Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia*

czy moze mi ktos pomóc w napisaniu pracy z polskiego

Polecane posty

Gość kasia*
co było w ksiązce to wiem ale nie umiem napisac wypracowania

Gość no ale nie bierzecie
pod uwage otoczenia, a wiec tego ze glowni bohaterowie sa PRAWOSLAWNYMI!!! Generalnie w polskich szkolach jest zle ta ksiazka interpretowana, bo trzeba ja czytac przez pryzmat uwarunkowan religijnych! Prawoslawie jest rozne od katolicyzmu w wielu punktach i dlatego niektore tresci zawarte w powiesciach Dostojewskiego sa dla nas absolutnie poza zasiegiem ze wzgledow kulturowych i religijnych. Jako przyklad podam scene z konca ksiazki, kiedy to raskolnikow publicznie wyznaje grzechy. nie wynika to z jakiegos jego zwichrowania psychicznego tylko z PRAWOSLAWIA:) to tylko przyklad:) w mojej ocenie jest to ksiazka takze o tym, ze natura ludzka nie jest zbrodnicza. czyli ze zbrodnia nie jest dla czlowieka czyms naturalnym i latwym. jej konsekwencje sa ogromne i o nich wlasnie pisze Dostojewski. Milosc jest tylko katalizatorem, dzieki ktoremu Raskolnikow nie wpada w totalny obled, a dokonuje samooczyszczenia poprzez przyznanie sie i pokute.

Gość no ale
a propos, to chyba Dostojewski byl chorobliwym polakofobem:) histerycznie nienawidzil polakow i wszystkiego co polskie, to chyba on ukul slowo "polaczek":) w jego ksiazkach sukcesywnie pojawiaja sie postacie polakow o bardzo, bardzo negatywnym obrazie. smieszne jest to, ze jego korzenie byly polskie. nie bezposrednio ale chyba matka, czy babka byla polka:)

Gość kasia*
to jesli mozna to chociaz podpowiedzcie mi jak mam zaczac te prace moz e dalej sobie jakos poradze bo najgorszy jestzawsze poczatek

Gość no oczywiscie ze w zbrodni i

Gość no oczywiscie ze w zbrodni i
karze istote czlowieczenstwa stanowi milosc.. pomysl troche a jak czytalas kiazke to piekne wypracowanie mozna napisac na ten temat bo ksiazka jest madra i mozna o niej pisac i pisac :)

Gość kobieta ktora
sie okresla jako "sexifoczka" jest dla mnie dnem spolecznym:) lubisz o sobie mowic "suczka"? a moze "cipeczka"?:) "wieprzowinka"? prymitywna gowniara!

Gość do sexi foczki..
LUDZIE KTÓRZY MAJA UBOGI JEZYK MAJA UBOGI SWIAT Ludzie ktorze maja prymitywny jezyk maja prymitywny swiat Swiat się rozszerza, od słow

Gość co tu duzo mowic
gimnazjalisci nie wiedza co to jest rzeczownik, czasownil itp....wiec kto by czytal ksiazki!!!!rosnie pokolenie tlumokow!!!do autorki topciu to fakt ze nie wszyscy lubia j.polski i nie wszystkim wychodzi pisanie ale zamiast siedziec na necie i pytac o rady trzeba siasc i pomyslec bo moze nie napiszesz super wypracownia ale bedzie to twoje dzielo a wierz mi ze nauczyciele to rozrozniaja:) takze wylacz kompa i nie mow ze nie mialas czasu!! licza sie checi!!