Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewusku

CYPREST nowy środek hormonalny na trądzik a DIANE 35?

Polecane posty

Gość Klaudia_22
Karola87 ja przestanę tu zaglądać jak zniknie mi trądzik wtedy będę mieć pewność że biorę właściwy lek:) Mi bardzo się pogarsza skóra w 2 połowie cyklu także ma to związek z hormonami. A Ty bierzesz 1 raz tabletki anty na trądzik czy już wcześniej jakieś brałaś?

Gość Karola87
Do ->Klaudia_22 W sumie to moje 1 tabletki hormonalne na trądzik już miałam po prostu dość dermatologów wydawania pieniędzy w błoto.. więc moja znajoma mi powiedziała bym poszła do ginekologa o tabsy.. :) więc poszłam z trądzikiem mam dolegliwości od 3 lat.. wcześniej miałam bardzo ładną cerę.. a teraz buuu :( Bolą mnie te pryszcze zawsze jak byłam przed okresem to była porażka :/ teraz mam 7 dniową przerwę i czekam na okres ponoć mniej brzuszek boli a z tym też miałam problemy :( w następną sobotę zaczynam brać drugie opakowanie.. :) Miejmy nadzieje że w końcu będzie widać jakąś różnicę.. ponoć palić też nie można przy braniu tapsów a ja niestety pale :/ :( Pozdrawiam :*

Gość nowa na cypreście
dziewczyny ja w nowym tygodniu zmykam do gina.... 2 opakowania za mną... pryszcze nadal, a najgorsze jes to, że zostałam PRAWIE ŁYSA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! za takie any-androgenne działanie to ja dziękuję.....

Gość klaudia_22
Kochana współczuję że tak wypadają Ci włosy po Cyprest;-( Ja jestem blondynką i z natury mam cienkie włosy i też mi wypadają ale stosuję żel Dermena i jest poprawa wlosy zaczęły mniiej wypadać. Nie wiem czy to miało związek z tym lekiem czy z jesienią... Pryszcze mam nadal jeszcze jestem głupia bo czasami wyciskam;/ wiem że źle ale ja mam nerwice na tym punkcie nienawidzę pryszczy

Gość Karola87
O Boże :( Prawie łysaaaa :(:( Hmmm mi akurat włosy nie wypadają po cypresie.. Ale zaczełam drugie dziś opakowanie i wszysko się okaże co będzie dalej.. Ale na punkcie pryszczy to ja też mam "Fioła" Też wygniatam bo nienawidzę jak widzę białą kropkę na mej twarzy zawsze wygniatałam i raczej bedę.. ehhhh :/

Gość trądzik
Witajcie! Mam pewne spędzające mi z powiek pytanie... Otórz...jakiś czas temu- 3 lata dokładniej zaczęlam brać DIANE 35 i tradzik się uspokoił, cera ladna czysta- czasem coś wyskoczylo, ale psychiczny spokoj był. Teraz lekarz zmienił mi Diane na KONTRACEPT- miał podobnie jak Diane zapobiegać tradzikowi, ale jestem przy końcu 2-go opakowania i mam tai wysyp, że wstyd wyjść z domu:( Mam jeszcze wziąć opakowanie 3-cie, ale mam obawy, że jeszcze bardziej mnie wysypie- nie wiem co robic :( Czy któraś z Was miala podobnie? W skutkach ubocznych kontraceptu przez kilka miesięcy wpisany jest właśnie trądzik:(

Gość veraverde
dziewczyny pomozcie wypadaja mi wlosy na tle hormonalnym jestem juz przebadana bralam roznego rodzaju hormony i nic teraz jestem jedynie na tabl anty mercilon ale najgorsze jest to ze mam lupiez tlusty,okropnie tluste wlosy i chyba przez to tez mi wlosy tak wypadaja czy uwazacie ze powinnam sprobowac brac np diane,a wiadomo ze ona glownie jest wlasnie na problemy z hormonami boje sie ze wlosy jeszcze bardziej zaczna mi wypadac po diane bo juz sie naczytalam strasznych historii nie wiem co robic...zadne szampony nie pomagaja,umyje a po pary godzinach cala skora glowy mnie swedzi

Gość Karola87
Do -> veraverde :( :/ Nie wiem kochana czemu Ci tak włosy wypadają yhhh.. Nie mam pojęcia co Ci poradzić .. Hmm Już kilka opisało tu że przez "Anty" wypadają włosy ale mi akurat nic z włoskami się nie dzieje ehh.. Tylko trądzik mega i nic poprawy yhh.. Całuje :* buźka.

Gość klaudia_22
Chciałam się zapytać dziewczyny jakich podkładów bądź korektorów używacie żeby chociaż trochę zatuszować ten trądzik?

Gość Karola87
klaudia_22 -> Kochana na trądzik są dobre podkłady, pudry "Mineralne" Bo nie zatykają porów i zwalcza wypryski.. dla mnie Boooomba :) Od 2 miesięcy używam podkładu i pudru w kamieniu "Mineralnego" i jest różnica co do zwykłych.. I stać nas na Nie bo są niedrogie.. W telewizji kiedyś się wypowiadali o trądziku i mówili własnie o podkładach "Mineralnych" i spróbowałam i jest lepiej.. :)

Gość klaudia_22
Ja kupiłam podkład Area Teint Pure Vichy i nie wiem czy on jest mineralny...A Ty z jakiej masz firmy?

Gość Karola87
Meybellina używam i pisze na nim tak.. PURE.LIQUID MINERAL.. Mineralne pudry są na prawde lepsze bo nie zatykają porów i pozwalają skórze oddychać.. jeśli wypróbujesz to ocenisz :) :P:P Dla mnie wielki pluuuus!! pisze nawet na nim że jest stosowany do trądzików na wypryski..

Gość Nieszczęśliwa :(
Plissss napiszcie mi co ja mam zrobić bym nie miała tych cholernych pryszczy guzów bolących :( Biorę drugie opakowanie i nic i nie ma różnicy na dodatek wyciskam to i boli i jest coraz gorzej :( Beczyy :(:(:*:( RATUNKU!! Wstyd wyjść na ulice tone pudru nie daje bo dalej je widać :/ gryyy

Gość klaudia_22
Mi też trądzik odbiera pewność siebie, gdyby nie ta choroba to byłabym całkiem fajną dziewczyna...;( Ja zaczęłam 3 opakowanie i nadal nie ma żadnej poprawy. Czasami mam nadzieję, że to z czasem się zmieni i będę mogła bez żalu spojrzeć w lustro...Koleżanki które nie mają takie problemu czasami są nie miłe i ostatnio jedna mi powiedziała że gdybym się zaczęła leczyć to już dawno bym wypiękniała...pomyślałam boże jak ona jest głupia i nie rozsądna dlatego, że nie wie przez co ja przechodzę ile czasu i wysiłku poświęciłam na leczenie trądziku. Najłatwiej jest kogoś oceniać i nie zdawać sobie sprawy, że można kogoś bardzo urazić. Ona mnie tym zraniła, teraz jak patrze na nią to czuje ogromny żal..

My wiemy co to Trądzik i jak to nas przeraża robimy co możemy i tak nie ma popraw :( Kiedyś dziewczyna powiedziała mi że tradzik jest dla tego że nie dbamy o cere i jej nie domywamy po makijażu dobrze śmieszne to było.. Jak ja dbam o cerę jak nigdy.. przegotowaną wodą przemywam twarz itp.. Dziś mnie tak wysypało że ledwie buzią ruszam tak szczypie mnie i przez te rany aż mi ropa leci bo zaczęłam wyciskać :( Głupia jestem:(:( A jak z samopoczuciem po tych tabletkach mnie całe dwa miesiące bolą piersi :( jak przed okresem kiedyś jak nie brałam pigułek.. ale nic nie przytyłam a bym chciała.. Czekam na odpowiedź .. Paa

Gość klaudia_22
Nieszczęśliwa chyba jesteśmy w podobnym wieku;-) Ja też jestem 87 rocznik hehe szkoda tylko że mamy cerę jak nastolatki w wieku dojrzewania albo jeszcze gorszą... Mogę Ci powiedzieć na pocieszenie, że najgorzej wyglądałam biorąc 2 opakowanie cyprestu. Teraz też nie jest dobrze ale pryszcze, które mi się robią już mnie nie bolą i są mniejsze a przy 2 opakowaniu bardzo mnie bolały taki straszny stan zapalny był :-( Pamiętam kilka lat temu jak brałam Diane 35 to mama mi mowiła po co to bierzesz jak jest jeszcze gorzej... Aż po 4 opakowaniu wszystko zniknęło, byłam wtedy bardzo szczęśliwa..Szkoda że wtedy zmieniłam na inne tabletki bo mi nie służyły. Każdy narzeka że tabletki sa szkodliwe itd ale jesli jesteśmy chore na trądzik to trzeba to leczyć bez względu na działania uboczne. Najbardziej cierpi przez to psychika...Mi pomagają maseczki z zieloną glinką Dermaglin do kupienia w rossmanie ona tak wysusza i ściąga, przez to skóra szybciej się goi. A z maści Używam Acnefan do kupienia bez recepty kolo 11zł jest dobry delikatny i bardzo łagodzi.

Nioo jesteśmy w tym samym wieku :) Ale nie wolno wysuszać skury trądzikowej żadnymi maseczkami kiedyś w telewizji mówili.. Ja na noc daje tormentiol na te rany by mi goiło sie i tyle ale nie wspomne jak pościel moja wygląda heh :) Pocieszyłaś mnie że w drugim opakowaniu jeszcze gorzej skóra wygląda yhh :/ ale damy rade :) Jak wezne trzecie i pujde do ginekologo po nastepne to mam nadzieje że już po 4tym bedzie lepiej. Powiedz mi jeszcze jedno jak brałaś wcześniej inne pigułki to po 4tym opAkowaniu całkowicie nie ma się krostek ? Bo to moje 1 tabletki anty..

A i jeszcze jedno są skodliwe tabletki anty ale każda z Nas może się przed pigułkami zabezpieczać jeszcze innymi tabletkami na wątrobe reklamują takie "Asequrella" warto je brac powiem.

Gość klaudia_22
Ja biorę 5 lat już tabletki i robię badania na bieżąco i mam zdrową wątrobę;-) Jeśli bierzesz tabsy 1 raz w życiu to tym bardziej Ci pomogą. Po 4 opakowaniu trądzik zniknął całkowicie, nic nowego się nie pojawiało. Potem zmieniłam na Yasmin i trądzik wrócił. Także będe brać tylko Cyprest na żadne inne tabletki się nie zgodzę bo nie wyleczą z trądziku.Po yasmin brałam Cilest i Regulon i była lipa... Także nie polecam

Gość klaudia_22
Z tym, że ja mam trądzik na podłożu hormonalnym. Nigdy nie miałam nic na czole ani policzkach. Tylko zawsze broda wysypana...

Gość dziewczyny a powiedzcie
czy Wy przytylyscie po tabletkach? Bo ja biore Diane 35 na tradzik ju drugie opakowanie i przytylam juz ok 5kg:( a jem tyle samo, moze nawet mniej niz przed braniem tabletek, bardzo zle sie z tym czuje bo bylam szczupla a teraz to nawet w kilka par spodni nie moge wejsc i w ogole czuje ze chodze jak slonica:( mozecie sie smiac ze mnie ale zle sie czuje z tym:( Niby tradzik schodzi powoli ale czy spadnie ta waga do stanu poprzedniego? jak to bylo u Was dziewczyny? ps. tez mam 23 lata

Widzę że Nas ten wiek zniewala heh 23 wszystkie mamy :) Ja po Cypresie w ogóle nie przytyłam jeszcze biorę na razie połowę drugiego opakowania jestem.. ja akurat chce przytyć bo ważę 52kg przy wzroście 170 i czuję się zbyt chuda tylko że ja palę i to też swoje robi yhh :) Nio moje 1 to są tapsy więc myślę że tak jak koleżanka napisała mi że po 4tym mi się cera całkowicie polepszy :) Każdy inaczej przechodzi te pigułki ja nie przytyłam tylko piersi mam strasznie napuchnięte.. Dziewczyny bądźmy w dobrej myśli..

Klaudia tyle lat bierzesz tabletki i mówisz że wraca trądzik to miałaś chyba jakieś przerwy ? Miśka to co ja mam całe życie brać te pigułki bym się pozbyła trądziku ? A jak przestane brać za pół roku to powróci ? Ja za rok planuje dzieciaczka więc muszę przestać brać je.. ale to za jakieś 8 miesięcy.. :) Wiecie młoda mężatka jestem a mój mąż ciągle narzeka że ciągle wysmarowana chodzę i popraw nie widać przez te tabletki :) Cierpliwości potrzebujemy... Ps: Cieszę się że jesteście tu ze Mną i macie każda z Was coś do zaoferowania :)

Gość Karola87
Ja mam wysyp największy na czole i policzkach :/ Ale czoło mi sie duuużo polepszyło tylko teraz policzki zostały yhh.. schodzi na dwa dni potem znów zapalenie dostaje i wychodzą bolesne ropne.. blee :/

Gość klaudia_22
Ja powiem szczerze że troszkę się wstydzę przed narzeczonym i się tapetuje ;-) Wiem że mnie kocha i akceptuje i nigdy nie usłyszałam od niego złego słowa na temat moje cery ale chcę być ładna dla niego dlatego już nie mogę się doczekać kiedy to wszystko zniknie!

Mój mąż mówi że przesadzam z tym trądzikiem że mam manie wyciskania i dlatego mi to nie znika :( Wsumie ma racje bo co sie obudzę ide do ubikacji i jak widzę się w lusterku to od razu biore się za wyciskanie heh :) A potem wygladam jak wygladam nawet mama sie na mnie drze jak ma mi to zejść jak ciągle gniotę sie yhh..

Gość klaudia_22
Może któraś z was jest zainteresowana korektorem Miejscowym Dermablend Vichy? Kupiłam sobie do maskowania wyprysków i świetnie sobie z tym radzi ale kupiłam za ciemny;-( Mam kolor 40 tan nie chcę go sprzedawać tylko wymienić się np za podkład vichy albo próbki

Gość klaudia_22
Może któraś z was jest zainteresowana korektorem Miejscowym Dermablend Vichy? Kupiłam sobie do maskowania wyprysków i świetnie sobie z tym radzi ale kupiłam za ciemny;-( Mam kolor 40 tan nie chcę go sprzedawać tylko wymienić się np za podkład vichy albo próbki