, choć śmierdzi ...:O No, i piję herbatkę ze skrzypu i pokrzywy...:D

Gość moja sąsiadka
I jeszcze dobra wiadomość: Włosy po tej rzepie są grubsze i mniej się przetłuszczają. I WYRASTAJĄ NOWE :D

Gość karaMKLO
dziewczyny wy próbujecie leczyć skutki- wypadanie włosów, zamiast zdiagnozować przyczynę i z nią walczyć. Niedobór rożnych składników mineralnych powoduje pogorszenie jakości włosów oraz sprawy hormonalne. w moim przypadku pomogła kuracja magnezem, potasem oraz żelazem- wszystkie nalezy kupićw formie najbardziej przyswajalnej- helatowej, ja kupuję z firmy Olimp. polecam, po miesiącu widać różnicę, w szczotce włosów zostaje duzo mniej, po domu tez tak się nie "ciągają"

Gość kika75dd
hej ja od niedawna zaczęłam stosować maseczkę z czarnej rzepy , ale nie wiem jak długo trzeba ją stosować? robić jakieś przerwy? czy wzmogło się wam wypadanie włosów na początku? kiedyś stosowałam loxon przepisany przez dermatologa ale nie należy go stosować przewlekle bo skóra się przyzwyczai ( pomógł przy dłuższym stosowaniu ok.6 filolek potwierdzam , że warto zbadać tarczycę. Kiedyś miałam bardzo gęste włosy . stosowałam już kilka preparatów dobry był szampon i ampułki firmy DORA choć drogie - ponad 100 zł.

Gość lalalalaal
pomogły mi 3 tabl dziennie biofer folic. (to żelazo z kwasem foliowym) różnice zauwazyła juz po jakiś 2 tyg.

Gość lalalalaal
a i brałam tez tabl magnezu raz dziennie